Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Zien en doen in Los Angeles

Gepubliceerd: 20/06/2022

Los Angeles is een bijzondere stad en staat bekend als dé filmstad van de wereld. Vele beroemde sterren wonen in de heuvels van Beverly Hills. De stad is ook het eindpunt van de legendarische Route 66. Daar Los Angeles aan de Pacific ligt, tref je er schitterende stranden en een prachtige natuur. Bovendien heeft de ‘City of Angels’ een fijn klimaat. Het wordt namelijk nooit kouder dan 15 graden en zelden warmer dan 30 graden. De hoogtepunten van LA liggen vrij ver uit elkaar, dus een auto heb je wel nodig. Wij hebben de hoogtepunten die je niet wilt missen als je de grootste stad van Californië gaat ontdekken op een rij gezet. Bewaar deze tips voor je eigen rondreis Amerika.

Slenter door Beverly Hills in Los Angeles, Amerika

Hollywood

Hollywood is de beroemdste wijk van Los Angeles en is het hart van de Amerikaanse filmindustrie. De beroemdste filmstudio’s zijn Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures en Warner Bros. Leuk om een studio te bezoeken of kennis te maken met onderstaande highlights.

  • De Sunset Boulevard! Deze enorme lange straat loopt dwars door het stadsdeel Hollywood en is te herkennen aan de palmbomen en grote billboards. Deze iconische boulevard is vooral bekend om zijn uitbundige nachtclubs waar beroemdheden graag hun feesten geven. Maar je kunt er ook geweldig winkelen in bijvoorbeeld Sunset Plaza. De Sunset Boulevard was ook zelf het decor in de gelijknamige film.
  • De Walk of Fame stelt wellicht minder voor dan je van tevoren verwacht, maar is absoluut iets wat je gezien wilt hebben. Spot je favoriete beroemdheden op de sterren van het trottoir van Hollywood Boulevard en Vine Street.
  • TCL Chinese Theatre, voorheen Grauman’s Chinese Theatre, is een Chinese bioscoop aan de Walk of Fame. Op 18 mei 1927 werd hier voor het eerst een film vertoond aan het publiek. Daarna hebben hier vele beroemde filmpremières plaatsgevonden en is het een iconisch gebouw voor Hollywood.
  • Melrose Avenue in West-Hollywood staat bekend om de leuke restaurantjes, kunstgalerieën en vlooienmarkt.

De wijk Beverly Hills in Los Angeles, Amerika

Op stand in Beverly Hills

Sunset Boulevard doorkruist ook Beverly Hills. De glamour wijk van Los Angeles. Officieel is Beverly Hills een op zichzelf staande gemeente, maar iedereen ziet het als onderdeel van Los Angeles. Hier wonen vele beroemdheden en sterren en is dan ook een van de favoriete tours van Los Angeles om langs de huizen van wereldsterren te rijden. Wil je zelf ook een kijkje nemen bij de sterren ‘thuis’?

Bekijk hier onze dagtour naar Beverly Hills.

De Rich & Famous winkelen en lunchen op de beroemde Rodeo Drive. Deze 3,2 km lange straat is met stip de duurste straat van Los Angeles. Leuk om overheen te struinen, maar de lunch zouden wij hier overslaan.

Je bezoek aan Beverly Hills is niet compleet zonder een foto van het Beverly Hills-sign. Je herkent het bord vast uit diverse films. Leuk om hier zelf ook mee op de foto te gaan.

De glamourwijk Beverly Hills in Los Angeles, Amerika

Rijd over de mooiste weg van Los Angeles

Een van de mooiste wegen in Los Angeles is Mulholland Drive. Vanaf deze weg, die door de Hollywood Hills loopt, heb je een geweldig uitzicht over de stad. Ook hier zie je overal luxueuze villa’s in de heuvels en deze bochtige weg heeft vele unieke uitzichtpunten over Los Angeles.

De beroemdste is uiteraard het Hollywood Sign. Dit bord is de universele metafoor voor ambitie, succes en glamour.

Je kunt hier ook een geweldige trekking maken op de Mt. Hollywood Trail. Maar ook met minder inspanning kun je genieten van een aantal schitterende uitkijkpunten op de Mulholland Drive. Als je echt een keuze moet maken, stop dan vooral op onderstaande plekken.

  • Jerome C. Daniel Overlook: het beroemdste uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je uit over heel Los Angeles, de oceaan en zie je het Hollywood Sign liggen.
  • Universal City Overlook: hier kijk je uit op Universal City
  • The Nancy Hoover Pohl Overlook: met uitzicht op Fryman Canyon en San Fernando Valley

Een prachtige route naar Los Angeles, Amerika

Grand Central Market

Eén van de allerleukste plekken om te eten in Los Angeles is Grand Central Market. Met invloeden uit alle windstreken en daardoor voor ieder wat wils. Mexicaans, Japans, Italiaans, Koreaans en nog veel meer. Ook de liefhebbers van zoetigheden kunnen genieten van de beroemde verse aardbeien- of perzikdonuts bij The Donut Man. Een walhalla voor foodies!

Proef een zoete donut in Los Angeles, Californie, Amerika

Bezoek een pretpark in Los Angeles

In het nabijgelegen Anaheim ligt het wereldberoemde Disneyland. Hier werd de wereld van tekenfilms levensecht en is de bakermat geworden van vele pretparken. De Disney-fans willen hier vast een bezoekje aan brengen.

Universal Studios
Universal Studios Hollywood is een filmstudio én een themapark in Universal City. Het is de ultieme Hollywood-ervaring als je in Los Angeles bent. Het themapark bestaat uit twee delen. In het 1e, de Upperlot, worden shows gegeven en zijn verschillende 'rides' gebaseerd op beroemde films, zoals Jurassic Park the Ride, Shrek 4D en Waterworld. Het 2e deel is de Backlot en bestaat uit de opnamestudio's. Hier worden de filmsets opgebouwd en opnames gemaakt.

Breng een bezoek aan Universal Studios in Los Angeles, Amerika

Slenter door Griffith Park

Het zal je misschien verbazen, maar Los Angeles heeft één van de grootste openbare parken in Amerika en het ligt in het hartje van de stad. Het is de ideale plek voor een gezellig familie-uitstapje. Er zijn speeltuinen, vele wandelpaden, een dierentuin en een treinmuseum, Travel Town. De kers op de taart is ongetwijfeld het ongeëvenaarde uitzicht over de stad. Op een van de heuvels in Griffith Park ligt het indrukwekkende Griffith Observatory. Hier heeft Adele een schitterend concert gegeven.

Wandel door Griffith Park in Los Angeles, Amerika

De mooiste stranden van Los Angeles

Gelegen aan de oceaan hoort zee en strand bij het leven van de inwoners van Los Angeles. Ook als bezoeker van de stad is een duik in de Pacific een “must”. Er is een grote keus aan stranden, dus wij hebben de leukste geselecteerd.

Venice Beach, surflessen en skaten zoals de locals
Vanaf Venice Boardwalk heb je een fantastisch uitzicht over de Stille Oceaan. De sfeer is heel laid back. Overal zie je leuke winkels, gezellige eetkraampjes en levendige bars. De vele straatartiesten zorgen voor het nodige entertainment bij Skate Park en Muscle Beach.

Zelf een skate- of surfles boeken? Bekijk onze halve dagexcursie in Santa Monica. 

Zie de zon ondergaan in Venice Beach in Los Angeles, Amerika

Wandel over de Santa Monica Pier en strand
Santa Monica behoort ongetwijfeld tot de meest iconische bezienswaardigheden van Los Angeles. De Santa Monica Pier is de bekendste van alle pieren in Californië. Het is leuk om hier een ijsje te gaan eten en een rondje te maken in het fameuze reuzenrad. Het Santa Monica State Beach is aan de noordkant van de pier en wordt van de stad gescheiden door de palissaden (een oceaanwand) en de beroemde Pacific Coast Highway. Een reeks bruggen, loopbruggen en trappen bieden toegang tot het strand vanuit de stad. In de omgeving zijn vele leuke restaurantjes, winkels en cafés.

De pier van Santa Monica in Los Angeles, Amerika

Hermosa Beach
Hermosa is Spaans voor mooi! Het strand heeft een bijzondere atmosfeer. Het is populair om het paddle boarden en surfen. Langs het verharde pad, The Strand, zie je mensen joggen en fietsen. Bij de pier zijn leuke cafés, restaurantjes en winkels. Dus ga surfen bij zonsopgang, beachvolleyballen in de middag en feesten tot diep in de nacht, zoals de inwoners van Los Angeles graag doen.

Manhattan Beach
Manhattan Beach is een 4 kilometer lang zandstrand gelegen ten zuiden van de LA Airport. De sfeer is chique en je ziet veel trendy mensen die joggen of yoga doen op het strand. De Manhattan Beach pier is de perfecte plek voor een zonsondergang. Deze pier is overigens de oudste aan de westkust. Je kunt hier ook een bezoek brengen aan het mooie aquarium.

De zonsondergang in Manhattan Beach in Los Angeles, Amerika

Zuma Beach
Zuma Beach is een verborgen pareltje en wordt beschouwd als een van de beste stranden van Los Angeles. Het heeft een breed zandstrand en is perfect om te surfen. Er worden ook surflessen gegeven. Het strand ziet er uitnodigend uit en is een prachtige plek voor gezinnen, omdat dit strand misschien wel een van de schoonste stranden van Los Angeles is. Zuma Beach heeft ook diverse food stands waar je tussendoor een snack kunt halen.

Malibu
Met huizen pal op het strand en een spectaculair uitzicht op de Pacific, zorgt dat Malibu een speciaal plekje krijgt in de rij van mooiste stranden van Los Angeles. De Malibu Pier is bijzonder fotogeniek en overal zie je surfers de hoge golven trotseren. Malibu heeft verschillende stranden en een paar van de mooiste zijn Point Dure State Beach, Pirates Cove Beach, El Matador Beach en Escondido Beach. Malibu is o.a. bekend geworden door de populaire televisieserie Baywatch.

De huizen van Malibu Beach in Los Angeles, Amerika

De meest trendy wijken van Los Angeles

Heb je nog tijd over om te dwalen door Los Angeles? Bezoek dan ook deze leuke wijken. Zoals in alle grote steden heeft ook Los Angeles te maken met wijken die in opkomst zijn.

Silver Lake
Vaak omschreven als het 'Brooklyn van Los Angeles', is Silver Lake veel meer dan alleen een hipsterparadijs. Deze populaire wijk is in de loop der jaren van verpauperd naar chic gegaan en is de thuisbasis van vele beroemdheden. Overal zie je leuke boetiekjes, creatieve winkels, een farm market en goede restaurants.

Down Town Los Angeles
Het centrum van Los Angeles heeft lange tijd niet zo’n positief imago gehad, maar leeft weer helemaal op. Het is een wijk geworden met vele leuke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het arts district met charmante art-deco gebouwen uit de jaren ’20. Maak een tochtje met de kabelbaan Angels Flight en ook het eerdergenoemde Grand Central Market ligt in deze wijk.

Shop till you drop in LA

Wil je ook nog even gaan winkelen in Los Angeles? Het goede nieuws is dat de keuze enorm is. Hierbij slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden, waarbij je zeker goed zit.

  • Citadel Outlet: een enorme outlet met vele bekende modeketens zoals American Eagle Outfitters, Michael Kors en Calvin Klein.
  • Het chique Del Amo Mall: één van de grootste shopping malls van Amerika, maar het South Coast Plaza is vrijwel even groot en heeft ook voor ieder wat wils.
  • Third Street Promenade: een winkelparadijs in de autovrije zone van Santa Monica, omringd door wuivende palmen en zonneschijn.

Heb je zin gekregen om naar Los Angeles te gaan en het westen van Amerika te ontdekken? Bekijk ons aanbod rondreizen naar Amerika of vraag een reisvoorstel op maat aan.

Deel dit bericht:

Uitgelicht

Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij... Lees meer

Een Omani bij het Fort van Nizwa, Oman

10 redenen waarom Oman op jouw bucketlist moet staan
Oman is het authentiekste geheim van Arabië! Eindeloze woestijnen bieden... Lees meer

De kust van Costa Rica van bovenaf gefotografeerd

Costa Rica in 20 foto's
Dat Costa Rica een fotogenieke bestemming is, wist je misschien... Lees meer

Kleurrijke huizen in Bo Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat te doen in Kaapstad I tips & bezienswaardigheden
Helemaal in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt Kaapstad,... Lees meer

Typische Mexicaanse gerechten

Typische Mexicaanse gerechten en drankjes
Tijdens een rondreis Mexico zullen je smaakpapillen continu geprikkeld worden.... Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van onze reisverhalen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer >
De mooiste autoroutes voor een roadtrip

De mooiste autoroutes voor een roadtrip

Gepubliceerd: 14/02/2024
Heb jij ook de wens om de meest bijzondere bestemmingen...
Lees meer
Top 10 bestemmingen 2024

Top 10 verre vakantiebestemmingen 2024

Gepubliceerd: 07/12/2023
Beginnen de vakantiekriebels ook bij jou al te komen? Wij...
Lees meer
Amerika-Yellowstone-National-Park-2

De mooiste Nationale Parken van Amerika

Gepubliceerd: 27/06/2023
Met circa 60 officiële nationale parken mag een bezoek aan...
Lees meer

Populaire reizen

Bekijk meer >
Florida
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 16
Magisch Florida Fly Drive Amerika
  • Attractieparken in Orlando
  • Oogverblindend wit poederstrand van Siesta Key
  • Miami en Everglades
Uitzicht over Bryce Canyon
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 17
Highlights of the Wild West Fly Drive Amerika
  • Roadtrip door Californië, Nevada, Arizona en Utah
  • Natuur wereldwonder Grand Canyon en Bryce Canyon
  • San Francisco en Los Angeles
Horseshoe Bend Grand Canyon West-Amerika
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights of the Wild West en Hawaii Fly Drive Amerika
  • Langs de Riviera van Californië
  • Natuur wereldwonderen Grand Canyon en Bryce
  • Strandverblijf op Hawaii

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding