Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Beste reistijd China

Goed voorbereid op reis

Beste reisperiode voor China

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar China? China is het hele jaar door te bezoeken. Maar omdat China zo groot is kent het land veel verschillende klimaatzones. Het is mogelijk een onderverdeling te maken voor de beste reistijd in het noorden, zuiden en westen. 

Het noorden (o.a. Beijing)
In het noorden heerst hoofdzakelijk een landklimaat, droog en koud in de winters en warme zomers. De beste reistijd voor een rondreis door China in het noorden is april t/m juni en september t/m oktober.

Het zuiden (o.a. Hong Kong) 
In het zuiden heerst voornamelijk een subtropisch klimaat, zachte en korte winters en lange, warme en vochtige zomers. Het gehele jaar valt er alle maanden wat regen, in de zomer valt het regenseizoen. De beste periode om hier te reizen zijn de wintermaanden november t/m april.

Het westen (o.a. Tibet) 
In het westen heerst een land en hooggebergte klimaat, afhankelijk van de hoogte zijn er koude, droge winters en warme (of hoger gelegen koele) zomers. Er valt weinig neerslag. De beste reistijd voor Tibet is rond de zomer van april t/m oktober.

Over het algemeen genomen is de beste reistijd voor een rondreis naar China april t/m oktober.  In deze reisperiode is het in de meeste regio’s aangenaam weer.

feestdagen china

Speciale evenementen en feestdagen

Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Hieronder een overzicht met de meest speciale evenementen en feestdagen om rekening mee te houden:

 • Chinees Nieuwjaar - Lentefestival
  (1 februari - 15 februari)
  Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of lentefeest is een van de grootste en belangrijkste evenementen in China. Het feest valt op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. En die eerste dag is de tweede nieuwe maan na 21 december. Dus valt het altijd tussen 21 januari en 20 februari. Het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd met dans en veel vuurwerk. Ook vind er de grootste migratie ter wereld plaats. Vele honderden miljoenen Chinezen hebben vakantie en reizen naar hun familie om het Nieuwjaar te vieren. Houd daarom rekening met extra drukte en wachtrijen bij de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Labor festival - Dag van de Arbeid - Gouden Week
  In China betekent 1 mei het begin van een van de drie ‘Gouden Weken’ van het land. Op de eerste dag van mei wordt ook de Dag van de Arbeid gevierd. Tijdens de eerste week van mei gaan vele miljoenen Chinezen op vakantie; meestal in eigen land. Houd rekening met drukte bij attracties en eventueel een stijging van toegangsprijzen, wanneer je besluit rond te reizen tijdens deze dagen.
 • Drakenboot Festival
  Het drakenboot festival is een jaarlijkse feestdag die wordt gehouden op de vijfde dag van de vijfde maanmaand. Het is het op twee na grootste festival van de Chinese kalender en wordt al meer dan 2,000 jaar jaarlijks gehouden ter herdenking van dichter Qu Yuan (340-278 v. Chr.). Tijdens het feest racen mooi gedecoreerde boten als draken naar de finish. De roeiers bewegen tegelijk die hun roeispanen in een vloeiende lijn terwijl de drummer een vast ritme bonst. 
 • Midherfstfeest - Maan Festival
  De vijftiende dag van de achtste maand is het Midherfstfeest. Midherfstfestival is ook wel bekend als het Maanfestival of Maanfeest. Op deze dag komen familieleden bijeen om de heldere volle maan te waarderen, ’s avonds maangebak (een soort pasteiachtige gebakjes) te eten..Het is het op 1 na grootste jaarlijkse feest in China.

 • Nationale Dag van China

  Op 1 oktober is het de Nationale Dag van China. In de vroege ochtend wordt op Tiananmen Square in Beijing de nationale vlag ceremonieel  opgehesen. Dit wordt gevolgd door diverse feestelijke activiteiten in verschillende regio’s an afsluitend vuurwerk. Rond de Nationale Dag gaan vele miljoenen Chinezen erop uit om hun eigen land te verkennen. Net zoals de andere Gouden Week (in mei) kun je veel mensen verwachten bij toeristische attracties. 

Bovenstaande feestdagen gelden in de hele Volksrepubliek. Er zijn echter ook feestdagen die plaatselijk gevierd worden en feestdagen voor een specifiek deel van de bevolking. Zo wordt in Tibet de Bevrijding van Tibet herdacht op 23 mei. In Hongkong en Macau worden ook enkele traditionele Chinese feesten gevierd.

reisinformatie
Landinformatie

Lees meer over China en de plekken die je zeker moet bezoeken

praktisch
Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar China

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Sofie 333travel
Onze experts Sofie Expert-China
Jasmijn 333travel
Onze experts Jasmijn Expert-China
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-China

Onze populairste China Reizen

Bekijk meer >
Maiko Geisha in de wijk Gion in Kyoto
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Japan Highlights Individuele rondreis Japan
 • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
 • Sneeuwaapjes in Yudanaka in de winter
 • Mount Fuji
Mount Fuji in Japan
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal Japan Sushi en Samoerai Individuele rondreis Japan
 • Bezoek aan de wereldstad Tokyo
 • De vulkanische wereld van Hakone
 • Overnachting in Ryokan
Japan
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Verborgen Plekjes van Japan Individuele rondreis Japan
 • De heilige berg Mt. Koya inclusief tempelovernachting
 • De wonderlijke vulkanische wereld van Aso Kuju national park
 • Meerdere overnachting in traditionele ryokans, inclusief diners

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding