Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Coronavirus maatregelen in IJsland

Algemene informatie

Reisbeperkingen IJsland

IJsland heeft besloten per 19 augustus opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor alle reizigers. Alle reizigers moeten bij aankomst in IJsland worden getest. Vervolgens wordt je 4-5 dagen in quarantaine geplaatst in door de overheid aangewezen hotels. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Als je vanuit IJsland terugkomt in Nederland hoef je NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

De IJslandse overheid is erop gericht snel te reageren op de toename van COVID-19 infecties in IJsland en zullen ook snel reageren wanneer de infecties weer verminderen.

Covid-19 maatregelen tijdens jouw reis naar IJsland

Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar IJsland. Om import van het coronavirus te voorkomen heeft de overheid in IJsland de volgende maatregelen getroffen:

  • Voor aankomst dienen alle reizigers een digitaal registratieformulier in te vullen via www.covid.is/english. Op dit formulier wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens en contactgegevens, vluchtinformatie, reisdatum, adres(sen) tijdens jouw verblijf in IJsland en informatie over de landen die je voor aankomst hebt bezocht.
  • Alle reizigers moeten bij aankomst in IJsland worden getest. Vervolgens wordt je 4-5 dagen in quarantaine geplaatst in door de overheid aangewezen hotels. Een testuitslag van de Nederlandse GGD wordt niet geaccepteerd. De procedure houdt in dat men een Covid-test doet bij aankomst in IJsland en daarna in zelfisolatie/quarantaine gaat voor vier tot zes dagen, totdat een tweede test kan worden gedaan. Als de tweede test negatief is, mag men daarna door IJsland reizen zonder verdere restricties.  
  • Ben je gezond, dan kun je onbezorgd gaan genieten van je vakantie. Heb je corona, dan dien je 14 dagen in quarantaine te gaan en mag je binnen die twee weken niet huiswaarts keren. Ook jouw medereizigers moeten in quarantaine. De kosten van het verblijf in een speciaal quarantainehotel worden betaald door de IJslandse overheid. Check voordat je op reis gaat goed wat jouw zorgverzekering en/of reisverzekering dekt in geval van nood.
  • Mondkapjes zijn niet verplicht in IJsland, ook niet in het openbaar vervoer.
  • In IJsland dien je twee meter afstand van elkaar te bewaren i.p.v. onze reeds bekende 1,5 meter en mag je ook geen handen schudden.
  • Houd er rekening mee dat winkels en restaurants open zijn, maar sommige faciliteiten hebben beperkte openingstijden of laten een beperkte hoeveelheid mensen toe. Vooraf reserveren of online een ticket kopen is daarom aan te raden.

De gezondheid én de veiligheid van al onze reizigers staat te allen tijde voorop. Als je bij ons een reis hebt geboekt houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw reis. Wij volgen hiervoor de richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het ANVR en het SGR. Heb je nog vragen over je geboekte reis of heb je plannen om op reis te gaan naar IJsland, maar wil je eerst meer informatie? Bel of mail ons dan gerust. Onze reisspecialisten staan voor jou klaar om je te helpen met al jouw vragen.

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Janette
Onze experts Janette Expert-IJsland
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-IJsland
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-IJsland

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding