Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.00 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Hoogtepunt van Cambodja: Angkor Wat

Gepubliceerd: 31/05/2022

Stiekem mag Angkor Wat voor mij wel op de lijst van nieuwe wereldwonderen. Het is een prachtig complex waar je je de hele dag kunt vermaken. Sowieso heeft Cambodja mij doen verrassen. Dit land in Zuidoost-Azië is nog zo authentiek en je komt nog veel ongerepte delen tegen. Cambodja grenst aan Thailand, Laos en Vietnam en is daarom perfect te combineren als je voor een reis door Zuidoost-Azië kiest. Maar kies je alleen voor een rondreis Cambodja? Ook dan is er genoeg te zien en te beleven. In dit blog neem ik je mee naar één van de hoogtepunten van mijn reis door Cambodja; een bezoek aan Angkor Wat. Deze oude Khmer-stad is het magische culturele hoogtepunt van het land en ligt midden in de wilde natuur.  

Twee monniken zitten in een raamopening te kijken naar Angkor Wat, Cambodja

Een avontuurlijke rit van Battambang naar Siem Reap 

Na het ontbijt vertrek ik vanuit het koloniale Battambang. Je hebt twee opties om Siem Reap te bereiken. Met een privéchauffeur die langs de mooiste landerijen rijdt of per boot. De rit naar Siem Reap met privéchauffeur neemt ongeveer een halve dag in beslag. Ik koos zelf voor de boottocht en wist dat ik er een hele dag vooruit moest trekken voordat ik Siem Reap bereikte.  

Er stond voor mij een avontuurlijke dag op het programma. De boottocht is namelijk één van de mooiste in Cambodja. Het eerste deel gaat over de Sanker-rivier en het laatste stuk vaar je over het Tonle Sap-meer naar Siem Reap. Onderweg kom je langs drijvende dorpen en maak je kennis met een prachtige natuur. Het is wel een lange zit, dus ik raad je aan om je eigen drankjes en snacks mee te nemen. Afhankelijk van de waterstand duurt de tocht 7 tot 9 uur in het regenseizoen en 10 tot 12 uur in het droge seizoen. Je reist met een authentieke, zeer eenvoudige boot die je deelt met andere (lokale en internationale) reizigers. Je zit op houten bankjes met een kussen en er zijn verder geen faciliteiten op de boot aanwezig, behalve een eenvoudig toilet. 

Wanneer je kiest voor de snelle transfer is het een leuk idee om bij aankomst een avontuurlijke excursie te maken. Wat dacht je van ziplinen in de jungle van het Angkor Wat-complex? Je zoeft van boom tot boom en legt een parcours van platformen, ziplines en spannende hangbruggen af. Hierbij geniet je van de omringende natuur en de adrenaline terwijl je van platform naar platform vliegt. Nieuwsgierig?

Bekijk hier onze georganiseerde dagtour ziplinen bij Angkor Wat.

Ziplinen in de natuur bij Angkor Wat, Cambodja

Angkor Tempelcomplex 

De volgende dag is het eindelijk zover: het bezichtigen van het indrukwekkende Angkor Wat. Ik heb hier lang naar uitgekeken en vertrek dan ook gelijk na het ontbijt. Ik word opgehaald met een tuktuk en ben klaar voor het hoogtepunt van mijn rondreis door Cambodja. Onder begeleiding van een Engelstalige gids bezichtig je de meest belangrijke tempels van het complex. 

De bekendste en best behouden tempel is Angkor Wat. Deze enorme tempel nodigt uit om rustig rond te lopen en te genieten van de details. Je gids kan je vele verhalen over deze tempel vertellen. Je bezoekt ook de tempel Ta Prohm. Deze tempel is pas laat herontdekt en precies zo in originele staat gelaten, nog deels overwoekerd door bomen en planten. 

Dan is het tijd om de oude stad Angkor Thom te bezoeken. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk is geweest. Een schitterende herinnering aan die tijd. In het exacte centrum van deze stad vind je de Bayon-tempel, een waar meesterwerk. Tenslotte beklim je een heuvel naar de Pre Rup-tempel om van de zonsondergang over het tempelcomplex te genieten. Wauw, wat is dit een waanzinnig gezicht. 

Angkor

Ontdek Angkor Wat op de fiets 

Een andere optie om het Angkor Wat-tempelcomplex te bezoeken, is per fiets. Op deze manier beleef je alles om je heen net wat beter. Tijdens deze excursie word je niet per tuktuk naar het complex gebracht, maar fiets je er zelf naartoe.   

Je begint bij de zuidelijke toegangspoort van de voormalige hoofdstad Angkor Thom. Eenmaal door de poort heen, bezoek je de Bayon-tempel. Deze tempel is beroemd vanwege de vele gezichten die de torens van deze tempel versieren. Via Angkor Tom fiets ik naar het fotogenieke Ta Prohm, waar de jungle de tempel overwoekerd. En als laatste, het hoogtepunt, het indrukwekkende Angkor Wat. De tempel stamt al uit de 12e eeuw en was eerst een belangrijk religieus centrum voor de hindoes en later voor boeddhisten. Geniet van de prachtige details voordat je weer terugfietst naar je hotel in Siem Reap.  

Wil je ook op de fiets Angkor Wat ontdekken? Bekijk onze georganiseerde dagtour fietsen in Angkor Wat.

Fietsend door het tempelcomplex van Angkor Wat, Cambodja

De omgeving van Siem Reap 

Siem Reap is een plaats waar je gemakkelijk een aantal dagen kunt verblijven. Niet alleen de stad, maar zeker ook de omgeving is prachtig. Huur een fiets en ontdek zo de stad en de landelijke omgeving. Of maak een boottocht op het Tonle Sap-meer en bezichtig authentieke, drijvende dorpjes en geniet van de unieke biosfeer. In de avond vind je in de stad vele restaurantjes, bars en je kunt een Apsara- dansshow bijwonen als je wilt. 

Wil je liever toch een georganiseerde excursie? Per vintage legerjeep maak je kennis met het dagelijkse leven op het platteland. Een aanrader. 

Ook leuk om te doen: ontmoet een monnik. Tijdens deze dagexcursie woon je een zegeningsceremonie bij van lokale monniken. Nadat je gezegend bent, krijg je een koordje om je pols geknoopt die je zal beschermen tegen kwade geesten en ongeluk. Vervolgens ga je naar Kompong Kleang, een dorp dat bestaat uit houten huizen op palen in het water. Je leert meer over het lokale leven hier en je geniet van een picknicklunch bij een familie in het dorp. In de middag trek je de jungle in. Een korte wandeling door het regenwoud brengt je naar de verborgen, overwoekerde tempel Beng Mealea.  

Houten huizen op palen in het Tonle Sap-meer in Siem Reap, Cambodja
Cambodja-Siem-Reap
Houten huizen op palen in het Tonle Sap-meer, Cambodja
Cambodja-Siem-Reap-1
Gezellig straatje met restaurants in Siem Reap, Cambodja
Cambodja-Siem-Reap-2

In dit blog heb ik maar een paar hoogtepunten van Cambodja meegenomen. Het land heeft nog veel meer plaatsen die een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld de hoofdstad Phnom Penh met zijn rijke geschiedenis of het tropische eiland Koh Rong waar je van een heerlijk strandverblijf kunt genieten. 

Nieuwsgierig geworden naar Cambodja? Bekijk onze rondreizen Cambodja of vraag een reisvoorstel op maat aan. 

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Toeristen buiten Angkor Wat in Cambodja
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Best Deal Cambodja Individuele rondreis Cambodja
  • Hoofdstad Phnom Penh
  • Gezellige stad Siem Reap
  • Majestueus Angkor tempelcomplex
Royal Palace in Phnom Penh, Cambodja
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 15
Highlights van Cambodja Individuele rondreis Cambodja
  • Angkor tempelcomplex, Battambang en hoofdstad Phnom Penh
  • Tented camp midden in de schitterende Cardamom Mountains
  • Strandverblijf op het mooie, rustige eiland Koh Rong
Royal Palace in Phnom Penh in Cambodja
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 14
Discover Cambodja Individuele rondreis Cambodja
  • Hoofdstad Phnom Penh
  • Mooie omgeving van Battambang
  • Majestueus Angkor tempelcomplex

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding