Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Praktische informatie Peru

Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid naar Peru

Ga je op vakantie naar Peru? Bekijk dan onze praktische tips ter plaatse. Je vindt hier alle informatie over bijvoorbeeld het klimaat, de taal en het tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten/Visum

Ben je in het bezit van een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas? Dan heb je geen visum nodig en kun je maximaal 90 dagen in Peru verblijven. Bij binnenkomst in Peru moeten paspoorthouders er voor zorgen dat zijn/haar Nederlands/Belgisch paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is.

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit moet je zelf checken met het betreffende consulaat.

Let op! Wanneer je via Amerika naar Peru vliegt, dan moet je voor Amerika een ESTA (reistoestemming) aanvragen. Hiervoor gelden extra kosten. Lees hier meer over bij onze praktische informatie over Amerika.

Klimaat & beste reistijd

Peru ligt onder de evenaar op het zuidelijk halfrond, waardoor het in Peru winter is als het bij ons zomer is en andersom. Het heeft echter meer zin om te kijken naar wanneer er in het land het droge seizoen heerst en wanneer het regenseizoen.

Bovendien is Peru een land met grote hoogteverschillen. Deze hoogteverschillen bepalen ook het klimaat van het land. Zo is het land te verdelen in drie zones: kust/woestijn, hooglanden/gebergte en tropisch regenwoud.

Kust/woestijn
In het grootste gedeelte van het kustgebied heerst een gematigd klimaat. In verhouding is deze regio de droogste regio van het land. Vandaar dat hier ook woestijngebieden te vinden zijn. In de maanden december – februari is het in deze regio het warmst, met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 35 graden Celsius. In de maanden juni – augustus is het hier het koelst, met een gemiddelde temperatuur van 12 tot 18 graden.

In Lima en het gebied rondom komt er circa mei tot en met half september een hele dichte mist voor. Deze mist trekt zelden op en het is hier dan vochtig en koel.

Ten noorden van Piura is het warm en erg droog. Hier kan er tussen december en april veel regen vallen, vooral in de iets hoger gelegen gebieden. De gemiddelde temperatuur ligt hier rond de 24 graden.

Hooglanden/gebergte
In de berggebieden zijn er twee duidelijke seizoenen te onderscheiden. In de maanden mei tot en met oktober is hier het beste reisseizoen omdat de dagen dan zonnig en overwegend droog zijn, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. ’s Nachts kan de temperatuur wel flink dalen, soms tot onder het vriespunt. In de maanden december tot en met maart valt hier de meeste regen en ligt de temperatuur rond de 18-20 graden.

Tropisch regenwoud
In het Amazone-gebied ligt de temperatuur het hele jaar redelijk hoog, tussen de 30 en 35 graden. In november tot en met maart valt hier de meeste regen en het kan dan ook ontzettend hard regenen, terwijl het in april tot en met oktober wat droger is.

Beste reistijd
Doordat er geen grote extremen zijn qua weer in Peru, is het land het hele jaar door goed te bereizen. De beste reistijd is de Peruaanse winter omdat dit het droge seizoen is, dus grofweg tussen april en oktober, alhoewel er wel wat regionale verschillen zijn. In onze winter en dus in de Peruaanse zomer valt er in Peru de meeste regen.

Vaccinaties / Gezondheid

Reisvaccinaties
Voor Peru is er geen vaccinatie verplicht, tenzij je uit een met gele koorts besmet gebied komt. Wel worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP en Hepatitis A.

In sommige lager gelegen gebieden komt malaria voor. Laat je adviseren door een deskundige of anti-malariamiddelen nodig zijn voor je reis. We raden sowieso aan om muggenwerende spray, lotion of crème met voldoende DEET tegen muggensteken mee te nemen. Draag vooral voor zonsopkomst en na zonsondergang kleding met lange mouwen en broekspijpen.

Laat je altijd ruim voor aanvang van je reis adviseren over benodigde vaccinaties en anti-malariamiddelen. Bekijk onze reisvaccinaties pagina voor meer informatie.

Gezondheidsadviezen
Een vakantie in de zon is heerlijk maar de zon kan in Peru, vooral in de hoge berggebieden, een stuk sterker dan in Nederland. Doe vooral in het begin rustig aan met de zon en bescherm je tegen de zon. Neem een zonnebril mee en een hoed of een pet.

Smeer je goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Let vooral op met kinderen. Een kinderhuidje is nog erg gevoelig.

Hoogteziekte
Zodra je de 3500 meter hoogte bereikt in Peru, kun je last krijgen van hoogteziekte. Probeer hierop te anticiperen door vooraf te acclimatiseren op iets lagere hoogte, het rustig aan te doen, veel te drinken en licht verteerbaar voedsel te eten. Krijg je toch verschijnselen zoals hoofdpijn of misselijkheid, dan zullen deze na zo’n 1-3 dagen weer verdwijnen. Alleen kortademigheid kan wel blijven aanhouden, vooral bij inspanning, omdat de lucht op deze hoogte veel ijler is. Uitgebreidere informatie over hoogteziekte vind je in het volgende kopje.

Hoogteverschillen

Peru is een fantastisch land met vele contrasten waar je het hele jaar door kunt reizen. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden tijdens je reis zijn de hoogteverschillen in Peru. Er zijn namelijk een behoorlijk aantal plaatsen die enorm hoog liggen, tussen de 2500 en 5000 meter boven zeeniveau. Hier kun je niet onvoorbereid en zonder te acclimatiseren naartoe reizen.

Hoogteziekte
Als je te snel van een laaggelegen naar een veel hoger gelegen gebied reist, dan kun je last krijgen van hoogteziekte. Doordat er in hoger gelegen gebieden minder zuurstof in de lucht zit, heeft je lichaam tijd nodig om hieraan te wennen. Krijg je last van hoofdpijn, misselijkheid of kortademigheid, dan zijn dit tekenen van hoogteziekte. Dit kan gaan spelen in gebieden vanaf 2500 meter hoogte en de kans wordt een stuk groter in gebieden vanaf 3500 meter hoogte.

In de opbouw van onze reizen is hier al rekening mee gehouden. Je reist dus niet meteen van Lima (op circa 150 meter hoogte) naar Cusco (3399 meter) maar zult altijd bijvoorbeeld minimaal 2 dagen acclimatiseren in Arequipa (op 2335 meter).

Hoe kun je hoogteziekte voorkomen? Het belangrijkste is echt de tijd nemen om te acclimatiseren, oftewel je lichaam langzaam te laten wennen aan grotere hoogtes. Reis daarom in etappes naar hoger gelegen gebieden en doe het rustig aan. Eet licht verteebaar voedsel en drink vooral genoeg. Niet alleen kunnen de klachten erger worden bij te weinig drinken, maar de lucht in hogere gebieden is ook droger en daardoor kun je sneller last krijgen van uitdroging. Drink liever geen alcohol als je net op grotere hoogte bent aangekomen en houd er ook rekening mee dat je sneller last krijgt van alcohol op groter hoogte. In Peru zul je her en der coca thee of cocasnoepjes aangeboden krijgen. Het is niet bewezen dat dit hoogteziekte voorkomt, maar het kan wellicht wel helpen en de symptomen verlichten. Krijg je tijdens je reis toch wat last van verschijnselen zoals hoofdpijn, dan kan paracetamol helpen. Meestal verdwijnen de klachten binnen 1-3 dagen.

Je weet van tevoren niet of je last gaat krijgen van hoogteziekte. Dit verschilt namelijk niet alleen van persoon tot persoon, maar ook van keer tot keer. Je kunt alleen maar goed naar je lichaam luisteren en het vooral rustig aan doen.

Hoogtes van de belangrijkste toeristische plaatsen in Peru

 • Hoogste punt op de Inca Trail (Warmiwañusqa pass): 4.200 m
 • Puno (Lake Titicaca): 3.827 m
 • Chivay (Colca Canyon): 3.630 m
 • Cusco: 3.399 m
 • Kuelap: 3.000 m
 • Urubamba (Sacred Valley): 2.870 m
 • Ollantaytambo (Sacred Valley): 2.792 m
 • Písac (Sacred Valley): 2.715 m
 • Machu Picchu: 2.430 m
 • Arequipa: 2.350 m
 • Chachapoyas: 2.335 m
 • Ica: 406 m
 • Puerto Maldonado: 186 m
 • Lima: 154 m
 • Trujillo: 34 m
 • Chiclayo: 29 m
Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland.

Kleding

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). T-shirts met korte en lange mouwen, warme kleding (fleece, thermische ondergoed, dikke sokken en een winddichtjack) twee á drie lange broeken. Ben je van plan veel te wandelen, zowel in de steden als in de natuur, neem dan zeker goede wandelschoenen mee. Reis je in het regenseizoen, dan kun je ook nog een regenjas meenemen.

Vanwege het klimaat is een pet of hoed, zonnebril en zonnebrandcrème aan te raden om jezelf te beschermen tegen de zon.

Bagage
Neem geen grote, harde koffers mee op reis in Peru. Een koffer is mogelijk maar houd rekening met het feit dat de bagageruimte in de (toeristen)bus en minibusjes niet zo groot zijn, dus we raden je aan te reizen met een kleine (zachte) koffer of weekendtas. Een fijne rugtas is ideaal voor de dagtochtjes en uitstapjes die je maakt.

Telefoon & internet

Bellen in Peru
Over het algemeen kun je bellen met je Nederlandse mobiele telefoon in Peru, maar controleer dit voor vertrek altijd bij je provider. Het is echter niet aan te raden, omdat de belkosten enorm hoog zijn. . Controleer bij je provider wat de tarieven zijn voor bellen, sms'en en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. Ook internationaal bellen vanuit je hotel is erg prijzig. Is het toch nodig dat je een telefoontje binnen Peru of naar het buiteland maakt, dan kun je het beste een lokale simkaart in Peru kopen.

Internet in Peru
Op de meeste plekken in Peru is (wifi-)internet beschikbaar, maar de sterkte van het netwerk verschilt wel heel erg per locatie. In veel hotels is tegenwoordig wifi-internet beschikbaar, al dan niet tegen bijbetaling. Ook in veel restaurants en cafés kun je vaak gratis gebruik maken van het wifi-internet als je er wat bestelt.

Elektriciteit

De netspanning in Peru bedraagt 220 Volt. Er wordt gebruik gemaakt van een ander stopcontact, veelal voor een platte Amerikaanse stekker, dus je hebt een adapter of wereldstekker nodig. Deze kun je het beste in Nederland al aanschaffen.

In sommige steden kan de stroom soms wel eens uitvallen. Reservebatterijen of -accu voor je camera, een powerbank en een zaklamp zijn een handige extra luxe om bij je te hebben op reis in Peru.

Vervoer

Binnenlandse vluchten
Omdat de afstanden best groot zijn tussen de verschillende grotere steden en toeristische plaatsen, is het mogelijk een aantal trajecten met een binnenlandse vlucht af te leggen. Vaak vlieg je aan het einde van je rondreis weer terug vanaf Cusco naar Lima bijvoorbeeld. Ook een bezoek aan het Amazonegebied doe je per binnenlandse vlucht.

Treinverkeer
Er is een beperkt treinnetwerk in Peru waarmee je een aantal toeristische plaatsen kunt bezoeken. Het bekendste traject is van Cusco of Ollantaytambo in de Sacred Valley naar Aguas Calientes, de uitvalsbasis voor Machu Picchu, en vice versa. Dit traject voert je door een prachtig berglandschap en de treinen hebben dan ook extra grote ramen om van het uitzicht te genieten. Er is ook een traject van Puno aan het Titicacameer naar Cusco en vice versa. Houd je van treinreizen en wil je het groots aanpakken, dan kun je de luxe Belmond trein boeken. Je reist dan in complete luxe en wordt verwend met heerlijke maaltijden. Je kunt kiezen uit een 1-daagse tot 3-daagse treinreis.

Bussen
Peru heeft een goed netwerk van toeristische bussen. De bussen hebben comfortabele stoelen en je kunt genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt terwijl je ontspannen van A naar B rijdt. Je hebt ook nachtbussen, waarbij je de stoelleuning naar achteren kunt verstellen om te slapen. Wij gebruiken echter tijdens onze reizen met name dagbussen.

In Lima heb je de Metropolitano bus, waarmee je gemakkelijk en snel o.a. vanuit de wijken Miraflores en Barranco naar het historische centrum van Lima kunt reizen. Van noord naar zuid is er nu ook een elektrische metrolijn in Lima.

Taxi’s
In de meeste plaatsen en steden heb je taxi’s. Veruit de meeste taxi’s hebben geen taximeter, dus je moet voordat je instapt onderhandelen over de prijs. Omdat er heel veel officieuze taxi’s zijn, kun je het beste je hotel of restaurant een taxi laten bellen van een betrouwbare taximaatschappij. Dit is de veiligste manier om met een taxi te reizen.

Eten en drinken

De Peruaanse keuken raakt steeds bekender. In de steden Lima, Arequipa en Cusco vindt je goede restaurants met culinaire hoogstandjes. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Het eten in Peru is redelijk pittig, maar niet zo pittig als bijvoorbeeld in Azië. Ook invloeden uit de Spaanse keuken zijn terug te vinden in de Peruaanse keuken.

Bekendste en kenmerkende gerechten
Een populair gerecht in de kustplaatsen is ceviche, Dit is rauwe vis gemarineerd in het sap van limoen.

Een ander typisch gerecht van Peru is pollo a la brasa,  het is gebarbecuede hele kip met veel knoflook, kruiden en specerijen. Je vindt in Peru meer dan 4000 soorten aardappels. Geen wonder, dat aardappels bijna altijd op het menu staan. Een heel lekker gerecht van aardappels in gele saus zijn papas huancaina.

Wanneer je iets unieks wil proberen dan kies je Cuy, ook wel cavia. In de Andes is dit één van de bekendste vleesgerechten maar heeft zijn weg gevonden naar de rest van het land.

Voor vegetariërs is er steeds meer keuze in Peru. Zuid Amerikanen zijn echte vleeseters maar er komen steeds meer vegetarische gerechten gebaseerd op aardappel en groente.

Dranken
Je kunt overal water met of zonder prik kopen. Naast de bekende frisdranken en sapjes is er ook de gele Inca Kola te koop. Zwarte thee is ‘Té’ en kruidenthee is ‘mate’. Tijdens je reis door Peru vaak zul je ‘mate de coca’ tegenkomen, thee getrokken van cocabladeren. Deze thee helpt tegen hoogteziekte en wordt veel gedronken in de hooglanden van Peru. Koffie is meestal Nescafé.

De meest voorkomende alcoholische dranken zijn ‘pisco’ en bier. Pisco is een sterkedrank die word gedestilleerd uit druiven. In toeristische gebieden is ook wijn verkrijgbaar, deze komt meestal uit Chili en Argentinië.

Veilig eten en drinken
Je kunt water niet uit de kraan drinken, dus zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt. Dit kun je overal kopen in verzegelde flessen. Wees heel voorzichtig met salades en geschild fruit. Ze kunnen gewassen zijn met kraanwater en bacteriën bevatten waarvan je ziek kunt worden. Wees ook voorzichtig met ijsblokjes.

Fooien

Het is gebruikelijk om in Peru een fooi te geven en dit wordt dan ook erg gewaardeerd. Hoewel je tegenwoordig vaak fooien via je creditcard kunt geven, worden contante fooien in soles het meest gewaardeerd.

Kamermeisjes: ca. 3 soles per kamer per nacht
Bellboy: ca. 3 soles per koffer
Lokale gids: ca. 15 soles per persoon per dag
Privéchauffeur: ca. 9 soles per persoon per dag
Restaurants: ca. 10% op het totale bedrag
Taxichauffeur: ca. 2-3 soles, maar Peruanen zelf zullen een taxichauffeur nooit een fooi geven, dus het wordt ook niet verwacht.

Fotografie en filmen

Peru is een prachtig fotogeniek land met indrukwekkende natuur. Denk er aan om voldoende geheugenkaartjes voor je digitale (film) camera mee te nemen. Reservebatterijen en accu’s zijn buiten de grote steden moeilijk tot niet verkrijgbaar. Als je iemand wilt fotograferen in Peru, vraag dan altijd om toestemming aan die persoon. Soms wordt hier geld voor gevraagd. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak eerst contact.

Let op: militaire gebouwen en terreinen, luchthavens, havens en politie mogen niet gefotografeerd worden. Musea en sigarenfabrieken hebben elk hun eigen regels, dus let hierop en respecteer ze.

Geld & valuta

De munteenheid van Peru is de Nuevo Sol, kortweg sol of in het meervoud soles genoemd.

Pinnen en creditcard
Je kunt in Peru in de steden pinnen met je pinpas of eventueel met je creditcard. Vergeet niet je pinpas op werelddekking te zetten. Let ook op dat door bijvoorbeeld stroomstoringen pinautomaten buiten dienst kunnen zijn. Houd daarom altijd wat contant geld achter de hand. In kleinere plaatsjes kan het ook voorkomen dat er geen pinautomaat is.

Je kunt in de grotere hotels, restaurants en winkels met je creditcard betalen en in sommige grotere winkels zelfs met je pinpas.

Geld wisselen
Je kunt ook gemakkelijk geld wisselen bij een geldwisselkantoor (casa de cambio). Vaak krijg je voor Amerikaanse dollars net een wat betere koers dan voor Euro’s. Zorg er wel voor dat je Amerikaanse Dollars nieuw en onbeschadigd zijn, anders worden ze niet aangenomen. Zorg ook dat je kleine coupures bij je hebt, zodat je ze gemakkelijker kunt wisselen.

Vraag bij het wisselen naar soles ook om kleine coupures, zodat je hier makkelijker gepast mee kunt betalen. Er is namelijk niet overal voldoende wisselgeld beschikbaar. Vooral taxichauffeurs hebben vaak geen wisselgeld. En kijk bij het wisselen of de soles er goed uit zien en vraag bij een beschadigd biljet om een nieuwe. Beschadigde biljetten worden vaak niet geaccepteerd. 

Religie

Het katholieke geloof is ten tijde van de kolonisatie meegenomen door de Spanjaarden en veruit het grootste deel van de bevolking, ruim 80%, noemt zich katholiek. Je vindt in Peru echter ook een grote invloed van oude tradities en rituelen. Deze stammen nog van de oude culturen zoals de Inca’s en andere volkeren uit het Andes gebergte.

Zo wordt Pachamama, moeder aarde, nog volop vereerd en er vinden nog rituelen plaats voor de zonnegod Inti Raymi en voor berggoden.  

Flora & Fauna

Peru is een erg divers land, zowel qua cultuur als qua natuur. Je kunt het land grofweg opdelen in drie delen qua landschap: de kust, de sierra en de selva (zie Landschap). Elk deel heeft zijn eigen unieke flora en fauna.

Flora in Peru
Het kustgebied is droog en er groeit dan ook weinig. Je vindt hier lage struiksoorten en acaciasoorten, maar ook kaktussen en vetplanten.

De sierra (het berggebied) kent een gevarieerde flora, die afhankelijk is van de hoogte. De vlakkere, drogere delen zijn begroeid met harde grassoorten en kaktussen. Rond het Titicacameer vind je veel eucalyptusbomen, die zijn geïmporteerd uit Australië om de erosie te bestrijden. In de Andes groeien heel veel aardappelsoorten. De aardappelsoorten die wij kennen, komen oorspronkelijk uit Peru. Ook groeien hier vele maissoorten.

De selva bestaat voor het grootste deel uit regenwoud, met ontzettend veel soorten loofbomen, palmen en planten. Hier groeien ook veel planten met medicinale werking.

Fauna in Peru
De bekendste dieren van Peru zijn toch wel de Zuid-Amerikaanse kamelen. Doet dat geen belletje bij je rinkelen, dan gebeurt dat wel als we de 2 bekendste leden apart benoemen: de lama en de alpaca. Maar ook de niet gedomesticeerde vicuña en de guanaco vallen hieronder. Je vindt deze dieren met name in de hooglanden van Peru. Zo’n 6000 jaar geleden werd de lama domesticeerd en werd als lastdier gebruikt, niet om op te rijden. Ze staan erom bekend dat ze naar je spugen als je iets doet dat ze niet bevalt, maar eigenlijk spugen ze eerder naar rivalen tijdens de paartijd. De inheemse bevolking at het vlees, gebruikte de vacht en offerden de lama aan de goden.

Wat later werd de alpaca gedomesticeerd en vooral gefokt om zijn vacht, dat zachter is dan schapenwol. Hierdoor is de alpaca wereldwijd inmiddels een geliefd dier geworden om te fokken, maar 80% van de alpaca’s wereldwijd leeft nog altijd in de hooglanden van Peru.

De vicuña is de kleinste kamelensoort van deze familie. Het is een snel en elegant dier en heeft de fijnste wol ter wereld. Halverwege de 20e eeuw was de vicuña bijna uitgestorven, maar dankzij conservatieprogramma’s in natuurreservaten bestaat de populatie tegenwoordig uit meer dan 100.000 dieren. Daarom mogen ze nu weer geschoren worden en de exclusieve wol mag weer verkocht worden.

Tenslotte is er de guanaco, die helaas nog maar heel weinig voorkomt. In Ecuador en Colombia is de guanaco zelfs al uitgestorven. Zij zijn geliefd om hun vlees, niet om de wol.

En nog meer onbekendere fauna in Peru
Verder vind je in de hooglanden bijzondere knaagdieren, zoals de bergviscacha (chinchillasoort) en de paca, een van de grootste knaagdiersoorten ter wereld.

Een heel ander dier dat je in Peru kunt bezichtigen, is de enorme condor. Deze kun je vaak van dichtbij in het wild zien in Colca Canyon, op het uitzichtpunt Cruz del Condor. De beste tijd hiervoor zijn de maanden mei t/m december.

Reis je naar Paracas of de Balestas Islands, dan kun je hier een aantal typische zeedieren aanschouwen. Denk hierbij aan zeeleeuwen, pinguïns, dolfijnen en vele zeevogels zoals pelikanen en Humboldtgenten.

De meest bijzondere dieren vind je natuurlijk in het Amazonegebied. Zo vind je hier vele soorten apen zoals de brulaap, slingeraap en kapucijnaap. Ook leven hier ontzettend veel kleurrijke vogelsoorten, waaronder papegaaien en toekans. Dieren die hier leven maar die je waarschijnlijk niet zult zien zijn tapirs, gordeldieren, miereneters, luiaards, capibaras en jaguars. In en rond het water vind je verschillende krokodillensoorten, piranha’s, zoetwaterdolfijnen en slangen zoals de boa constrictor en de anaconda.

Gebruiken

Peru kent geen strenge gebruiken, maar sommige dingen zijn handig om te weten als je op reis bent in het land.

De Peruanen
Peruanen zijn vriendelijke mensen en begroeten elkaar uitgebreid. Ze knopen graag een gesprek met je aan. Soms omdat ze oprecht geïnteresseerd in je zijn en graag meer over het leven in je land willen weten. Soms blijkt aan het einde van het verhaal dat ze je toch ook wel iets willen verkopen. Ben je niet geïnteresseerd, blijf dan beleefd en wijs het vriendelijk af. Zij zullen hier geen probleem van maken, ze hebben het immers in ieder geval geprobeerd. En vergeet niet dat ze soms dus echt gewoon meer van je willen weten en dat het dus niet altijd een inleiding tot een verkoopgesprek is.

Het omgekeerde geldt ook: je kunt altijd een local aanspreken als je de weg wilt weten of naar iets op zoek bent. Als ze je kunnen helpen, zullen ze dat zeker doen of ze zullen een bekend inschakelen die je verder kan helpen.

Muziek en dans
Een belangrijk onderdeel van de cultuur en van het dagelijkse leven is muziek. Tijdens je reis zul je dan ook uitgebreid kennismaken met de Peruaanse muziek. Één van de meest voorkomende muziekinstrumenten in de traditionele muziek is de panfluit. In restaurants spelen bands vaak traditionele muziek, het is ook zeker de moeite waard om zo’n optreden te bezoeken.

Kleding
Peruanen houden van den verzorgd uiterlijk. Mannen lopen vrijwel nooit in een korte broek en T-shirt en vrouwen die zich te bloot kleden kunnen op extra aandacht rekenen. Wanneer je door minder toeristische gebieden reist bedek je schouders en knieën, dit uit respect voor de lokale bevolking.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Peru
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Peru
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Peru
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Peru

Ook naar Peru?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Peru
Alles
Alle periodes

Onze populairste reizen naar Peru

Bekijk meer >
Plaza de Armas in Lima, Peru
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 15
Best Deal Peru Individuele rondreis Peru
 • Verken in je eigen tempo Lima, Arequipa en Cusco
 • Zie de machtige condor vliegen in de Colca Canyon
 • Bezoek het prachtige Machu Picchu
Machu Picchu Peru
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Peru Highlights Individuele rondreis Peru
 • Vaar naar de Galapagos van Peru: de Balestas Islands
 • Zie de machtige condor vliegen in de Colca Canyon
 • Bezoek het mystieke Machu Picchu
Varen over het Titicacameer, Peru
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 15
Discover Kleurrijk Peru Individuele rondreis Peru
 • Verken de ‘witte stad’ Arequipa
 • Zie de machtige condor vliegen in de Colca Canyon
 • Bezoek het prachtige Machu Picchu

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding