Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Laos

Algemene informatie

Corona en reizen naar Laos

Reizigers uit geselecteerde landen, waaronder Nederland en België, die volledig gevaccineerd zijn mogen vanaf 1 januari 2022 naar Laos reizen. Er geldt een quarantaine van 24 uur in je hotel terwijl je in afwachting bent van het testresultaat van je PCR-test die je bij aankomst moet ondergaan. Je kunt momenteel alleen aanvliegen op Vientiane of over land via de First Lao-Thai Friendship Bridge vanuit Thailand naar Vientiane reizen.

        

Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Laos open?

De grenzen van Laos zijn open voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen uit geselecteerde landen, waaronder Nederland en België.

Je hebt naast je internationale vaccinatiecertificaat een negatief PCR-testresultaat nodig die maximaal 72 uur oud is, een verzekering die ziektekosten bij Covid dekt met een minimale dekking van USD 50.000 en je moet je registreren in de LaoStaySafe mobiele app vóórdat je in Laos arriveert. Hier moet je ook je internationale vaccinatiecertificaat en je negatieve PCR-testresultaten uploaden.

Bij aankomst in Vientiane dient iedereen nog een PCR-test te ondergaan. Je gaat vervolgens 24 uur in quarantaine in een hotel en wacht hier op je resultaten. Bij een negatief testresultaat ben je vrij om door geselecteerde gebieden in Laos te gaan reizen.

In januari t/m maart is een geselecteerd aantal gebieden geopend voor toerisme, waaronder de stad Vientiane, het district Vang Vieng en de provincie van Luang Prabang. Vanaf 1 april volgen meer toeristische gebieden en de planning is dat per 1 juli het hele land weer open zal zijn voor toerisme.

Welke code reisadvies krijgt Laos?

Laos heeft van de overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies. De keuze om op vakantie naar Laos te gaan is aan jezelf. Bereid je reis daarom goed voor.

Terugkeer naar Nederland

Vanaf 22 december 2021 0.01 uur mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

Je hoeft niet in quarantaine na aankomst in Nederland.

Welke maatregelen gelden er in Laos?
Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes Verplicht in alle openbare ruimtes
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Ook moet je je registreren in de LaoStaySafe mobiele app vóórdat je in Laos arriveert. Hier moet je ook je internationale vaccinatiecertificaat en je negatieve PCR-testresultaten uploaden.
Covid-19 (PCR) test en vaccinatie-certificaat Alle reizigers (ook als men volledig gevaccineerd is) dienen een negatieve PCR-test te kunnen laten zien en te uploaden in de LaoStaySafe mobiele app. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, dienen dit te bewijzen door hun internationale vaccinatie-certificaat mee te nemen op papier en te uploaden in de LaoStaySafe mobiele app. Let op: heb je een overstap onderweg naar Laos, controleer dan welke voorwaarden gelden op je overstapbestemming
Is een negatieve PCR-test vereist om Laos binnen te komen?

Ja, alle reizigers dienen een negatieve PCR-test te kunnen laten zien, ook als men al volledig gevaccineerd is. Deze test mag bij aankomst in Laos niet ouder zijn dan 72 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan.

Daarnaast dien je bij aankomst een PCR-test te ondergaan. Je gaat vervolgens 24 uur in quarantaine in een hotel en wacht hier op je resultaten Na een negatieve uitslag ben je vrij om door Laos te gaan reizen.

      

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondernemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daarom altijd met je eigen gezelschap, zoveel mogelijk met privé-vervoer

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Laos? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Laos specialisten. Wij helpen je graag verder!.

VAKANTIE LAOS

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Arnold
Onze experts Arnold Expert-Laos
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Laos
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Laos
Stefan
Onze experts Stefan Expert-Laos

Populaire reizen naar Laos

Wat Xieng Thong in Luang Prabang, Laos
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 9
Discover Laos Privé rondreis Laos
 • De hoofdstad Vientiane
 • Indrukwekkende Vlakte der Kruiken
 • Charmant Luang Prabang
Waterval op het groene Bolaven plateau in Laos
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Laos Highlights Privé rondreis Laos
 • Indrukwekkende Vlakte der Kruiken en karstgebergten bij Vang Vieng
 • Het groene Bolaven Plateau en Khmer tempels bij Champasak
 • Gebied der 4000 eilanden, Khone Phapheng en Li Phi watervallen
Pha That Luang in Vientiane, Laos
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 9
Discover Laos Deluxe Privé rondreis Laos
 • De hoofdstad Vientiane
 • Indrukwekkende Vlakte der Kruiken
 • Charmant Luang Prabang

Meer over ons

333travel
Hoe wij werken

In 6 stappen naar jouw droomreis

Veelgestelde vragen 333travel
Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vraag

reviews 333travel
Reviews

Wat onze reizigers over ons zeggen

  

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding