Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Coronavirus maatregelen in IJsland

Algemene informatie

Veilig reizen in IJsland is mogelijk

Voor IJsland is sinds 15 juni 2020 het reisadvies van Buitenlandse Zaken versoepeld en aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). De gezondheidssituatie in IJsland is op dit moment gelijk aan Nederland. Dat is een voorwaarde vanuit de overheid dat het land weer 'open' mag voor reizigers. Dit betekent dat sinds 15 juni weer toeristen worden toegelaten in IJsland. Een vakantie of rondreis is dus mogelijk, maar er gelden net als in Nederland en België bepaalde richtlijnen om er voor te zorgen dat je zo veilig mogelijk kunt reizen. Bekijk de video of lees onderstaande samenvatting van de maatregelen.

Covid-19 maatregelen tijdens jouw reis naar IJsland

Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar IJsland. Om import van het coronavirus te voorkomen heeft de overheid in IJsland de volgende maatregelen getroffen:

  • Voor aankomst dienen alle reizigers een digitaal registratieformulier in te vullen via www.covid.is/english. Op dit formulier wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens en contactgegevens, vluchtinformatie, reisdatum, adres(sen) tijdens jouw verblijf in IJsland en informatie over de landen die je voor aankomst hebt bezocht.
  • Na aankomst in IJsland kun je kiezen uit een verplichte coronatest voor reizigers geboren vóór 2005 of 2 weken quarantaine. Een testuitslag van de Nederlandse GGD wordt niet geaccepteerd. De coronatest vindt plaats op de luchthaven van Reykjavik. De kosten hiervan zijn circa €100 per persoon. Je mag de uitslag afwachten in je eerste hotel. Deze krijg je binnen 24 uur per sms. Ben je gezond, dan kun je onbezorgd gaan genieten van je vakantie. Heb je corona, dan dien je 14 dagen in quarantaine te gaan en mag je binnen die twee weken niet huiswaarts keren. Ook jouw medereizigers moeten in quarantaine. De kosten van het verblijf in een speciaal quarantainehotel worden betaald door de IJslandse overheid. Check voordat je op reis gaat goed wat jouw zorgverzekering en/of reisverzekering dekt in geval van nood.
  • Mondkapjes zijn niet verplicht in IJsland, ook niet in het openbaar vervoer.
  • In IJsland dien je twee meter afstand van elkaar te bewaren i.p.v. onze reeds bekende 1,5 meter en mag je ook geen handen schudden.
  • Houd er rekening mee dat winkels en restaurants open zijn, maar sommige faciliteiten hebben beperkte openingstijden of laten een beperkte hoeveelheid mensen toe. Vooraf reserveren of online een ticket kopen is daarom aan te raden.

De gezondheid én de veiligheid van al onze reizigers staat te allen tijde voorop. Als je bij ons een reis hebt geboekt houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw reis. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het ANVR en het SGR. Heb je nog vragen over je geboekte reis of heb je plannen om op reis te gaan naar IJsland, maar wil je eerst meer informatie? Bel of mail ons dan gerust. Onze reisspecialisten staan voor jou klaar om je te helpen met al jouw vragen.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Manon 333travel
Onze expert Manon Expert-IJsland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding