Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

JustDiggit & 333travel

Let's cool down the planet!

De aarde afkoelen

Hoe je ook reist, of het nu per vliegtuig, auto, trein of schip is, er komt altijd een bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoot bij kijken. Bij 333travel streven we ernaar om deze ecologische impact zo klein mogelijk te houden. Door ons hierop te focussen willen we bijdragen aan het behoud van de prachtige plekken die we bezoeken, zodat ook onze toekomstige generaties hiervan kunnen genieten. CO2-compensatie kan zeker helpen tegen global warming, maar er is een effectievere manier: grootschalige vergroening! Daarom werken wij samen met Justdiggit.

De missie van JustDiggit

Justdiggit wil de aarde weer afkoelen door de natuur weer terug te brengen. De focus van Justdiggit ligt daar waar de grootste impact gerealiseerd kan worden: Afrika. Dit doen ze door miljoenen boeren te inspireren en te activeren om hun land te vergroenen. Het vergroenen van Afrika heeft een positieve impact op de natuur, biodiversiteit en klimaat.
Het helpt om de planeet weer af te koelen!

justdiggit

Hoe doen ze dit?

JustDiggit maakt gebruik van erkende vergroeningstechnieken als regenwateropvang (door bunds te graven), het terugbrengen van bomen (Kisiki Hai / FMNR) en het ontwikkelen van graszaadbanken. Alle projecten worden lokaal beheerd en uitgevoerd. Het gebruik van nature-based solutions om vegetatie te herstellen is dé manier om de wereldwijd stijgende temperaturen terug te dringen. Planten en bomen zijn de airconditioning van onze planeet: ze halen CO2 uit de lucht en koelen de omgeving af. Het vergroenen en herstellen van gedegradeerd land heeft daarnaast ook een positieve impact op water- en voedselzekerheid en biodiversiteit, en verbetert de levens van mens en dier. 

Just Diggit Water bunds

Water bunds

De opwarming van de aarde en de aanhoudende droogte veroorzaken land degradatie in veel Afrikaanse gebieden. De bovenste laag van de bodem wordt hard, waardoor regenwater niet in de bodem kan infiltreren. Door regenwater op te vangen met behulp van bunds heeft het water de tijd om de grond in te trekken in plaats van weg te spoelen, en om de waterbalans te herstellen. De zaden die aanwezig zijn in de grond krijgen hierdoor de kans om te ontkiemen. Zo wordt uiteindelijk het hele gebied weer groen en koel.

Kisiki Hai

Treecovery (Kisiki Hai)

Bomen zijn belangrijk voor het behoud van de bodemkwaliteit en het vasthouden van water. Wanneer bomen worden gekapt, wordt de bodem blootgesteld aan de elementen en wordt het water sneller afgevoerd. Dit kan leiden tot erosie, woestijnvorming en voedselzekerheidsproblemen. De Kisiki Hai methode is een techniek om land te herstellen door bomen terug te brengen. De stronken van gekapte bomen bevatten nog steeds levende cellen. Door deze stronken te snoeien en te beschermen, krijgen ze de kans om weer uit te groeien tot echte bomen.

Kisiki Hai

Bijdragen aan een groene missie

333travel  is zich bewust van de impact die reizen met zich mee kan brengen. Daarom streven we naar een maximale reisbeleving met een zo minimaal mogelijke impact op natuur, cultuur en milieu. Dit begint natuurlijk bij onszelf, met het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Daarnaast kijken we naar partijen met dezelfde missie die we kunnen steunen. Dit doen we, in tegenstelling tot de meeste partijen, niet door onze uitstoot te compenseren. Wij hebben ervoor gekozen om samen met Justdiggit droge gebieden te vergroenen, wat zorgt voor afkoeling van de aarde. Voor iedere reis die bij ons wordt geboekt doneert 333travel € 5 p.p. aan Justdiggit en andere duurzaamheidsprojecten.

Het effect

In de afgelopen jaren heeft Justdiggit met lokale boeren en partners meer dan 315.000 bunds gegraven, zijn er 14 miljoen bomen hersteld en is er meer dan 380.000 hectare vergroend. Middels Treecovery (de Kisiki Hai techniek in Swahili) worden vergeten boomstronken teruggebracht met. Door deze bomen terug te brengen, kunnen we gedegradeerde landschappen herstellen, en uiteindelijk weer groen en koel maken. 333travel doneert elk jaar een flink bedrag waarbij 14.000 bomen worden teruggebracht. Met deze techniek vergroenen wij 3.820.000 vierkante meter gedegradeerd landschap, wat resulteert in gezondere ecosystemen, hogere landbouwopbrengsten en een koelere planeet.

JustDiggit
Just Diggit

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding