Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Grand Canyon

Reisinformatie Grand Canyon
De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. Het water heeft in de loop van miljoenen jaren deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie komt, doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. Het gesteente is volgens metingen ongeveer 2 miljard jaar oud.

Het is een onderdeel van de Grand Staircase. Ondanks de grote breedte is de overkant van de Grand Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied.

In 1540 was het een Spanjaard die het gebied ontdekte. Lang voor die tijd woonden er de Pueblo- indianen en momenteel wonen er nog steeds ongveer 500 indianen in de Grand Canyon. In 1919 werd de Grand Canyon een officieel National Park en sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Grand Canyon is een grote toeristische attractie, vooral op de bekende uitzichtpunten langs de South Rim en langs de North Rim, maar er zijn ook andere betoverende rustigere plekken te vinden.

Rondreizen en bouwstenen naar de Grand Canyon


Best Deal Californische Riviera en Rode Canyons

Deze veelzijdige autorondreis door West-Amerika start in San Francisco en eindigt in Los Angeles. Naast hippe wereldsteden ontdekt u natuurwonderen zoals Yosemite, Bryce en Monument Valley. Vanuit ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 859,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Helicopter vlucht Grand Canyon

Beleef de Grand Canyon vanuit een helikopter! Tijdens deze 30 minuten durende vlucht vlieg je over de machtige South Rim van de Grand Canyon. ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 291,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel