Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Mombasa

Kenia

Mombassa, een smeltkroes van culturen

Mombasa is de belangrijkste havenstad van Kenia en is dat al sinds lange tijd. Het is daarom niet zo gek dat de stad een smeltkroes van culturen is. Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese invloeden zijn duidelijk herkenbaar aanwezig, wat de stad een ware wereldstad maakt. Veel bezoekers komen hier alleen om meteen door te reizen naar de uitgestrekte stranden die je ten noorden en zuiden van de stad vindt, maar de stad zelf is ook zeker een bezoek waard.

Bezienswaardigheden in Mombasa

Mombasa kent een lange geschiedenis en heeft daarom ook zeker een aantal interessante bezienswaardigheden. Wandel met je gids door ‘Old Town’, het historische gedeelte van de stad met vele gebouwen uit de 16e en 17 eeuw, waar de Arabische invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn.

Vlakbij Old Town ligt een van de bekendste bouwwerken van Mombasa: Fort Jesus. Dit fort is tussen 1593 en 1596 gebouwd door de Portugezen om hun handelspositie in de Indische Oceaan te verstevigen en veilig te stellen. Niet lang na de voltooiing van het fort begon de macht van de Portugezen af te brokkelen en al snel volgde een strijd om de heerschappij die bijna een eeuw lang duurde. Je kunt het fort bezoeken om meer te leren over dit prachtige gebouw en zijn bewogen geschiedenis. In het fort is ook een museum gehuisvest waar archeologische vondsten en gebruiksvoorwerpen uit de handelstijd van weleer tentoongesteld worden.

Wanneer je door Mombasa rijdt, zul je ongetwijfeld op een gegeven moment over Moi Avenue rijden. Hier vind je de beroemde enorme replica’s van olifantenslagtanden die een boog vormen en hiermee bezoekers verwelkomen. Ze zijn in 1952 gebouwd als eerbetoon aan koningin Elizabeth II, die een bezoek bracht aan de stad.

Mombasa is een smeltkroes van culturen en daarmee ook van geloven. Zo is de Mandhry Moskee de oudste moskee van de stad en een mooi voorbeeld van Swahili architectuur. Helaas is deze moskee alleen van buiten te bewonderen, want deze is niet open voor bezoekers. De stad kent ook veel Indiase invloeden en daarmee enkele schitterende tempels. Je kunt bijvoorbeeld de enorme Lord Shiva tempel bezoeken en door de serene tuin wandelen. 

Verder kent de stad een grote kruidenmarkt. Zie hoe er volop gehandeld wordt op deze kleurrijke, bruisende markt en zie een enorme hoeveelheid aan groente, fruit en vooral aan kruiden en specerijen. 

Klimaat van Mombasa

Mombasa ligt aan de kust en heeft een tropisch klimaat. Het kent dezelfde droge en natte seizoenen als de rest van het land. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden overdag is het hier zeer aangenaam te noemen. 

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Michelle 333travel
Onze experts Michelle Expert-Kenia
Janette
Onze experts Janette Expert-Kenia
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Kenia
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Kenia

Populaire reizen naar Mombasa

Alle reizen >
Op safari in Amboseli National Park, Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 11
Safari Discover Kenia Individuele rondreis Kenia
 • Amboseli met de Kilimanjaro als decor
 • Neushoorns in Lake Nakuru
 • De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara
Leeuwen in Masai Mara in Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Safari Kenia Highlights in internationale groepjes Rondreis Kenia in kleine internationale groep
 • De Samburu Five in Samburu en neushoorns in Lake Nakuru
 • De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara
 • Reis in een internationaal groepje
Olifanten in Masai Mara in Kenia
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Safari Kenia Highlights Individuele rondreis Kenia
 • De Samburu Five in Samburu
 • De Big Five en uitgestrekte savannes in de Masai Mara
 • Strandvakantie aan Diani Beach

Ook naar Kenia?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Kenia
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding