Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Beste reistijd Canada

Goed voorbereid op reis

Beste reisperiode voor Canada

Wanneer kun je het beste reizen naar Canada? Canada is erg groot en kent verschillende klimaatzones. De beste reistijd voor een rondreis Canada zijn over het algemeen de maanden mei tot en met oktober. Dit geldt voor alle regio’s van Canada. Ben je van plan om erg noordelijk te reizen? Dan raden we aan om in juli en augustus te gaan. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard wanneer je naar Canada gaat voor wintersport. Vanaf eind oktober tot mei is de winterperiode, veel accommodaties in het binnenland zijn in deze periode gesloten. Houd er rekening mee dat je sneeuwkettingen nodig hebt als je het binnenland in wilt rijden.

Afhankelijk van je reiswensen kun je rekening houden met de volgende geschikte reisperiodes per regio. Wil je bijvoorbeeld de steden aan de oostkust bezoeken of ga je voor de ongerepte natuur van de Rocky Mountains en de westkust?

Beste reistijd Noord-Canada

Het noorden van Canada heeft een poolklimaat. De beste reistijd voor Noord-Canada is tussen juni en augustus. De noordelijke kustgebieden worden het hele jaar door omgeven door ijs. Alleen Hudson Bay ontdooit voor drie maanden per jaar. Korte zomers en lange, koude winters zijn typerend voor het Canadese noorden. De eerste sneeuw kan al in september vallen. Wil je het noorderlicht spotten? Dan is vooral het noordwesten van Canada geschikt. .De beste tijd om het noorderlicht te zien is in september en mei, maar dit is uiteraard geen garantie.

noorderlicht canada

Beste reistijd West-Canada

De westkust van Canada heeft een gematigd klimaat. De ligging tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains zorgt er voor dat dit gebied wordt afgeschermd van extreme kou en heeft tot gevolg dat hele lage en hoge temperaturen niet voorkomen. Het klimaat is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland. Zomers ligt de temperatuur overdag zo tussen de 15 en 22 graden ° C. 

In het overige deel van West Canada, in het binnenland, heerst een ander klimaat dan aan de westkust. De winter is hier streng en begint in oktober. De sneeuw kan tot ver in mei blijven liggen en temperaturen kunnen dalen tot wel -40 graden. De beste reistijd voor het westen is dan ook tussen juni en september.

rocky mountains

Beste reistijd berggebieden

In de berggebieden zoals de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent extreme kou in de winter met veel sneeuw en temperaturen ver onder nul. In de zomermaanden (juni-september) liggen de temperaturen rond de 22 ° C. 

Beste reistijd Oost-Canada

Het oosten van Canada heeft door de relatief koude Labrador-zee koelere zomers, maar tegelijkertijd ook veel mildere winters. De centrale provincies Quebec en Ontario hebben dan weer meer een landklimaat. Dit betekent koude winters en warme zomers. Een bekend fenomeen in deze regio is de Indian Summer, wanneer de diverse loofbomen van kleur veranderen en een schakering van geel, oranje en rood aannemen. 

Indian Summer in de provincie Quebec, Canada

Bosbranden

Bosbranden zijn in Canada een jaarlijks terugkerend fenomeen, met name in de provincies British Columbia en Alberta. Dit hoort als het ware bij de circle of life van de natuur in dit gebied. Wanneer je een reis door West-Canada maakt, is het vooral in de maanden juli-augustus belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Deze kan namelijk per dag verschillen. De visitor centres in de nationale parken zijn altijd op de hoogte van de meest actuele situatie. 

reisinformatie
Landinformatie

Lees meer over Canada en de plekken die je zeker moet bezoeken

praktisch
Praktische informatie

Alles wat je moet weten voor jouw reis naar Canada

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Britt 333travel
Onze experts Britt Expert-Canada
Onze experts Jelle Expert-Canada
Janette
Onze experts Janette Expert-Canada
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Canada
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Canada

Onze populairste reizen naar Canada

Bekijk meer >
Spirit Island Lake Maligne Jasper Canada
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly Drive Canada
 • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Canada-Vancouver-uitzicht-vanuit-watervliegtuig-bij-zonsondergang
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly Drive Canada
 • Reis van Vancouver naar Calgary langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
canada-vancouver-island-campbell-river-big-animal-encounters-excursie-orka
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 11
Short Break Vancouver en Vancouver Island Individuele rondreis Canada
 • Gezellig Vancouver en omgeving
 • Ongerepte natuur, beren en walvissen op Vancouver Island
 • Incl. vervoer en centraal gelegen hotels

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding