Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Groenland

Informatie

Over Groenland
Praktische informatie
Populaire reizen
Activiteiten en excursies

Over Groenland

Groenland, het grootste eiland ter wereld, betovert met zijn unieke en adembenemende charme, bekend om dramatische landschappen, extreme weersomstandigheden en een rijke inheemse cultuur. Gedomineerd door een uitgestrekte ijskap die ongeveer 80% van het eiland omhult, geeft Groenland zich over aan de creatie van ontelbare indrukwekkende gletsjers die majestueus naar de zee stromen. De Ilulissat-ijsfjord, een erkende UNESCO-werelderfgoedlocatie, herbergt enkele van 's werelds meest spectaculaire ijsbergen.

Algemene informatie

Hoofdstad: Nuuk
Aantal inwoners: 57.000
Oppervlakte: 60 x zo groot als Nederland – 2.166.086 km²
Taal: Groenlands en Deens
Munteenheid: Deense kronen
Tijdsverschil: In Groenland is het vier uur vroeger dan in Nederland

Groenland
Groenland

Flora en Fauna

Het landschap van Groenland presenteert zich als ruig en wild, gekenmerkt door majestueuze fjorden, steile kliffen en uitgestrekte toendra's. Tijdens de zomer kleuren de kustgebieden zich met prachtige arctische bloemen, terwijl het noorden van het eiland een barre maar betoverende toendra onthult. De oorspronkelijke bewoners, de Inuit, laten hun rijke cultuur nog altijd krachtig gelden. Traditionele kunst, ambachten en legendes bieden bezoekers een diepgaand inzicht in het leven van de Inuit, die zich hebben aangepast aan de uitdagende omstandigheden van het Arctische klimaat.

Ondanks de extreme omstandigheden biedt Groenland onderdak aan een diversiteit aan arctische dieren, zoals ijsberen, poolvossen, rendieren, zeehonden en walvissen. De wateren rondom het eiland staan bekend als een hotspot voor walvisobservatie.

Groenland is een unieke bestemming die je fascineert met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, arctische wildernis en de boeiende cultuur van de Inuit-bevolking.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Groenland
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Groenland
Janette
Onze experts Janette Expert-Groenland
Onze experts Jelle Expert-Groenland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding