Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag gesloten
Zondag: Gesloten
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in IJsland

Algemene informatie

Reisbeperkingen IJsland

Alle reizigers moeten een negatieve PCR- of antigeentest laten zien (maximaal 72 uur oud voor vertrek). Voor volledig gevaccineerden of reizigers die hersteld zijn van corona is een antigeentest voldoende. Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten een PCR-test laten zien. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je naast deze test bij aankomst in IJsland nogmaals een PCR-test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan dien je weer een test te doen. Als ook deze test negatief is ben je klaar met de quarantaine en kun je verder door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.

Er gelden geen quarantaine maatregelen als je volledig bent gevaccineerd of bewijs hebt dat je geïnfecteerd bent geweest met het coronavirus. Kinderen onder de 16 mogen reizen zonder testen als de ouders volledig zijn ingeënt.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van IJsland open?

De kleurcode voor IJsland is geel. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden. 

Welk code reisadvies krijgt IJsland?

IJsland heeft van de overheid kleurcode geel gekregen. Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden.

Alle reizigers die afreizen naar IJsland dienen bij aankomst een negatieve PCR-test te overhandigen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Voor volledig gevaccineerden of reizigers die hersteld zijn van corona is een antigeentest voldoende.

Ben je volledig gevaccineerd en is je test negatief dan kun je vrij reizen in IJsland. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je naast deze test bij aankomst in IJsland nogmaals een PCR-test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan dien je weer een test te doen. Als ook deze test negatief is ben je klaar met de quarantaine en kun je verder door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.

Terugkeer naar Nederland

 • Als je terugreist naar Nederland moet je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien.
 • Kinderen t/m 11 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

 

Welke maatregelen gelden er in IJsland?
Social Distancing Afstand 2 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in situaties waar het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op de luchthaven, winkels, etc.
Mondkapjes kinderen Niet verplicht
PCR test verplicht?  Alle reizigers die afreizen naar IJsland dienen bij aankomst een negatieve PCR-test te overhandigen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Voor volledig gevaccineerden of reizigers die hersteld zijn van corona is een antigeentest voldoende. Ben je volledig gevaccineerd en is je test negatief dan kun je vrij reizen in IJsland. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan moet je naast deze test bij aankomst in IJsland nogmaals een PCR-test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan dien je weer een test te doen. Als ook deze test negatief is ben je klaar met de quarantaine en kun je verder door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.
Vrijstelling PCR test Niet van toepassing. Alle reizigers dienen een negatieve PCR-test te overhandigen bij aankomst. 
Gezondheidsverklaring
 • Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

 • Via deze website kun je de gezondheidsverklaring invullen die je nodig hebt bij aankomst in IJsland. 
Is een negatieve PCR-test vereist om IJsland binnen te komen?

Alle reizigers die afreizen naar IJsland dienen bij aankomst een negatieve PCR-test te overhandigen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Ben je volledig gevaccineerd en is je test negatief dan kun je vrij reizen in IJsland. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je naast deze test bij aankomst in IJsland nogmaals een PCR-test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan dien je weer een test te doen. Als ook deze test negatief is ben je klaar met de quarantaine en kun je verder door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.

Kinderen onder de 18 mogen reizen zonder testen als de ouders volledig zijn ingeënt.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondrnemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daaom altijd met je eigen gezelschap, met zoveel mogelijk privé vervoer

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in IJsland? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze IJsland specialisten. Wij helpen je graag verder!

Vakantie IJsland

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Janette
Onze experts Janette Expert-IJsland
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-IJsland
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-IJsland

Populaire reizen naar IJsland

Bekijk meer >
Skogafoss waterval in IJsland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 6
De vulkanen, watervallen en kliffen van Zuid-IJsland Fly Drive IJsland | De vulkanen, watervallen en kliffen van Zuid-IJsland
 • Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel
 • Bewonder Glacier Lagoon Jökulsárlón
 • Wandel naar de indrukwekkende waterval Skógafoss
Walvis safari bij Reykjavik in IJsland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 8
Land van IJs en Vuur Fly Drive west en zuid IJsland | Land van IJs en Vuur
 • Het magische schiereiland Snæfellsnes in West-IJsland
 • De imposante watervallen en gletsjers van Skaftafell
 • De ijsschotsen bij Glacier Lagoon Jökulsárlón
Stokkness in IJsland
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Cirkel rondom IJsland Fly Drive IJsland | Cirkel rondom IJsland
 • De vele natuurwonderen van IJsland
 • Het magische krater meer Mývatn en de Walvishoofdstad Húsavík
 • Het schiereiland Snæfellsnes met de iconische Kirkjufell berg

Meer over ons

333travel
Hoe wij werken

In 6 stappen naar jouw droomreis

Veelgestelde vragen 333travel
Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vraag

reviews 333travel
Reviews

Wat onze reizigers over ons zeggen

  

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding