Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Gezondheid
Vorige pagina

Gezondheid in Tanzania


Waar moet je op letten als je in Tanzania reist?

Sterke zon


De zon is erg sterk in Tanzania. Smeer je altijd goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en let vooral op in de zee of in het zwembad. Door het heerlijke koele water lijkt het alsof je niet verbrandt, maar het water versterkt de zonnestralen juist. Smeer je ook in op een bewolkte dag, want ook door de zonnestralen door de wolken heen kun je verbranden, vooral als je een gevoelige huid hebt.

Veel drinken


In de tropische warmte verbruikt je veel vocht. Een tekort kan zorgen voor flinke hoofdpijn. Wij raden je aan om de hele dag door veel water te drinken. Neem verder een zonnebril mee en een hoed of een pet.

Drink geen water uit de kraan


Het water uit de kraan in Tanzania kun je niet drinken. Gebruik ook bij het tandenpoetsen water uit de fles. Let er bij flesjes mineraalwater altijd op dat deze verzegeld is voordat je deze open maakt. Neem ook liever geen ijsklontjes in je drinken, omdat je niet zeker weet of deze ook van mineraalwater gemaakt zijn.

Vaccinaties


Voor een bezoek aan Tanzania is een inenting tegen gele koorts verplicht en je hebt malariatabletten nodig, want malaria komt veel voor in Tanzania. Verder worden vaccinaties voor DTP, tyfus en Hepatitis A aangeraden. Bovendien heb je een cholerastempel in je vaccinatiepaspoort nodig. Deze krijg je ook van je inentingsbureau. Vergeet verder niet je vaccinatiepaspoort mee te nemen als je naar Tanzania gaat.

Laat je altijd ruim voor aanvang van je reis adviseren over benodigde vaccinaties.
Lees onze reisvaccinaties pagina voor meer informatie.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel