Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: 10.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Banff National Park

Canada

Middenin de Rocky Mountains, op zo’n 1.5 uur rijden van Calgary, ligt het sfeervolle dorpje Banff. Ooit gebouwd als kleine nederzetting rondom een natuurlijke warmwaterbron. Tegenwoordig is Banff de perfecte uitvalsbasis om het gelijknamige Banff National Park te gaan verkennen, het oudste natuurpark van Canada wordt omringd  door uitgestrekte natuur, prachtige meren en bergen. 

Banff National Park

In Banff National Park wordt het landschap afgewisseld door de scherpe pieken van de Rockies waar glazige gletsjers vanaf rollen, fleurige bergweides vol bloemen, naald- en loofbossen en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Temidden van deze natuurpracht leven vele diersoorten. Je hebt in Banff dan ook een zeer goede kans om grizzlyberen, zwarte beren, wolven, wapiti’s, berggeiten, dikhoornschapen en vele hertensoorten te spotten. Ook poema’s en lynxen leven in het gebied. Echter, deze zijn heel schuw en worden zelden gezien. 

Columbia Icefields

Een ander bekend hoogtepunt van Banff National Park zijn de Columbia Icefields, een enorme ijsvlakte, die de bron is van maar liefst 8 gletsjers. De bekende Icefield Parkway, oftewel Highway 93, slingert zich vanaf Lake Louise tot aan Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van één de gletsjers, de Atabasca gletsjer. Hier kun je ’s zomers over het ijs wandelen of met een speciale bus over heen rijden. Er zijn ook helikopter tours, zodat je de imposante ijsvlakte en omringende bergen van bovenaf kunt bekijken. 

Moraine Lake en Lake Louise

Lake Louise en Lake Moraine zijn twee prachtig gelegen meren die worden gevoed door het gletsjerwater van de omringende bergen. Zowel ’s zomers als 's winters zijn deze meren een lust voor het fotografen oog. Het blauw heldere meer met de scherpe besneeuwde bergtoppen op de achtergrond is voor velen een reden om deze meren te bezoeken. Rondom het meer kun je prachtig wandelen en voor de dappere vakantieganger is wellicht een verfrissende duik weggelegd. 

Moraine lake in Banff Canada

Banff in de winter

’s Winters is Banff ook een populair skioord, waar je in 3 verschillende gebieden de bekende champagne powder snow kunt ontdekken. De skigondels zijn echter ook ’s zomers in gebruik en brengen je naar grote hoogte vanwaar je een weids uitzicht over de omringende bergen hebt. 

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Canada
felicia-333travel
Onze experts Felicia Expert-Canada
Anita 333travel
Onze experts Anita Expert-Canada
Hendrik 333travel
Onze experts Hendrik Expert-Canada

Populaire reizen naar Banff NP

Alle reizen >
Jonge zwarte beer in Jasper National Park
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 17
Highlights West-Canada Fly drive
 • Reis langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Uitzicht op Mount Edith Cavell in Jasper National Park
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Discover the Rockies Fly drive Canada
 • Rondreis door de Rocky Mountains
 • Rustig tempo, beperkte reisafstanden
 • Banff en Jasper National Park
Lake Louise in Banff National Park
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 20
Grand Tour West-Canada Fly drive
 • Reis langs de grote parken van West-Canada
 • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
 • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen

Ook naar Canada?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding