Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Big Sur: de mooiste route van West-Amerika

Gepubliceerd: 11/07/2022

Highway 1, ook wel Pacific Coast Highway genoemd, is één van de mooiste en iconische wegen ter wereld. De route is ruim 1.000 kilometer lang en loopt grofweg van San Francisco tot aan San Diego. De weg komt langs de ongerepte kust van de Pacific, sfeervolle stadjes en de uitgestrekte stranden van Californië. Dus niet voor niets wordt de Highway 1 als de ultieme roadtrip van West- Amerika gezien. Ben jij klaar voor een onvergetelijke roadtrip? Lees snel verder en misschien rijd jij straks op deze prachtige route tijdens een rondreis door Amerika.

De mooiste route van West-Amerika, Big Sur

Rijd langs de hoogtepunten van Highway 1

De hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Highway 1 liggen tussen San Francisco en Los Angeles. Dus we gaan de kust af beginnend vanuit San Francisco.

Surfen bij Half Moon Bay

Deze stop wordt vaak overgeslagen, maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Half Moon Bay ligt maar 45 minuten ten zuiden van San Francisco aan de Highway 1. Toch beland je in een totaal andere wereld. Dit kleine strandstadje heeft een laid back sfeer en staat bekend bij surfers om de monstergolven bij Mavericks Beach. Je treft er ook goede visrestaurants. Vooral Sam’s Chowder House op het strand is een populaire stop bij zowel locals als reizigers. 

Surfen bij Half Moon Bay in West-Amerika

Monterey, walvissafari's

Op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van San Francisco ligt Monterey, gelegen in de gelijknamige Monterey Bay. De Fisherman 's Wharf is erg sfeervol met zijn mooie houten pier met gezellige restaurantjes en winkels. Hier en daar zie je zeeleeuwen die lui liggen te zonnen op de rotsen.  Vanuit de baai vertrekken dagelijks meerdere boten om walvissen te spotten. Leuk om het water op te gaan en zelf op walvissafari te gaan. Maar ook een bezoek aan de Monterey Bay Aquarium en Cannery Row zijn zeker aan te raden.

Een walvis gespot bij Monterey, Amerika

17-miles drive

Vanuit Monterey is het een must om de pittoreske 17-Mile Drive te rijden. Deze cirkelvormige weg brengt je langs de kust van het Monterey Schiereiland. Je rijdt door de Pacific Grove en langs Pebble Beach. Onderweg passeer je enkele beroemde golfterreinen, landhuizen en panoramische vergezichten. Hoogtepunten zijn de Lone Cypress (één van de meest gefotografeerde bomen in Noord-Amerika), Bird Rock en het Del Monte Forest en Monterey Cypress trees.

Het schiereiland Carmel by the Sea in West-Amerika

Camel by the Sea, kunststad van Amerika

Carmel Beach ligt aan de voet van Ocean Avenue en is een van de iconische plekken aan de kust van Californië. Het wordt gezien als één van de leukste strandsteden van Amerika. In het charmante centrum tref je boetieks, kunstgalerijen, gastronomische restaurants en wijnbarretjes. Op vele plekken kun je ook een wijnproeverij doen. Door de bijzondere lichtval en relaxte atmosfeer trekt het vele kunstenaars. Carmel is dan ook een van de beste kunststeden van Amerika. Het meest historische plekje van Carmel by the Sea is de fotogenieke Spaanse missiepost; San Carlos Borromeo de Carmelo uit 1770.

De Spaanse missiepost in Carmel by the Sea, Amerika

Big Sur & Bixby Bridge

Big Sur heeft het meest indrukwekkende Californische uitzicht van allemaal! Dit stuk kustlijn heeft kilometers majestueuze kliffen en een adembenemend uitzicht op de Pacific. De beroemde Bixby Bridge is de meest gefotografeerde brug van Highway 1.

Wanneer je Big Sur bezoekt, mag je de prachtige McWay Falls in het Julia Pfeiffer Burns State Park niet overslaan. Deze waterval vindt haar oorsprong in de McWay Creek en mond uit in de Pacific. Vanaf de parkeerplaats van de Overlook Trail is het een korte wandeling naar het prachtige uitzichtpunt over de baai en de waterval. In de periode december t/m april is het uiterste puntje van de Overlook Trail ook populair bij walvisspotters. De grey whale migreert tot dicht aan de kustlijn en is vaak goed zichtbaar met het blote oog.

Wil je nog meer wandelen? Een andere populaire wandeltocht is de Ewoldsen Trail. Deze 7 kilometer lange trail brengt je door een prachtig bosrijk gebied, met Redwood-bomen (Kustmammoetbomen) en langs imposante uitzichten over de Pacific. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur.

De brug bij Monterey in West-Amerika

De zeeolifanten bij Point Piedras Blancas

Op het rotsachtige strand van Piedras Blanca leeft een enorme kolonie van ongeveer 17.000 zeeolifanten. Ze liggen te zonnen op het strand, spelen in de branding en duiken regelmatig de golven in. Vanaf een balustrade kun je ze goed bekijken en horen, want ze maken een hels kabaal. 

Twee zeehonden bij Piedras Blancas in Californië, Amerika

Hearst Castle

Een vreemde eend in de bijt van dit lijstje is Hearst Castle. Het is een historisch kasteel vlakbij San Simeon, gelegen op een heuvel. Het wordt liefkozend het ‘Versailles van Californië’ genoemd. Het enorme kasteel heeft prachtige tuinen, immens veel kamers en 2 bijzondere zwembaden. Het is gebouwd door William Randolph Heerst. Deze excentrieke zakenman was een machtige krantenmagnaat. Het Hearst Catle is nu een museum en als je het wilt bezoeken kun je het beste vooraf online tickets boeken, want vooral in de zomermaanden is het druk. 

Hearst Castle in West-Amerika

Morro Bay

Dit vissersplaatsje aan de Highway 1, ligt zo'n 20 kilometer ten noorden van San Luis Obispo. Morro Bay heeft een pittoreske uitstraling en wordt gekenmerkt door de grote vulkanische rots die vlak bij de haven in het water ligt; de Morro Rock. De Portugese kapitein en ontdekkingsreiziger Juan Rodríguez Cabrillo noemde de rots in de zestiende eeuw 'El Moro', omdat het leek op het hoofd van een Moor. Morro Strand State Beach en North Point Beach zijn de populairste stranden. Je mag de rots niet beklimmen, maar je kunt wel een kajak huren en er omheen varen. Een leuk alternatief.

Suppen in de Stille Oceaan in Amerika

San Luis Obispo

San Luis Obispo is een authentiek stadje in Californië. Kenmerkend is de Spaanse koloniale architectuur met witte huizen en rode dakpannen, bougainville-bomen in de straten en een historische missiepost. Tegenwoordig is de stad vooral bekend om het concept van moestuin tot tafel in de restaurants en de geweldige wijnen die hier worden gemaakt. Absoluut een aanrader om hier te dineren tijdens je rondreis Amerika.

Bezoek de wijnvelden van Napa Valley in Amerika

Santa Barbara, de Riviera van Californië

Met zijn schilderachtige Spaanse koloniale architectuur, schitterende uitgestrekte zandstranden en met palmbomen omzoomde promenade is Santa Barbara een van de geliefdste plaatsen aan de Highway 1. Houd je van winkelen? Wandel dan naar State Street; een prachtig winkelparadijs vol boeketjes, bekende winkelketens en restaurants.

Stearns Wharf is de oudste pier van de westkust. Perfecte locatie om te dineren bij een van de vele visrestaurants. Naast de mooie stranden ligt het ook genesteld tegen het Santa Ynez-gebergte, waar je verschillende fantastische wandelingen kunt maken. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de stad en de stranden.

Het strand van Santa Barbara, Amerika

Malibu

Met huizen pal op het strand en een spectaculair uitzicht op de Pacific, zorgt dat Malibu een van de populairste stranden van de regio Los Angeles heeft. De Malibu Pier is bijzonder fotogeniek en overal zie je surfers de hoge golven trotseren. Malibu heeft verschillende stranden en een paar van de mooiste zijn Point Dure State Beach, Pirates Cove Beach, El Matador Beach en Escondido Beach. Malibu is o.a. bekend geworden door de populaire televisieserie Baywatch.

De pier van Santa Monica in Los Angeles, Amerika

In welke richting moet je Highway 1, Big Sur, rijden? 

Het is een vraag die we vaak krijgen. Welke richting is beter om te rijden? Onze ervaring is dat beide richtingen zijn voordeel heeft.

  • Van noord naar zuid: via deze route rijd je aan de oceaanzijde. Het is de plek waar de parkeerplaatsen zich bevinden voor de uitzichtpunten. Vanaf het noorden is het gemakkelijker om stops te maken.
  • Van zuid naar noord: je hebt de zon achter je. Daardoor heb je tijdens het rijden het mooiste uitzicht en licht op de kust voor je.

Wil je tijdens je roadtrip door Amerika ook de Big Sur ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding