Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > China > Eten en drinken
Vorige pagina

Eten en Drinken in China

Het water dat in China uit de kraan komt is niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongewassen fruit. Kies het liefst voor fruit wat u zelf kunt schillen. Let u op dat u geen ijsblokjes (van kraanwater) in uw dranken gebruikt.

Eten in China is erg voordelig. Het is beter om in restaurants te eten dan bij de eetstalletjes langs de weg, hier kunt u ziek van worden. In sommige restaurants zijn er alleen menukaarten in het Chinees, u kunt dan eventueel bij anderen aanwijzen wat u graag wilt eten. In de grotere internationale restaurants zijn er tevens menukaarten in het engels.

China is immens groot en iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten (denk bijvoorbeeld aan de beroemde ‘Pekingeend'). Over het algemeen worden er veel rijstgerechten gegeten en is roerbakken een bereidingswijze die veel wordt gebruikt. De avondmaaltijd is de hoofdmaaltijd van de dag en bestaat vaak uit rijst, groente, vlees/vis, deegwaren en soep als laatste gang. De meest gedronken lokale drank in China is thee. Daarnaast is rijstwijn populair.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel