Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Autohuur Cuba

Tips en informatie

Auto huren in Cuba

Wil je in je eigen tempo door Cuba reizen, dan is het ideaal om dit per huurauto te doen. De hoofdwegen zijn goed en rustig, dus je kunt ontspannen van A naar B rijden en onderweg bovendien prachtige stops maken op bijzondere plekken.

Hoewel de hoofdwegen in Cuba van redelijk goede kwaliteit zijn, doe je over de afstanden langer dan je in Nederland gewend bent. De gemiddelde snelheid die je rijdt ligt namelijk een stuk lager dan in Nederland. Je kunt Cuba grofweg opdelen in 3 delen: west, midden en oost. Over het algemeen zijn de afstanden in kilometers niet al te lang, behalve als je van west naar midden gaat en van midden naar oost. Bovendien zijn met name in het oosten de wegen van iets mindere kwaliteit en de afstanden zijn hier ook langer, dus houd er rekening mee dat je in het oosten op de reisdagen langer in de auto zit.

Bij onze fly drive reizen in Cuba is de huurauto bij de reissom inbegrepen. Afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap boeken we een Economy, Medium of SUV klasse huurauto. Je boekt altijd een autocategorie, maar het autotype kan nooit gegarandeerd worden.

Standaard autohuur

Een huurauto wordt altijd op het Standaard tarief geboekt, waarbij de volgende zaken inbegrepen zijn:

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Collision Damage Waiver (CDW, eigen risico CUC 200 per auto)
 • Lokale belasting
 • 24-uurs service voor noodgevallen

Autocategorieën

333travel werkt in Cuba voornamelijk samen met Viacar, een van de bekendste verhuurmaatschappijen.

De prijzen van autohuur zijn op aanvraag aangezien ze afhankelijk zijn van de dollarkoers, het reisseizoen en de beschikbaarheid.

Autohuur autotype Peugeot 301 manual

Economy Manual 1.1  plus klasse –
2 personen

Dit komt overeen met autotype Peugeot 301 of vergelijkbaar. De auto is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 2 medium koffers/weekendtassen. Let op: dit is een kleinere auto dan de Europese Peugeot 301.

 • Airco
 • Handmatig schakelen

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 114 p/d

Autohuur Suzuki Grand Vitara bij Viacar in Cuba

SUV Manual klasse -
4 personen

Dit komt overeen met autotype Suzuki Vitara of vergelijkbaar. De auto is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 4 medium koffers/weekendtassen.

 • Airco
 • Manual

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 140 p/d

Autotype Peugeot 301 van Viacar in Cuba

Medium klasse –
3 personen

Dit komt overeen met autotype Puegeot 301 of vergelijkbaar. De auto is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 3 medium koffers/weekendtassen. Let op: dit is een kleinere auto dan de Europese Peugeot 301.

 • Airco
 • Automaat

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 120 p/d

Reis je met meer dan 4 personen, dan boeken we 2 of meer auto’s.

Er zijn momenteel minder grotere auto's beschikbaar voor maximaal 4 personen. Mocht de SUV Automatic niet meer beschikbaar zijn, dan kunnen we nog een 4WD Jeep aanbieden voor maximaal 4 personen en 4 medium tassen. Dit komt overeen met autotype UAZ Patriot Expedition of vergelijkbaar. De prijs is bij ons op aanvraag. Deze auto boeken wij via een andere maatschappij. De verzekering is inbegrepen, maar er gelden andere voorwaarden en eventuele andere extra kosten dan hier vermeld, waaronder hogere afleverkosten als je de auto op een andere plek inlevert dan waar je deze hebt opgehaald en een hogere borg van USD 250.

De zekerheid van een auto huren via 333:

 • Scherpe prijzen
 • Voor ieder reisgezelschap een passende auto
 • CDW verzekering
 • 24-uurs service voor noodgevallen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over autohuur? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Vragen over autohuur in Cuba? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden over autohuur op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wat heb ik nodig om een auto te huren?
 • Een creditcard* , op naam van de hoofdbestuurder voor de borg. Let op: het wordt aangeraden om voldoende contant geld voor de borg mee te nemen, mocht het creditcard systeem niet werken. Het mag ook geen credit card van een Amerikaanse bank zijn
 • Minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B)
 • Een Nederlandse rijbewijs is verplicht. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden
 • Minimum leeftijd om een huurauto te mogen besturen is 18 jaar
 • Minimale verhuurperiode: 3 dagen

* Let op! Een pre-creditcard wordt niet geaccepteerd

Hoe zit het met borg en eigen risico?

De standaard verzekering beperkt het eigen risico bij schade of diefstal van het eigen voertuig tot USD 200 per voertuig per geval.

De borg bedraagt USD 200 en dit bedrag wordt op de creditcard van de hoofdbestuurder geblokkeerd. Er wordt aangeraden het bedrag voor de borg ook in contante USD bij je te hebben, mocht het credit card systeem niet werken.

Welke afstand kan ik per dag afleggen met een huurauto?

In Cuba rijd je over het algemeen over smallere wegen en niet over snelwegen. Dit betekent dat je een stuk langer over afstanden doet dan je in Nederland zou doen.

Houd er rekening dat je gemiddeld zo’n 60-80 km per uur rijdt. Gelukkig leg je op de meeste dagen geen enorme afstanden af en heb je voldoende tijd voor stops onderweg. Probeer na een dag met een langere reisafstand altijd een vrije dag of een dag met een korte reisafstand in te plannen, zodat je vakantie wel ontspannen blijft.

Welke kosten zijn niet inclusief?
 • Eigen risico zoals hierboven omschreven
 • Persoonlijke ongevallen verzekering (PAI -meestal gedekt door je reisverzekering)
 • Brandstof
 • Parkeer- en tolgelden
 • Boetes
 • Eventuele extra opties zoals extra bestuurder
 • Eventuele drop off kosten
Kan ik een extra bestuurder opgeven?

Bij boeking van je huurauto geef je een hoofdbestuurder op. De creditcard voor de borg moet ook op naam van deze persoon staan.

Zijn er meer personen die willen rijden? Er zijn maximaal 2 extra bestuurders toegestaan tegen een toeslag van CUC 30 per extra bestuurder. Dit betaal je ter plaatse.

Let op: zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder moeten het huurcontract ondertekenen en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Kan ik nog extra's bij boeken?

Deze extra opties kun je bijboeken. Je boekt ze al van tevoren, zodat ze bij het ophalen van je huurauto ook daadwerkelijk voor je beschikbaar zijn. De extra opties waarbij het bedrag in Euro’s is vermeld, betaal je vooraf. De opties waarbij het bedrag in CUC is vermeld, betaal je ter plaatse bij het ophalen van de auto.

Ophaalassistentie bij je huurauto
Je wordt opgehaald bij je accommodatie door een Engelssprekende medewerker. Er mogen maximaal 2 personen mee om de huurauto op te halen (exclusief de Engelssprekende medewerker). Deze medewerker helpt je met de uitleg van het contract en de uitleg van de huurauto. Over het algemeen spreekt de medewerker van het autoverhuurkantoor gebrekkig Engels. Op deze manier worden mistanden voorkomen en ga je met een gerust gevoel op pad. Je kunt dit vooraf bijboeken en deze service kost € 65.

Extra bestuurder 
Bij boeking van de huurauto geeft je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Er zijn maximaal 2 extra bestuurders toegestaan tegen een toeslag van CUC 30 per extra bestuurder. Let op: zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder moet het huurcontract ondertekenen en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Baby-/kinderzitje
Je kunt geen baby-/kinderzitje bijboeken in Cuba. Je kunt ze ook niet kopen in Cuba. Je moet deze dus zelf meenemen uit Nederland.

Navigatiesysteem
Ook een navigatiesysteem kun je niet bijboeken. Je downloadt het beste vooraf in Nederland een navigatie-app op je telefoon waarbij je de gehele kaart van Cuba ook downloadt. Zo kun je offline op je mobiel navigatie gebruiken in de auto.

Welke autocategorie is geschikt voor mijn gezelschap?

Dat ligt natuurlijk aan diverse factoren. Hecht je aan luxe, ruimte en faciliteiten of is bijvoorbeeld een scherpe prijs belangrijker.

Tip: Let in ieder geval goed op de benodigde bagageruimte, deze is vaak beperkt in een huurauto. Het is aan te raden om met kleine koffers of, nog beter, weekendtassen of backpacks te reizen, zodat je deze gemakkelijker in kunt laden.

Onze Cuba reisspecialisten adviseren je graag over de opties en mogelijkheden.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

De minimum leeftijd om een huurauto te mogen huren en besturen is 18 jaar. Verder dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Is het mogelijk om de auto in een andere plaats in te leveren?

Je kunt de huurauto inleveren op een andere locatie dan waar je hem hebt opgehaald. Hiervoor geldt een drop off fee die je ter plaatse betaalt. Deze fee is afhankelijk van de locatie waar je de auto inlevert en zal worden vermeld in je offerte.

Er geldt ook een toeslag als je de auto ophaalt of inlevert bij een luchthaven. De toeslag betaal je ter plaatse en bedraagt CUC 20 voor het ophalen bij een luchthaven en CUC 10 voor het inleveren bij een luchthaven.

Populaire fly drives Cuba

Alle fly drives >
Uitzicht over de Vinales Vallei in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal Cuba con Carro Fly Drive Cuba
 • Reis per huurauto door het westelijk deel van Cuba
 • Bezoek de belangrijkste steden en geniet van een strandvakantie
 • Inclusief wandeltour en rit per classic car in Havana
Boulevard met classic car in Havana in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Kleurrijk Cuba Fly Drive Cuba
 • Ervaar de sfeer van weleer in kleurrijke, oude stadscentra
 • Leer meer over de beroemde sigaren in Viñales
 • Geniet van een strandvakantie in een 4* all-inclusive resort in Varadero
Meisje met ijsje tijdens familiereis in Havana in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 15
Op Avontuur in Swingend Cuba Familie Fly Drive Cuba
 • Bijzondere wandelexcursie Havana met leuke verborgen plekjes
 • Ontdek prachtige steden en ga op ontdekkingstocht in de natuur
 • Spelen op het brede strand van Varadero

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding