Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

De mooiste bezienswaardigheden om te bezoeken in Jordanië

Gepubliceerd: 07/10/2020

Jordanië is voornamelijk bekend om wereldstad Petra. Toch heeft Jordanië nog zoveel meer te bieden dat een rondreis naar Jordanië eigenlijk niet mag ontbreken op je bucketlist. Jordanië is een relatief klein land waar je in 10 dagen alle hoogtepunten kunt ontdekken. Maar als je meer tijd hebt, is het ideaal om alle bezienswaardigheden in een rustig tempo te bezoeken. Wat zijn nu de leukste? Lees maar snel verder.

Blijf drijven in de Dode Zee van Jordanië

1. Petra

Deze wereldberoemde woestijnstad lag jaren verborgen achter een kloof, maar is nu de bekendste bezienswaardigheid van Jordanië. Met een notering op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en vermelding als één van de zeven nieuwe wereldwonderen, mag deze plaats dan ook niet ontbreken in dit blog. Via de 70 meter hoge Siq-kloof kom je uiteindelijk na 1 km uit bij de beroemde Schatkamer. De laatste meters in de kloof vang je al een glimp op van dit meesterwerk en als je er dan voorstaat, sta je met een mond vol tanden. Werkelijk prachtig hoe dit werk is uitgehouwen.

Wandel zeker nog wat verder, want Petra heeft meer bezienswaardigheden die je wilt zien. Oude graftombes, een imposant klooster en een prachtig theater.

Tip: Als je in Petra bent, hoort er ook een bezoek aan Petra by Night. Als de zon is ondergegaan loop je vanaf het bezoekerscentrum naar de Schatkamer. De gehele kloof is verlicht met honderden kaarsen. Bij de Schatkamer liggen kussens waar je kunt zitten. Er wordt thee uitgedeeld, op de fluit gespeeld en na de ‘ceremonie’ kleurt de Schatkamer in alle kleuren van de regenboog. Een magisch moment op een magische plek!

petra
petra by night
petra

2. Amman

De hoofdstad Amman is vaak het startpunt van je reis door Jordanië. Amman heeft een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo wordt de hoogste berg van Amman, Jebel al-Qala’a, omringd door de Citadel. Bewonder prachtige ruïnes, zoals het Romeinse Amfitheater en geniet van het grote contrast tussen oud en nieuw. Het ene moment wil je verdwalen in de oude straatjes en op het andere moment loop je over moderne boulevards met luxe winkels en trendy skybars. Leuk om een volle dag in Amman rond te struinen.

Tip: Rainbow Street en de straatjes eromheen zijn een hippe plek om te bezoeken. Je vindt hier veel winkels, restaurants, dakterrassen en kunstgaleries. Het uitzicht vanaf een van de dakterrassen op Oost-Amman is schitterend, vooral bij zonsondergang.

Amman

3. Jerash

Op een uurtje rijden van Amman ligt Jerash. Hier waan je je in een verloren wereld met bezienswaardigheden in overvloed. Jerash is na Petra de meest interessante plek in Jordanië qua opgravingen. Hier vind je de opgravingen van de antieke stad Gerasa, een van de best bewaarde Romeinse plaatsen ter wereld. Wandel langs de metershoge pilaren en neem plaats in het Amfitheater om deze prachtige plek in je op te nemen.

Jerash

4. Wadi Mujib

Voor actie en avontuur moet je in Wadi Mujib zijn. Wadi Mujib is gelegen op een half uurtje rijden van de magische Dode Zee. In deze spectaculaire kloof kun je avontuurlijke hikes maken. Zo wandel je door het water, klauter je over rotsen en trotseer je stroomversnellingen. Onderweg kom je de mooiste watervallen tegen. Zou jij ook zo’n spannende wandeltocht willen maken? De Siq-trail is de enige wandeling die je zonder gids mag maken. Bij de andere trails is een gids verplicht.

We hebben hier de leukste trails in Wadi Mujib op een rij gezet.

wadi mujib

5. Wadi Rum

Na Petra heb je wellicht ook al gehoord van de Wadi Rum-woestijn. In deze woestijn vind je spectaculaire rotsformaties en uitgestrekte vlaktes vol met roestrood zand, kloven en de bekende Burdah Rock Bridge. Misschien is het wel één van de mooiste woestijnen ter wereld.

De Wadi Rum is een beschermd natuurgebied en staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De woestijn heeft als bijnaam de ‘Valley of the Moon’. Ergens lijkt het ook wel alsof je over een gekleurd maanlandschap wandelt. De leukste activiteiten in Wadi Rum is een jeep- of wandelsafari. Of een combinatie van beide met als kers op de taart een overnachting in een traditionele Bedoeïenenkamp. Na een heerlijke maaltijd wordt je ’s avonds bij helder weer beloond met een fonkelende sterrenhemel. Als dit geen sprookje is.

Wadi Rum

6. Aqaba

In Aqaba geen Romeinse invloeden of rotsformaties. Aqaba is de badplaats van Jordanië en grenst aan de Rode Zee. Hier kom je om lekker te relaxen, te genieten van de zon, het strand en de zee. Vanwege de ligging aan de Rode Zee kun je hier mooie snorkeltochten maken. Onder water leven kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen. Een mooie plek om je rondreis door Jordanië te eindigen.

Aqaba

7. Little Petra

Voordat je een bezoek brengt aan de Treasury van Petra, is het aan te raden om eerst Little Petra te ontdekken. Het kleinere Petra is minder bekend, maar zeker een plek die thuishoort in jouw rondreis door Jordanië. Plan je bezoek een dag eerder, zodat je ’s avonds al zin krijgt om het échte Petra te ontdekken. Want ook Little Petra is prachtig en je ziet hier veel overeenkomsten. Beide Petra’s liggen verscholen tussen rotsen en via een smal pad bereik je de ingang. In Little Petra vind je een aantal overblijfselen, tempels en tombes. De gebouwen zijn minder rijk gedecoreerd dan in Petra, maar hier zijn in sommige gebouwen wel weer fresco’s te zien.

Little Petra

8. Dana Biopshere Reserve

Op safari in Jordanië! De echte natuurliefhebber kan een bezoek aan Dana Biopshere Reserve waarderen. Met een grootte van 320 km2 is dit natuurpark de grootste van Jordanië. Je ontdekt spectaculaire bergen en wadi’s met zeldzame dieren en planten. Wat deze plek zo uniek maakt, is de hoeveelheid aan diverse flora en fauna. Het is een verzamelplaats van al het natuur dat je in Europa, Afrika en Azië ziet. En dat op één plek in het Midden-Oosten!

Geniet van het prachtige uitzicht bij Dana Biosphere Reserve in Jordanië

9. Umm Qais

Het noordwesten van Jordanië wordt door veel reizigers overgeslagen, zonde! Een belangrijke bezienswaardigheid is hier namelijk de archeologische opgravingen van Gadara. Deze stad heeft een prachtige ligging, met uitzicht over de Golan-hoogvlaktes, de Jordaanvallei en het meer van Galilea.

Umm Qais

10. Ajloun

Op een half uur rijden van de Romeinse plaats Jerash, ligt Ajloun. Het kasteel van Ajloun is de belangrijkste bezienswaardigheid die toeristen naar deze plek trekt, maar Ajloun en de omgeving hebben meer te bieden. Zo ligt er buiten Ajloun een bosreservaat en zijn er twee heilige plaatsen te bezoeken.

Ajloun

Ben je nieuwsgierig geworden naar Jordanië? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Jordanië of vraag een reisvoorstel op maat aan.
Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Ad Deir, het Klooster, in Petra in Jordanië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 8
Jordanië Highlights Individuele rondreis Jordanië
  • Bezoek de indrukwekkende in rotsen uitgehouwen stad Petra
  • Maak een jeepsafari en overnacht in de Wadi Rum woestijn
  • Drijf in het zoute zeewater van de Dode Zee
Rustige weg bij Little Petra in Jordanië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 10
Fly Drive Grotten, Woestijnen en Zandkastelen Fly drive Jordanië
  • Ga op safari in het Shaumari Wildlife Reserve
  • Zie indrukwekkende gebouwen in de rotswanden van Petra
  • Maak een jeepsafari en overnacht in de Wadi Rum woestijn
Siq komt uit bij het Schathuis van de Farao in Petra in Jordanië
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 8
Fly Drive Jordanië Highlights Fly Drive Jordanië
  • Bezoek de indrukwekkende in rotsen uitgehouwen stad Petra
  • Maak een jeepsafari en overnacht in de Wadi Rum woestijn
  • Drijf in het zoute zeewater van de Dode Zee

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding