Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Belize

Informatie

De kust van Belize is een tropische verrassing en biedt naast de ruige jungle in het binnenland en de voortlevende Maya-verhalen elders een ontspannen optie van kust, wuivende palmen en een turquoise oceaan. Bezoek één van de eilanden hier en breng al duikend of snorkelend de dagen door. Het Belize Barrier Reef is het op één na grootste rif en wordt beschermt door UNESCO. Naast de indrukwekkende onderwaterwereld waar je een variatie aan walvishaaien, dolfijnen, zeeschildpadden en manta’s tegenkomt, vind je er de beruchte Great Blue Hole. Een spectaculaire beleving voor menig ervaren duiker. Belize biedt het beste van twee werelden met het rif en het regenwoud zo dicht bij elkaar, waardoor je ’s morgens jungle-avonturen kunt beleven en ’s avonds op het strand spendeert.

Algemene informatie

Hoofdstad: Belmopan
Aantal inwoners: 405,272
Oppervlakte: 22.966 km2 (ongeveer de helft van Nederland)
Taal: Engels (officieel), Creools en Spaans
Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Belize 8 uur vroeger en in onze wintertijd 7 uur vroeger.
Munteenheid: Belizaanse Dollar.
Ligging: Belize ligt in Midden-Amerika en grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. De hele oostkant ligt aan de Caribische Oceaan.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Belize

Caye Caulker Belize
Caye Caulker

Belize Blue Hole
The Great Blue Hole

Bevolking en cultuur

Van oudsher werd Belize bewoond door de Maya’s voor de Spanjaarden het land ontdekten. Door het hele land vind je dan ook oude Maya ruïnes terug, net als in de buurlanden. Na deze periode werd Belize door Britse houthandelaren en piraten gekoloniseerd en staat om deze reden het Britse koningshuis hier nog altijd aan het hoofd. Hierdoor is Engels de officiële taal waardoor het makkelijk bereisbaar is.

Ongeveer de helft van de bevolking spreekt Spaans als moedertaal waar 6% van de bevolking Engels als moedertaal heeft. Uiteindelijk zul je ook veel Creools horen, een mix van gebroken Engels met inheemse talen. Belize heeft meer dan 405,272 inwoners waarvan de helft op het platteland woont. Ongeveer 60% van de bevolking is Katholiek.

Natuur

Belize is een klein land met een ontzettend grote biodiversiteit. Van ongerepte regenwouden en mangrovebossen tot idyllische stranden en tropische eilanden. De meer dan 200 eilanden voor de oostkust van Belize vormen samen met de imposante onderwaterwereld het Belize Barrier Reef, UNESCO World Heritage, en het één na grootste barrièrerif ter wereld na het Great Barriere Reef in Australië.

Naast de Maya-cultuur is Belize een natuurbestemming bij uitstek en kun je ’s morgens in de jungle wandelen en ’s avonds gewoon heerlijk op het strand ontspannen. Het binnenland van Belize is redelijk ongerept waardoor het land, naast de spectaculaire onderwaterwereld aan de oostkust, thuis biedt aan bijzondere wilde dieren als apen, jaguars, tapirs, toekans en krokodillen.

Eten en Drinken

Omdat Belize een smeltkroes is van culturen biedt het een grote verscheidenheid aan eten en verschilt dit ook per regio. Naast bonen met rijst dat in Midden-Amerika standaard als opvulling van een hoofdgerecht dient biedt het land nog zoveel meer.

In Belize is men verzot op cassave. Dit is zo een beetje in elke vorm te krijgen. Langs de Caribische kust, op het strand, volg je de geur van de barbecue. Hier worden de vers gevangen garnalen, kreeften en langoustines gelijk na vangst voor je bereid. Het kreeften seizoen loopt van februari tot juli met in juni op verschillende plaatsen Lobster Fest. Een druk bezocht feest dat bezoekers vanuit de hele wereld trekt voor een breed scala aan kreeftdelicatessen.

Geen eettafel is compleet zonder een flesje Marie Sharps Hot Sauce wat de locals zo’n beetje op elk gerecht doen.

Belikin is het lokale bier dat zijn oorsprong in Duitsland kent. De lokale sterke drank van Belize haar inwoners is rum.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Belize
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Belize
Janette
Onze experts Janette Expert-Belize
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Belize
Onze experts Amber Expert-Belize

Reizen naar Belize

Guatemala
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 23
Highlights van Mexico, Guatemala en Belize Individuele combinatiereis
  • Hoogtepunten van Yucatán & Chiapas
  • Het schitterende Atitlan meer in Guatemala
  • Snorkelen en duiken bij het eiland Caye Caulker in Belize

Ook naar Latijns-Amerika?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Alle bestemmingen
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding