Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Autohuur Cuba

Tips en informatie

Auto huren in Cuba

Wil je in je eigen tempo door Cuba reizen, dan is het ideaal om dit per huurauto te doen. De hoofdwegen zijn goed en rustig, dus je kunt ontspannen van A naar B rijden en onderweg bovendien prachtige stops maken op bijzondere plekken.

Hoewel de hoofdwegen in Cuba van redelijk goede kwaliteit zijn, doe je over de afstanden langer dan je in Nederland gewend bent. De gemiddelde snelheid die je rijdt ligt namelijk een stuk lager dan in Nederland. Je kunt Cuba grofweg opdelen in 3 delen: west, midden en oost. Over het algemeen zijn de afstanden in kilometers niet al te lang, behalve als je van west naar midden gaat en van midden naar oost. Bovendien zijn met name in het oosten de wegen van iets mindere kwaliteit en de afstanden zijn hier ook langer, dus houd er rekening mee dat je in het oosten op de reisdagen langer in de auto zit.

Bij onze fly drive reizen in Cuba is de huurauto bij de reissom inbegrepen. Afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap boeken we een Economy, Medium of SUV klasse huurauto. Je boekt altijd een autocategorie, maar het autotype kan nooit gegarandeerd worden.

Standaard autohuur

Een huurauto wordt altijd op het Standaard tarief geboekt, waarbij de volgende zaken inbegrepen zijn:

 • Maximaal 400 km per dag, berekend over de totale huurperiode
 • Collision Damage Waiver (CDW, eigen risico USD 200 per auto)
 • Lokale belasting
 • 24-uurs service voor noodgevallen

Uitzondering hierop is de Bestune SUV, die wij bij een andere verhuurmaatschappij boeken. Zij hanteren andere voorwaarden, zie onderaan deze pagina.

Autocategorieën

333travel werkt in Cuba voornamelijk samen met Viacar, een van de bekendste verhuurmaatschappijen.

De prijzen van autohuur zijn op aanvraag aangezien ze afhankelijk zijn van de dollarkoers, het reisseizoen en de beschikbaarheid.

De zekerheid van een auto huren via 333:

 • Scherpe prijzen
 • Voor ieder reisgezelschap een passende auto
 • CDW verzekering
 • 24-uurs service voor noodgevallen

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over autohuur? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Autohuur autotype Peugeot 301 manual

Economy Manual 1.1  plus klasse – 2 personen

Dit komt overeen met autotype Peugeot 301 of vergelijkbaar. De auto is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 2 medium koffers/weekendtassen. Let op: dit is een kleinere auto dan de Europese Peugeot 301.

 • Airco
 • Handmatig schakelen

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 114 p/d

Autotype Peugeot 301 van Viacar in Cuba

Medium klasse –
3 personen

Dit komt overeen met autotype Puegeot 301 of vergelijkbaar. De auto is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 3 medium koffers/weekendtassen. Let op: dit is een kleinere auto dan de Europese Peugeot 301.

 • Airco
 • Automaat

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 120 p/d

Bestune T55 SUV autohuur in Cuba

Bestune T55 SUV -
4 personen

Deze SUV is geschikt voor maximaal 4 personen en maximaal 4 medium koffers/weekendtassen.

Zie hieronder voor afwijkende voorwaarden die gelden voor deze jeep.

 • Airco
 • Automaat

Indicatieprijs:
vanaf prijs: € 189 p/d

Reis je met meer dan 4 personen, dan boeken we 2 of meer auto’s.

De Bestune T55 SUV boeken wij via een andere maatschappij dan Viacar. De verzekering is inbegrepen, maar er gelden andere voorwaarden en eventuele andere bijkomende kosten dan hierboven vermeld:

 • Maximaal 250 km per dag inbegrepen, berekend over de totale huurperiode
 • Minimaal 21 jaar oud en minimaal 2 jaar in het bezit van een rijbewijs
 • Internationaal rijbewijs verplicht
 • Verplichte bijkomende kosten: borg USD 250, eerste tank benzine USD 75 en eventuele drop off kosten (bijvoorbeeld inleveren in Varadero: USD 250). Let op dat een credit card hier niet geaccepteerd wordt voor o.a. de borg. Neem het borgbedrag daarom in contanten (in EUR) mee
 • Drop off kosten in bijvoorbeeld Varadero bedragen USD 225. Deze wordt vooraf berekend.

Veelgestelde vragen

Vragen over autohuur in Cuba? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden over autohuur op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wat heb ik nodig om een auto te huren?
 • Een creditcard* , op naam van de hoofdbestuurder voor de borg. Let op: het wordt aangeraden om voldoende contant geld voor de borg mee te nemen, mocht het creditcard systeem niet werken. Het mag ook geen credit card van een Amerikaanse bank zijn. Bij de Bestune wordt een creditcard niet altijd geaccepteerd voor de borg en kun je het bedrag beter in contante EUR meenemen
 • Voor Viacar auto's: minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B). Voor de Bestune SUV: minimaal 2 jaar in het bezit van een standaard autorijbewijs (B)
 • Een Nederlandse rijbewijs is verplicht. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht bij Viacar maar wordt wel aangeraden. Let op: bij verhuur via een andere verhuurmaatschappij is een internationaal rijbewijs vaak wel verplicht. Ook bij het huren van de Bestune SUV is een internationaal rijbewijs verplicht
 • Minimum leeftijd om een huurauto te mogen besturen is 18 jaar bij Viacar. Voor de Bestune SUV is de minimum leeftijd 21 jaar
 • Minimale verhuurperiode: 3 dagen

* Let op! Een pre-creditcard wordt niet geaccepteerd

Hoe zit het met borg en eigen risico?

De standaard verzekering beperkt het eigen risico bij schade of diefstal van het eigen voertuig tot USD 200 (bij Viacar) of USD 250 (bij de Bestune SUV) per voertuig per geval.

De borg bedraagt USD 200 bij Viacar en USD 250 bij de Bestune SUV. Dit bedrag wordt bij Viacar op de creditcard van de hoofdbestuurder geblokkeerd. Bij de Bestune wordt een credit card niet geaccepteerd voor de borg. Neem het borgbedrag daarom in contante EUR mee.

Het afkopen van het eigen risico is in Cuba niet mogelijk.

Welke afstand kan ik per dag afleggen met een huurauto?

In Cuba rijd je over het algemeen over smallere wegen en niet over snelwegen. Dit betekent dat je een stuk langer over afstanden doet dan je in Nederland zou doen.

Houd er rekening dat je gemiddeld zo’n 60-80 km per uur rijdt. Gelukkig leg je op de meeste dagen geen enorme afstanden af en heb je voldoende tijd voor stops onderweg. Probeer na een dag met een langere reisafstand altijd een vrije dag of een dag met een korte reisafstand in te plannen, zodat je vakantie wel ontspannen blijft.

Let ook op het maximale aantal kilometers dat je per dag mag afleggen met je huurauto. Dit maximum wordt berekend over het totale aantal dagen van je huurperiode.

Welke kosten zijn niet inclusief?
 • Eigen risico zoals hierboven omschreven
 • Persoonlijke ongevallen verzekering (PAI -meestal gedekt door je reisverzekering)
 • Brandstof
 • Parkeer- en tolgelden
 • Extra kilometers
 • Boetes
 • Eventuele extra opties zoals extra bestuurder
 • Eventuele drop off kosten
 • Verplichte eerste tank benzine (bij de Bestune SUV)
Kan ik een extra bestuurder opgeven?

Bij boeking van je huurauto geef je een hoofdbestuurder op. De creditcard voor de borg moet ook op naam van deze persoon staan.

Zijn er meer personen die willen rijden? Bij Viacar zijn er maximaal 2 extra bestuurders toegestaan tegen een toeslag van USD 30 per extra bestuurder. Bij de Bestune SUV is er maximaal 1 extra bestuurder toegestaan tegen een toeslag van USD 10.

Deze kosten betaal je ter plaatse.

Let op: zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder moeten het huurcontract ondertekenen en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht (bij Viacar) maar wordt wel aangeraden. Voor de Bestune SUV is een internationaal rijbewijs wel verplicht. Extra bestuurders mogen de auto alleen besturen, maar mogen de auto niet ophalen/inleveren of wijzigingen aan de autohuur aanbrengen.

Kan ik nog extra's bij boeken?

Deze extra opties kun je bijboeken. Je boekt ze al van tevoren, zodat ze bij het ophalen van je huurauto ook daadwerkelijk voor je beschikbaar zijn. De extra opties waarbij het bedrag in Euro’s is vermeld, betaal je vooraf. De opties waarbij het bedrag in USD is vermeld, betaal je ter plaatse bij het ophalen van de auto.

Ophaalassistentie bij je huurauto
Je wordt opgehaald bij je accommodatie door een Engelssprekende medewerker. Er mogen maximaal 2 personen mee om de huurauto op te halen (exclusief de Engelssprekende medewerker). Deze medewerker helpt je met de uitleg van het contract en de uitleg van de huurauto. Over het algemeen spreekt de medewerker van het autoverhuurkantoor gebrekkig Engels. Op deze manier worden mistanden voorkomen en ga je met een gerust gevoel op pad. Je kunt dit vooraf bijboeken en deze service kost circa € 65. Bij de meeste autorondreizen is deze service al inbegrepen.

Extra bestuurder 
Bij boeking van de huurauto geef je een hoofdbestuurder op. Zijn er meer personen die willen rijden? Bij Viacar zijn er maximaal 2 extra bestuurders toegestaan tegen een toeslag van USD 30 per extra bestuurder. Bij de Bestune SUV is er maximaal 1 extra bestuurder toegestaan tegen een toeslag van USD 10.

Let op: zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder moeten het huurcontract ondertekenen en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht (bij Viacar) maar wordt wel aangeraden. Voor de Bestune SUV is een internationaal rijbewijs wel verplicht. Extra bestuurders mogen de auto alleen besturen, maar mogen de auto niet ophalen/inleveren of wijzigingen aan de autohuur aanbrengen.

Baby-/kinderzitje
Je kunt geen baby-/kinderzitje bijboeken in Cuba. Je kunt ze ook niet kopen in Cuba. Je moet deze dus zelf meenemen uit Nederland.

Navigatiesysteem
Ook een navigatiesysteem kun je niet bijboeken. Je downloadt het beste vooraf in Nederland een navigatie-app op je telefoon waarbij je de gehele kaart van Cuba ook downloadt. Zo kun je offline op je mobiel navigatie gebruiken in de auto.

Welke autocategorie is geschikt voor mijn gezelschap?

Dat ligt natuurlijk aan diverse factoren. Hecht je aan luxe, ruimte en faciliteiten of is bijvoorbeeld een scherpe prijs belangrijker.

Tip: Let in ieder geval goed op de benodigde bagageruimte, deze is vaak beperkt in een huurauto. Het is aan te raden om met kleine koffers of, nog beter, weekendtassen of backpacks te reizen, zodat je deze gemakkelijker in kunt laden.

Onze Cuba reisspecialisten adviseren je graag over de opties en mogelijkheden.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

Bij Viacar: de minimum leeftijd om een huurauto te mogen huren en besturen is 18 jaar. Verder dien je minimaal een jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Bij de Bestune SUV: de minimum leeftijd om een huurauto te mogen huren en besturen is 21 jaar. Verder dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is verplicht.

Bij andere verhuurmaatschappijen dan bovengenoemde kunnen afwijkende voorwaarden gelden.

Is het mogelijk om de auto in een andere plaats in te leveren?

Je kunt de huurauto inleveren op een andere locatie dan waar je hem hebt opgehaald. Hiervoor geldt een drop off fee die je ter plaatse betaalt of al vooraf bij boeking, afhankelijk van de verhuurmaatschappij. Deze fee is afhankelijk van de locatie waar je de auto inlevert en zal worden vermeld in je offerte.

Er geldt ook een toeslag als je de auto ophaalt of inlevert bij een luchthaven. De toeslag betaal je ter plaatse en bedraagt USD 20 voor het ophalen bij een luchthaven en USD 10 voor het inleveren bij een luchthaven. Ophalen/inleveren bij de luchthaven is niet mogelijk bij de Bestune SUV.

Populaire fly drives Cuba

Alle fly drives >
Uitzicht over de Vinales Vallei in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 14
Best Deal Cuba con Carro Fly Drive Cuba
 • Reis per huurauto door het westelijk deel van Cuba
 • Bezoek de belangrijkste steden en geniet van een strandvakantie
 • Inclusief wandeltour en rit per classic car in Havana
Boulevard met classic car in Havana in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 16
Kleurrijk Cuba Fly Drive Cuba
 • Ervaar de sfeer van weleer in kleurrijke, oude stadscentra
 • Leer meer over de beroemde sigaren in Viñales
 • Geniet van een strandvakantie in een 4* all-inclusive resort in Varadero
Meisje met ijsje tijdens familiereis in Havana in Cuba
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 15
Op Avontuur in Swingend Cuba Familie Fly Drive Cuba
 • Bijzondere wandelexcursie Havana met leuke verborgen plekjes
 • Ontdek prachtige steden en ga op ontdekkingstocht in de natuur
 • Spelen op het brede strand van Varadero

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding