Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Mooiste plekken op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland

Gepubliceerd: 16/05/2022

Een rondreis Nieuw-Zeeland is de ultieme reis voor natuur- en avontuurliefhebbers. Na een lange vlucht, misschien met stopover in Dubai of Singapore, kom je aan in een totaal andere wereld. Een land met uitgestrekte natuurgebieden, waar een unieke Maori-cultuur heerst en een vriendelijke bevolking woont. Je kunt per auto of camper afreizen naar de vele hoogtepunten van het Noorder- en Zuidereiland. In dit blog laten we je kennis maken met het grootste eiland: het Zuidereiland. De mooiste plekken van dit eiland die zeker niet mogen ontbreken tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland komen aan bod.

1. Christchurch

Je reis over het Zuidereiland kan op verschillende plekken beginnen. Als je met het vliegtuig aankomt, start je in Christchurch. De stad wordt ook wel Garden City genoemd, omdat de stad meer dan 700 parken telt. Een aanrader om met de historische tram door de stad te rijden en een eerste blik te werpen op de bezienswaardigheden. Wil je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad? Ga met de gondola omhoog naar de top van Port Hills. Een prachtig uitzicht wacht op je.

De historische tram in de straten van Christchurch op het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

2. Kaikoura

Op 2,5 uur rijden van Christchurch ligt een waar dierenparadijs: Kaikoura. Het is één van de beste plekken ter wereld om walvissen, zeehonden, dolfijnen en pinguïns te spotten. Waar je in diverse landen alleen in een bepaalde periode walvissen kunt spotten, leven de potvissen van Nieuw-Zeeland hier het hele jaar. Maar wil je echt orka's zien? De meeste kans heb je tussen december en maart. Wil je een walvistour toevoegen aan jouw rondreis Nieuw-Zeeland?

Bekijk hier onze georganiseerde walvistour in Kaikoura.

Walvissen en dolfijnen spotten in Kaikoura, Nieuw-Zeeland

3. Abel Tasman National Park

Als je vanaf het Noordereiland naar het Zuidereiland reist, is de kans groot dat je eerste stop Abel Tasman National Park wordt. Een schitterend natuurgebied, misschien wel één van de mooiste plekken om te zien. Prachtige goudgele stranden, azuurblauwe zee, vele riviertjes, bossen, watervallen en grotten. De leukste manier om deze omgeving te bekijken, is in je eigen zeekajak. Je vaart langs knusse verlaten baaitjes, waar zeehonden heerlijk liggen te slapen, en je vanaf het water zicht hebt op de groene natuur. Een moment van rust om hier in het water te dobberen. Je maakt zelfs kans om in de verte dolfijnen te zien.

Kajakken langs de kust van Abel Tasman National Park op het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

4. Pancake Rocks

Een leuke tussenstop is in het plaatsje Punakaiki gelegen aan één van de mooiste kusten van Nieuw-Zeeland. Hier vind je kalksteenrotsen die uit zee omhoogrijzen. Bij het bezoekerscentrum kun je diverse wandelroutes krijgen om zo de hoogtepunten van dit gebied te voet te ontdekken.

5. Hokitika Gorge 

Nog een leuke tussenstop: Hokitika Gorge. Voor een bezoek aan deze plek raden we je aan een lekkere picknicklunch mee te nemen. Parkeer je auto of camper op het parkeerterrein en volg de wandelborden naar de rivier. Al snel werp je een blik op het heldere groen/blauwe rivierwater. Het is dan ook maar enkele minuten lopen naar het eerste platform waar je uitkijkt op de wiebelende hangbrug en de snelstromende rivier eronder. Een fotogeniek geheel. Wandel een klein stukje verder door het regenwoud en voor je het weet sta je voor de 90 meter lange hangbrug. Zeker de moeite waard om overheen te wandelen. Je geniet op de brug van een panoramisch uitzicht op de bergen en het regenwoud. Na de wandeling kun je aan het meer picknicken voordat je in een klein half uur weer via het regenwoud terugloopt naar de parkeerplaats.

De hangbrug van Hokitika Gorge op het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

6. Het helderblauwe meer van Lake Pukaki

Nieuw-Zeeland staat bekend om haar vele meren en prachtige bergketens. In het midden van het Zuidereiland ligt Lake Pukaki, een pareltje. Dit meer is zo blauw doordat het meer ontstaan is door gletsjerwater. Zwemmen kan, maar het kan behoorlijk koud zijn.

Bij het meer kun je genieten van een prachtig uitzicht bij Peter's Lookout. Je kijkt zo ver dat je Mount Cook in de verte ziet liggen. Wil je liever wat rondwandelen? Er is een trail van 10 km, Hooker Valley Track. Je loopt langs desolate vlaktes, kleine meren en wordt omringd door bergketens die in de pieken wit besneeuwd zijn.

7. Lake Tekapo by night

Op steenworp afstand van Lake Pukaki ligt Lake Tekapo. Het bekendere zusje waar veel toeristen naartoe gaan. Je geniet dan ook van een prachtig uitzicht op het meer en in de avond wordt het hier betoverend. Bij helder weer fonkelen er duizenden sterren in de lucht. Als je tijd hebt, is het aan te raden om een nachtje bij Lake Tekapo te overnachten.

Het diepblauwe meer van Lake Tekapo op het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

8. Fox Glacier / Franz Josef Glacier

Op het Noordereiland kom je gletsjers niet tegen. Des te bijzonder en uniek dat deze er wel in het zuiden zijn. Je moet flink in de buidel tasten voor deze excursie, maar het is het meer dan waard. Het meest spectaculaire is namelijk een helikoptervlucht naar de gletsjer. Je stapt in en vertrekt met een glimlach op je gezicht die steeds groter en groter wordt. Dan land je op de gletsjer en geniet je van een onvergetelijk uitzicht. Een indruk die mij nu nog steeds een glimlach op mijn gezicht brengt als ik eraan terugdenk. Mocht je heel avontuurlijk zijn, maak er dan een heli-hike van. Je wandelt samen met een gids door de gletsjer. Uiteraard krijg je speciale ijsschoenen aan en loop je door helderblauwe tunnels en kloven. Onbeschrijfelijk hoe mooi dit is.

Wandelen over de Franz Josef Gletsjer op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland

9. De Sounds van Nieuw-Zeeland

Gelegen vlak bij de uitvalbasis Te Anau vind je twee prachtige fjorden: Doubtful Sound en Milfourd Sound. Je vindt hier een enorme variatie aan ongerepte natuur. Naast schitterende fjorden zie je hier ook diepe, groene valleien en watervallen terug. Een boottocht kunnen we iedereen aanraden. Wij stapte op de boot en voeren over Lake Manapouri. Een cruise van in totaal 3 uur langs de magische natuur. Absoluut één die je voor geen goud wilt missen.

Bekijk hier onze georganiseerde boottocht bij Milfourd Sound.

Tip: houd er rekening mee dat het maar liefst 180 dagen per jaar regent in de 'sounds'. Ondanks dat je dan ook geniet van een prachtige dag, is het raadzaam om je hierop te kleden.

Per kajak wordt Milford Sounds ontdekt in Nieuw-Zeeland

10. Bewonder het Zuiderlicht van Nieuw-Zeeland

Het zien van het Noorderlicht staat bij vele op de bucketlist. Dit meemaken is ook magisch. Als de lucht steeds feller wordt en de groene wolken beginnen te dansen, ontstaat het kippenvel. Wat uniek om zo'n natuurspektakel mee te maken. Het welbekende Poollicht kunnen we in Nieuw-Zeeland ook zien! Je moet dan afreizen naar het zuiden van het Zuidereiland, de omgeving van Dunedin of Stewart Island. Geen groene lucht, maar een ware lichtshow aan roze, paars en gele strepen. Als je dit wilt meemaken, kun je het beste tussen maart en september afreizen naar Nieuw-Zeeland.

In dit blog hebben we onze 10 hoogtepunten uitgelicht, maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken. Denk aan een bezoek aan Stewart Island, een boottocht over de Marlborough Sounds of een wandeling tussen de wijnranken, Mt. Cook National Park en Banks Peninsula, een schiereiland met prachtige baaien en stranden. Wij geven je graag nog meer tips of kijk alvast bij ons aanbod rondreizen naar Nieuw-Zeeland of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Rotorua Nieuw Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Ontdek in 3 weken de mooiste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
  • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
  • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Franz Josef gletsjer in Nieuw-Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 20
Discover Nieuw-Zeeland Deluxe Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland met verblijf in 4* hotels
  • Geisers, stoomgaten en veel cultuur in Rotorua
  • Bezoek het prachtige Abel Tasman National Park
Milford Sound Nieuw Zeeland
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 27
Nieuw-Zeeland Highlights Fly Drive Nieuw-Zeeland
  • Vulkanen, geisers en Maori cultuur op het Noordereiland
  • Walvissen, gletsjers en fjorden op het Zuidereiland
  • Inclusief verblijf op Stewart Island

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding