Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Hoi An
Vorige pagina

Reisinformatie Hoi AnHoi An is waarschijnlijk de mooiste plaats aan de Vietnamese kust. Het oude autovrije centrum staat bol van geschiedenis. De architectuur heeft koloniale, Chinese, Japanse en traditioneel Vietnamese invloeden. De kleurrijke levendige haven, de oude Japanse brug en de vele andere monumenten maken dit werelderfgoed een fantastische plek is waar u zich niet zult vervelen.

Hoi Han heeft zich jarenlang als handelshaven ontwikkeld. Handelaren uit alle windstreken legden hier aan om hun goederen te verkopen, zelfs Perzische en Arabische handelaren deden de stad aan. Vanuit Hoi Han werd vooral zijde geëxporteerd, nog steeds is het produceren van zijde en andere stoffen een belangrijke inkomstenbron voor veel inwoners. U kunt hier dan ook goedkoop maatkleding laten maken, zeker een aanrader als u hier toch bent, een pak kost zo’n €20.

De heilige Japanse brug in het Zuidwesten verbindt de Chinese en Japanse wijk. Aan het einde van de brug staat een pagode, de Chua Cau Tempel. De brug wordt bewaakt door apen en honden, volgens de inwoners omdat de bouw startte in het jaar van de aap en eindigde in het jaar van de hond. Volgens de overlevering is de brug precies gebouwd op de zwakke plek van het monster dat overstromingen in Vietnam veroorzaakte.

De Cham vestigde zich vanaf het jaar 200 in centraal Vietnam, en beheersten dit gebied tot de 10e eeuw. De roots van dit volk zijn Indonesisch, de Cham waren deels boeddhistisch, maar voor het grootste deel Hindoeïstisch. De ruines van het tempelcomplex My Son, net buiten Hoi Han, zijn de belangrijkste gebouwen uit de Champa-dynastie. Dit Hindoestaanse heiligdom bestaat uit tientallen religieuze gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Eén van de belangrijkste gebouwen is de verblijfplaats van de goden.

Zo kleurrijk als de stad is, zo veelzijdig zijn de religieuze bouwwerken die in de stad te vinden zijn. De Quang Cong Tempel bijvoorbeeld met het deels vergulde beeld van generaal Quan Dong met zijn levensgrote witte paard, een Daoïstische god, het Daoïsme is een levenswijze of religie afkomstig uit China. Of de Phuoc Lam Pagode, verbonden aan de legende van An Thiem.

Wanneer u in Hoi An bent bij volle maan, dan heeft u geluk. Tijdens de ‘Hoi An Legendary Night’, één dag voor volle maan, is het centrum gevuld met eetstalletjes, muziek, feest en kraampjes.

De kustlijn rond Hoi Han is waterrijk, heuvelachtig en groen. De ‘Marble Mountains’ tussen Hoi An en Danang vormen een prachtig decor achter de kustlijn.

Hoi An is geen echte strandbestemming, hoewel u 5 km ten Oosten van de stad wel het Chua Dai strand vindt wat zeker prachtig is. Hier zijn wel kleedhokjes en stalletjes, dus u kunt er ongestoord en in luxe genieten van de kustlijn. Het is er niet erg druk.

Hoi An ligt aan de oostkust in Centraal Vietnam en is goed bereikbaar per vliegtuig vanuit één van de andere grote steden in Vietnam.

Rondreizen en bouwstenen naar Hoi An


Grand Tour Vietnam en Cambodja Deluxe

Inclusief vluchten. Deze rondreis brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam & Cambodja. U vliegt naar Hanoi en verlaat Vietnam vanuit Ho Chi Minh Stad. U doorkruist Vietnam op ...

Bekijk reis
Vanaf €3150,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

My Son - Tempels uit de Champa dynasty

Bezoek de mysterieuze oude Cham ruïnes die verspreid liggen door het landschap nabij My Son. Hier vind je ook de oude Cham torens, gebouwd in de 4e ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Cultuur
Vanaf € 57,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Fietstour Hoi An

Leer het lokale leven van Hoi An en omgeving kennen terwijl u van de gebaande paden af gaat en in de prachtige omgeving ...

Bekijk reis
Tags: Actief, Dagexcursies
Vanaf € 44,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel