Bij een individuele rondreis ben je voorzien van alle gemakken van een goed georganiseerde reis, maar reis je met je eigen reisgezelschap.
Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen wens en tempo.
Wil je ergens langer of in een ander hotel verblijven? Of zijn er specifieke plaatsen die je tijdens de rondreis wil aandoen? Wij werken dan graag een voorstel op maat voor je uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-tot-dag programma. Neem hiervoor contact op met onze reisexperts.
Voor Groenland heb je een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas nodig met een geldigheid tot drie maanden na vertrek vanuit IJsland.
Kopie identiteitsbewijs
Het is handig om tijdens je vakantie kopieën bij je te hebben van je identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van je documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, maar er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.
Voor Groenland is geen visum nodig wanneer je maximaal 90 dagen in het land verblijft.
De Inuit/Groenlanders leven in een schone omgeving met een zeer zuivere lucht en schoon water. In de steden bevinden zich kwalitatief zeer goede ziekenhuizen, medische hulpposten en apotheken. Mocht je speciale medicijnen gebruiken, dan is het verstandig om hiervan genoeg uit Nederland mee te nemen.
In Groenland zijn de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat je in Nederland gewend bent. Let op jezelf en je eigendommen.
De beste reistijd voor Groenland zijn de maanden juni t/m september, tijdens deze periode zijn de temperaturen hoger en is het langer licht. In het zuiden van Groenland heb je dan te maken met wisselvallig weer in het noorden is het over het algemeen droger.
Het laagseizoen van Groenland is van oktober t/m mei. Vanaf oktober wordt het kouder en donker met barre temperaturen die ver onder de nul graden Celsius komen.
Op Groenland wordt betaald met Deense kronen.
Voor een reis naar Groenland raden wij aan om meerdere betaalmiddelen mee te nemen, zoals een pinpas en creditcard. Voor een bezoek aan een kleine nederzetting is het verstandig om contact geld mee te nemen, hiermee kun je souvenirs kopen bij de lokale bevolking. Je kunt geld pinnen in Groenland, let wel op dat dit alleen mogelijk is in de steden zoals Nuuk, Ilulissat en Sisimiut.
Het levensonderhoud in Groenland is gemiddeld duurder dan in Nederland. Alcohol is veel duurder.
Het land is enorm fotogeniek vooral in de zomermaanden als de bergen niet bedekt zijn met sneeuw kun je surrealistische foto’s maken. Hou er rekening mee dat in Groenland (vervangings-)materialen, zoals accu’s, opladers, geheugenkaartjes et cetera voor digitale camera’s moeilijk verkrijgbaar zijn.
De netspanning in Groenland bedraagt 230 volt. Je hebt géén verloopstekker nodig
Groenland heeft een ijsklimaat, hierdoor is de bodem niet erg vruchtbaar. Vanwege het klimaat eten de inwoners weinig groente en vooral veel vlees en vis. Vlees wordt op verschillende manieren bereid: gekookt, gedroogd, bevroren en zelfs rauw. Vooral spek is populair.
In de grotere steden zoals Nuuk, vind je grotere supermarkten. Pisiffik is de grootste supermarktketen, ze verkopen hier traditioneel Groenlands eten maar ook bekendere producten.
Buiten de traditionele keuken vind je ook steeds meer restaurants met verschillende keukens zoals: Frans, Italiaans, Spaans, Thais. De meeste restaurants zijn te vinden in de hoofdstad Nuuk.
Vergeet het volgende niet mee te nemen: wij raden aan om je kleding in laagjes te dragen
Mobiele telefoons werken op Groenland, zeker in en rond de bewoonde gebieden. Check voor vertrek bij je provider of ze ook service op Groenland aanbieden.
Houd er rekening mee dat er geen of weinig bereik is in afgelegen gebieden in Groenland. Koop bij aankomst (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is, zodat u de geactiveerde lokale simkaart kunt gebruiken.
Om vanuit IJsland vanaf een vaste telefoon naar Nederland te bellen, toets je 0031 (voor België 0032), gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0 en het betreffende abonneenummer. Vanuit Nederland naar IJsland willen bellen, toetsen eerst 00 299 in.
Het is ongebruikelijk in Groenland om een fooi te geven, met uitzondering van de gids of chauffeur na afloop van een excursie.
Groenland heeft behalve de gebruikelijke feestdagen enkele nationale en lokale feestdagen: