Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Praktische reisinformatie

Argentinië

Goed voorbereid naar Argentinië

Ga je op vakantie naar Argentinië? Bekijk dan onze praktische tips ter plaatse. Je vindt hier alle informatie over bijvoorbeeld het klimaat, de taal en het tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten/Visum

Voor een vakantie in Argentinië heb je met de Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig, alleen een Nederlands paspoort/Belgisch internationale reispas die na vertrek uit Argentinië nog 6 maanden geldig is. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven.

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan kunnen er afwijkende bepalingen gelden. Controleer dit altijd zelf even bij het betreffende consulaat.

Vaccinaties & gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Argentinië. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd, zoals DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A.

In Argentinië komt geen malaria voor. Wel zijn er muggen die ziektes zoals dengue of zika kunnen overbrengen. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik een muggenwerend middel met DEET. In het noorden kan gele koorts voorkomen. Dit betreft alleen het gebied rond de Iguacu watervallen.

Laat je altijd ruim voor aanvang van je reis adviseren over de benodigde vaccinaties. Lees onze reisvaccinaties pagina voor meer informatie.

Klimaat & beste reistijd

Vanwege de enorme oppervlakte van het land, kent Argentinië verschillende klimaatzones. Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond. Dit betekend de jaargetijden precies tegenovergesteld zijn aan die van Nederland.

Het verschil tussen de seizoenen en de betreffende temperatuur wordt groter naarmate je meer richting het zuiden gaat. In het noorden van het land zijn de verschillen tussen de zomer en winter relatief klein.

Afhankelijk van wat je wilt doen zijn de beste reistijden:

 • maart t/m december: voor Noord- en Centraal-Argentinië
 • november t/m maart: voor Zuid-Argentinië
 • maart t/m juni en augustus t/m oktober zijn de minst drukke maanden

Meer over de beste reistijd naar Argentinië

Tijdsverschil

In Argentinië is het in de zomer 5 uur en in de winter 4 uur vroeger dan in Nederland.

Geld & valuta

De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS). Deze munteenheid is erg onstabiel en de koers schommelt dan ook regelmatig. Daarom is het ook niet mogelijk in Nederland of België Argentijnse Peso’s op te nemen of te wisselen. Doe dit meteen bij aankomst op de internationale luchthaven van Buenos Aires tegen een gunstige koers.

Argentinië is een ‘cash' economie. Pin of creditcardbetalingen zijn lang niet zo alom geaccepteerd als in Nederland. In de grote steden en toeristische gebieden zijn er genoeg pinautomaten te vinden, echter betaal je wel hoge transactiekosten voor het gebruik hiervan. In winkels en restaurants, moeten zowel en koper als verkoper, een commissie betalen bij elke pintransactie. Dit is de voornaamste reden je in veel gevallen alleen contant kunt betalen.

‘Solo efectivo’ op een winkelruit of menukaart betekent dat het alleen mogelijk is cash te betalen. Zorg er daarom altijd voor je genoeg contant geld op zak hebt. In Argentinië worden op veel plaatsen ook Euro’s en Amerikaanse Dollars geaccepteerd door de sterke koers hiervan.

Let op dat je bij terugkomst in Nederland niet te veel Peso’s overhoudt. Deze zijn hier dus niet om te wisselen.

Electriciteit

De netspanning in Argentinië is 220 V en de frequentie is 50 Hz. Als je naar Argentinië reist heb je een reisstekker nodig. De meeste accommodaties beschikken tegenwoordig ook over USB-aansluitingen die universeel zijn. 

Veiligheid

Het is veilig om in Argentinië rond te reizen. Er zijn geen specifieke gebieden die onveilig zijn.

Zoals tijdens elke reis, geldt ook voor dit land het advies, om altijd waakzaam te zijn. Zeker in de grote steden als Buenos Aires, waar zakkenrollers actief zijn. Wij raden je aan om zorgvuldig om te gaan met persoonlijke bezittingen als portemonnee, paspoort, camera en sieraden. Vooral op drukke pleinen of in de bus en metrostations.

Telefoon & internet

Het internationale netnummer van Argentinië is: 54.

In Argentinië kun je je mobiele telefoon gewoon gebruiken. Echter kunnen de kosten hiervoor ontzettend oplopen. Controleer altijd even bij je provider wat de tarieven zijn voor bellen en mobiel internet voordat je dit in het buitenland gebruikt. Een andere optie is om een losse simkaart voor je telefoon ter plaatste te kopen. Deze zijn eenvoudig verkrijgbaar.

In de steden en toeristische gebieden is in de meeste hotels en vaak ook in restaurants en bars goede Wi-Fi beschikbaar. In de afgelegen gebieden en/of natuurparken is het bereik niet altijd even goed, houdt hier rekening mee.

Fooien

Het is in Argentinië gebruikelijk om fooi te geven. Voor de service in een bar of restaurant is dat 10% tot 15%. Let op dit soms op de rekening al in begrepen is als 'propina'. Verwar dit niet met 'cubierto' dat ook op de rekening kan staan voor het gebruik van de tafel. Dit is geen fooi!

Voor gidsen in nationale parken gelden andere richtlijnen en ook hotelpersoneel verwacht een fooi. 

Taxichauffeurs verwachten geen fooi als je vooraf een prijs met ze hebt afgesproken. Reis je met de meter, dan kun je de prijs naar boven afronden.

Belangrijke feestdagen

Argentinië kent maar liefst 17 nationale feest- en herdenkingsdagen. Op deze officiële dagen kunnen winkels en bedrijven gesloten zijn en is het soms lastiger reizen. Het is echter wel een unieke belevenis om zo’n dag mee te vieren met de lokale bevolking.

Argentijnen houden van hun feesten en festivals. Net als in buurland Brazilië, wordt ook in Argentinië het carnaval uitbundig gevierd. Dit kun je overal in de steden meemaken, maar in Gualeguaychu vind je het grootste en meest uitbundige Argentijnse carnaval. Carnaval vindt meestal plaats rond eind februari.

De veelal katholieke feestdagen: Pasen, Kerst en Pinksteren die wij hier kennen zijn ook in Argentinië nationale feestdagen.

Andere belangrijke nationale dagen zijn:

 • 24 maart - Herdenkingsdag voor Waarheid en Gerechtigheid
  Een jaarlijkse herdenkingsdag ter herinnering aan de slachtoffers van de 'Vuile Oorlog'.
 • 2 april - Falklands herdenkingsdag.
  Jaarlijks worden de slachtoffers van de Falklandoorlog herdacht. De oorlog vond in 1982 plaats tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië. Argentinië verloor deze oorlog en de Falklandeilanden kwamen onder Brits gezag te staan. Tot vandaag de dag worden deze eilanden nog door Argentinië opgeëist.
 • 25 mei - Mei-revolutie
  Nationale feestdag in Argentinië ter herinnering aan de Meirevolutie van 1810 en de bijeenkomst van de eerste nationale regering van het land op 25 mei.
 • 17 juni - Dag van de Argentijnse vlag
 • 9 juli - Onafhankelijkheidsdag Argentinië
  Op 9 juli 1816 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen. Hiervoor viel het land onder Spaans gezag.
 • 10 november - Día de la Tradición, dag van de traditie in Argentinië.
  Op deze dag staat de Gaucho centraal. Gaucho’s zijn de Zuid-Amerikaanse cowboys. Zij stammen voornamelijk af van de Spanjaarden en Indianen en hoeden te paard hun vee op de uitgestrekte grasvlaktes en pampa’s.
  Het is als reiziger erg leuk deze dag mee te maken. De gaucho’s zullen in alle steden, ter paard, rijkunsten vertonen en hullen zich daarbij in prachtige klederdracht.
Vervoer

Zelf rijden met een huurauto is een veilige en leuke manier om dit land te ontdekken. In Argentinië rijdt men rechts net als in Nederland. Ook zijn de verkeersregels in grote lijnen gelijk met die van ons.

In de grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld en kun je met de bus of metro vrijwel overal komen. Ook Uber rijd in verschillende steden.

Om grote afstanden te overbruggen kun je ervoor kiezen een binnenlandse vlucht te nemen

Fotografie & filmen

Zorg er altijd voor, de SD-kaart van je camera of telefoon, voldoende ruimte heeft om alle mooie foto's die je tijdens je vakantie in Argentinië maakt op te kunnen slaan. Mocht je onverhoopt toch te weinig geheugenruimte hebben, dan kun je in de steden een SD-kaart kopen.

Bijna overal mag je fotograferen en filmen. Als het niet mag of wanneer je geen flits mag gebruiken, wordt dit met bordjes aangegeven. Wil je mensen fotograferen of filmen, vraag dan altijd eerst even toestemming. Militaire instanties en vliegvelden mogen niet gefilmd of gefotografeerd worden.

Drones zijn toegestaan in Argentinië, registratie is wel verplicht.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Laura 333travel
Onze experts Laura Expert-Argentinië
Onze experts Jelle Expert-Argentinië
Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Argentinië
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Argentinië
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Argentinië
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Argentinië

Ook naar Argentinië

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Argentinië
Alles
Alle periodes

Onze populairste reizen naar Argentinië

Bekijk meer >
Fitz Roy, Los Glaciares National Park in Argentinië
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Highlights Vuurland en Gletsjers van Patagonië Fly Drive Argentinië
 • Bezoek aan Buenos Aires
 • Cruise langs de ijsschotsen van Los Glaciares Nationaal Park
 • Ushuaia; het einde van de wereld en de poort naar Antarctica
Bariloche in Argentinië
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 22
Grand Tour Argentinië Fly Drive Argentinië
 • De hoofdstad Buenos Aires
 • Bariloche, in het hart van het merengebied van Patagonië
 • Zoutvlaktes van Las Salinas Grandes
Salta in Argentinië
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Best Deal Gauchos en koloniale steden in de Andes Fly Drive Argentinië
 • Ontdek de geschiedenis en cultuur van levendig Buenos Aires
 • Fietsen door de hoogst gelegen wijngaarden in Cafayate
 • Maak een trekking door de adembenemende Devil's Gorge

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding