Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Beste reistijd

Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

Ben je van plan om een rondreis naar Sri Lanka te maken? Dan is het goed om te weten in welke maanden er meer drukte wordt verwacht. Naast de vakantieperiodes zijn er in Sri Lanka regelmatig feestdagen of festivals waardoor de lokale bevolking vrij is.

Sri Lanka kun je het gehele jaar door prima bezoeken. De beste reisperiode voor de zuidwestkust en het binnenland van Sri Lanka is van december tot april, dit is dan ook Sri Lanka’s hoogseizoen. En voor het oosten van Sri Lanka is de beste reistijd van april tot en met september. Maar houd er rekening mee dat het weer zich in Sri Lanka niet laat voorspellen.

Perahera festival

Het belangrijkste festival van Sri Lanka vindt elk jaar plaats in juli of augustus in de stad Kandy. Tijdens dit 10-daagse Perahera festival draait alles om de belangrijkste boeddhistische relikwie van het land: de tand van Boeddha. Deze wordt bewaard in de Dalada Maligawa tempel (=tempel van de tand) in Kandy. Elke avond vinden er processies plaats, bestaande uit prachtig aangeklede Kandy dansers, vuurdansers, muzikanten, acrobaten en versierde olifanten. Op één van de olifanten, versierd met kleurrijke stoffen en lichtjes, wordt een replica van de heilige tand door de stad rondgedragen.

Eén van Sri Lanka's belangrijkste festivals, de Kandy Perahera wordt gehouden in juli of augustus (afhankelijk van de maanstand) in de stad Kandy. Zeker een overweging waard om juist in die periode naar Sri Lanka te reizen. Boek dan wel ruim van te voren je reis in verband met de drukte.

Beste tijd om walvissen te spotten

Wil je walvissen spotten, dan kan dat aan de oostkust bij Trincomalee van juni tot september met kans op potvissen, blauwe vinvissen en vooral dolfijnen. Aan de westkust bij Mirissa zit je voor whalewatching goed in de periode november - april.

Gemiddelde temperatuur

De kustgebieden zijn tropisch warm, gemiddeld 27 ºC, waarbij het van maart t/m juni warmer is (gemiddeld 33 ºC ) en van november t/m januari wat koeler (gemiddeld 24 ºC). De temperatuur van het zeewater is het hele jaar door vrij constant, gemiddeld zo’n 27 ºC. De hooglanden van Sri Lanka kennen een koeler, gematigd klimaat met gemiddelden van 16 - 20 ºC.

Sri Lanka
Landinformatie

Lees alles over Sri Lanka en de plekken die je zeker moet bezoeken

Sri Lanka
Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Sri Lanka

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Anne 333travel
Onze expert Anne Expert-Sri Lanka

Populaire Sri Lanka reizen

Bekijk meer >
Theepluksters Nuwara Eliya In Sri Lanka
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Sri Lanka Highlights Privé Rondreis
 • De leeuwenrots van Sigiriya
 • Jeeptour in Minneriya NP
 • Treinrit langs watervallen en bergen
Uitzicht vanaf Adam's Peak in Sri Lanka
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Verborgen Plekjes van Sri Lanka Privé Rondreis
 • Verblijf in Kalpitiya, de dolfijnenkust van Sri Lanka
 • Safari in Wilpattu National Park. inclusief overnachting in safari tent
 • Verblijf aan de prachtige witte stranden van de Oostkust
Strand op Sri Lanka
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal - De Wonderen van Sri Lanka Privé Rondreis
 • De leeuwenrots in Sigiriya
 • Treinreis door theeplantages en watervallen
 • Schitterend strand verblijf in Hikkaduwa

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding