Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De 10 leukste eettentjes van New York

Gepubliceerd: 05/09/2022

In een grote stad als New York ben je vast op zoek naar de leukste restaurants. Niets is zo fijn als tips krijgen van een local! In dit blog neemt local Ingrid Schram van New.York.Local je mee langs de 10 leukste eettentjes in New York City. De restaurants liggen verspreid door de stad, weg uit de menigte. Zo ontdek je niet alleen de lekkerste keukens, maar ook de fijne wijken zoals Park Slope, Brooklyn Heights en Nolita. Lees snel verder en maak kennis met Ingrid haar 10 leukste eettentjes van New York. Leuk om mee te nemen voor je vakantie naar Amerika.

Fiat Cafe

In het kleurrijke Nolita (North of Little Italy) vind je een klein Italiaans restaurantje, Fiat Cafe. Er staan niet meer dan 10 tafeltjes en het gehele café is ingericht met decoratie van Fiat 500-autootjes. Dat kun je net als het autootje zelf, kleurrijk, schattig en speels noemen. Eigenaar Stephane, een echte Italiaan, startte zijn zaak in 2010 en het is een favoriete plek bij de locals. Je kunt hier heerlijk ontbijten met American Pancakes, maar je komt hier voor de pasta. Deze zijn werkelijk heerlijk!

Betaalbare gerechten van heel goede kwaliteit. Fiat Cafe heeft een royale wijnkaart zoals het hoort bij een Italiaans restaurant. 

Heerlijk eten bij het Fiat Cafe in New York, Amerika

Noodle Pudding

In de historische wijk Brooklyn Heights eet je traditioneel Italiaans tussen de locals bij Noodle Pudding. Wellicht kun je het restaurant in eerste instantie niet goed vinden, want er hangt geen bord buiten. Als je hier eet, voelt het alsof je in een aflevering van de Soprano’s terecht bent gekomen. Italiaanse families uit Brooklyn komen hier namelijk graag eten, maar ook als toerist ben je van harte welkom. Het personeel is ontzettend gastvrij. Elke week wordt er op een A4’tje een nieuw menu in Comic Sans uitgeprint. Zo heerlijk primitief. De gerechten daarentegen zijn voortreffelijk. Houd er tijdens je bezoek aan New York rekening mee dat je van te voren geen tafel kunt reserveren en alleen met contant geld kunt betalen.

Bedford Avenue in Brooklyn, New York, Amerika

Kiki's

Kiki’s is uniek te noemen op vele manieren. Het restaurant ligt verscholen in Chinatown. Als je door de wijk wandelt, vind je in een straatje buiten de menigte op de hoek van de straat een Grieks restaurant. Gesitueerd in een oude printshop.

De gevel doet vermoeden dat je hier nog je kopietjes kunt afdrukken, maar je stapt een Grieks café binnen. Eigenaar Kiki komt uit Upstate New York, maar haar vader is Grieks. Een vriendin van de familie staat in de keuken en maakt de traditionele gerechten klaar voor de gasten. Simpele en kleine gerechtjes, maar van heel goede kwaliteit. Je kunt bij Kiki’s helaas niet reserveren, dus wellicht dat je even moet wachten op je tafeltje. Geen straf, want daarna is het smullen geblazen.

Pak een lekker terrasje bij Kiki's in New York, Amerika

Cadence

Ben je op zoek naar een vegan restaurant? In East Village, om de hoek van het iconische Tompkins Square Park kun je vegan dineren bij Cadence. Gelukkig kent New York een hoop hele goede vegan eettentjes en dit is sinds een klein jaar een hele fijne toevoeging. De kleine ruimte is luxe ingericht, met kleurrijk behang en velours stoeltjes. De gerechtjes worden omschreven als Southern Soul Food. Erg verrassend en zeker ook als niet vegetariër een tip om te proberen. De specialiteit is de fried lasagne, voortreffelijk! De cocktails zijn hier ook heerlijk en er is een ruime keuze aan vegan wijn.

Rucola

Boerum Hill is vaak niet bekend bij toeristen, maar het is een prachtige wijk in Brooklyn. Een beetje alsof je door een filmscène loopt. In een hoekpand aan Dean en Bond Street kun je heerlijk eten bij Rucola. De looks van het restaurant met zijn gietijzeren raamwerk, maken het heel aanlokkelijk om naar binnen te gluren. Locals noemen de sfeer “cozy” en dat klopt ook. Binnen zit je of aan een gezamenlijke lange tafel met andere gasten of in een knusse hoek met intiem gezelschap. Op het menu staat slow food. Biologische gerechtjes van lokale boeren met een Italiaanse touch. 

Restaurant Rucola in New York, Amerika

Palo Santo

Naast Boerum Hill is het zeker ook een aanrader om een wandeling te maken door het klassieke Park Slope. Een paradijs aan historische panden en mooie brownstones. In de 19e eeuw was dit de rijkste wijk van Amerika. Hier beleef je het authentieke Brooklyn. In één van deze Brooklyn brownstones kun je eten bij Palo Santo, een klein en knus Latijns restaurant. Zoek een plaatsje binnen of loop door naar de patio. Op de kaart vind je taco’s en mooie vis- en vleesgerechten. 

Heerlijk eten bij restaurant Palo Santo in New York, Amerika
New-York-Palo-Santo-Eten
Heerlijk eten bij restaurant Palo Santo in New York, Amerika
De menukaart van Palo Santo in New York, Amerika
New-York-Palo-Santo-Menukaart
De menukaart van restaurant Palo Santo in New York, Amerika

Industry Kitchen

In de wijk FiDi, zoals de New Yorkers Financial District noemen, kun je pizza eten bij Industry Kitchen. Niet vaak zullen mensen ervoor kiezen om bij een wandeling door Wall Street de straat eens helemaal uit te lopen richting het water. En dat is zonde, want sinds een aantal jaar kun je hier heerlijk slenteren langs het water en dus ook even een hapje eten. 

De naam verklapt het al, het interieur is industrieel. Vlak onder de verkeersader van Lower Manhattan zit je hier prachtig, want de hoge ramen geven je fantastisch uitzicht over de East River en Brooklyn. 
Naast pizza kun je hier ook terecht voor New York Strip Steak of een lekkere gegrilde zalm.

Restaurant Industry Kitchen in New York, Amerika

Rintintin

In hartje Soho is een tafeltje boeken bij Rintintin een aanrader. Zo’n knusse plek waar je samen met je vrienden kunt toasten op New York. Binnen is het een gezellige oase met planten, buiten kun je heerlijk borrelen op het terras. De menukaart is Mediterraans/fusion. Probeer zeker de mezze plate. Dit zijn allerlei verschillende kleine hapjes, een ideaal gerecht om lekker te delen met elkaar. Drankjes, daar zijn ze bij Rintintin ook erg goed in! Wat dacht je van een Ginger Pear Martini of een nieuwe liefhebber, een Orange wine uit Napa Valley?

Cafe Rintintin in New York, Amerika

Tiny's

Tiny’s doet zijn naam eer aan. Deze kleine woning in Tribeca is gebouwd in 1810 en hoort dus bij de geschiedenis van deze wijk. Met zijn roze gevel is het echt een eyecatcher. Het is een geweldige plek voor een romantisch etentje als het buiten al wat kouder begint te worden. Het interieur doet typisch New Yorks aan; een lichte industriële vibe, met zijn bakstenen muren en een knapperende openhaard. Wil je na het eten nog even borrelen? Loop dan even door naar boven. Hier vind je de cocktailbar “The bar upstairs”.

Restaurant Tiny's in New York, Amerika

Daisies

Zie je een witte gevel aan Hudson Street met een fel rode luifel, dan ben je op het goede adres voor een heerlijke burger. Daisies opende haar deuren tijdens de Covid-pandemie; een sprong in het diepe voor de twee Australische eigenaars. Nu een jaar later (2022) blijkt het een groot succes. Het concept: minimalisme en kwaliteit. Het verschil met andere burgerbars is de samenwerking met lokale boeren voor het vlees en de groenten. Op de kaart vind je maar een paar burgers. Je kiest zelf je broodje erbij (ook een glutenvrije optie) en je broodje wordt belegd met kraakverse salade. Kies een lekkere side dish erbij zoals friet of gefrituurde bloemkool en je kunt er weer helemaal tegenaan.

Zit er een leuk restaurant bij dat jij wilt ontdekken tijdens je stedentrip New York? Doe meer inspiratie op en bekijk ons aanbod rondreizen door Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding