Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Katmai National Park

Alaska

Katmai National Park

Dé plek in Alaska om grizzly beren te spotten is het Katmai National Park.

Katmai National Park ligt erg afgelegen en is dan ook niet per auto te bereiken. Je kunt dit National Park per vliegtuigje bereiken vanuit Homer of Anchorage.

Er zijn verschillende plekken waar de je grizzlyberen kunt spotten in het Katmai National Park. Je kunt de beren onder andere bekijken in de graslanden aan de kust van het Katmai National Park of bij een ander zeer bekende plek, bij Brook Camp en de daar liggende Brook Falls.

Grizzly beer in Alaska

In het eerste geval land je met een klein vliegtuigje op de ruige kust van het Katmai National Park. Je loopt dan over het ruige strand en door de graslanden, op zoek naar de grizzly beren. Wat het unieke is dat je ook werkelijk door het leefgebied van de grizzlybeer loopt. Een andere mogelijkheid is om naar de omgeving Brook Camp te vliegen. Deze tour is vooral tijdens de zalmtrek interessant. Bij de Brook Falls heb je verschillende platforms waar vanaf je een geweldig uitzicht hebt op de veelal vissende grizzly beren naar zalm. Wat wel belangrijk is om vooraf te checken wanneer en waar de kans het grootste is dat je de grizzly beren ook werkelijk ziet. Wanneer de zalmtrek is, zitten de grizzly ’s meestal bij de watervallen en laten de grizzly beren zich minder zien in de graslanden van het Katmai National Park. Veelal zijn de maanden juli en september het beste om de Brook Falls bij Brooks Camp te bezoeken. Juni en augustus zijn meestal beter voor de tour langs de kust en door de graslanden van het Katmai National Park.

Er zijn ook tours die bearwatching excursies ook combineren met The Valley of 10.000 Smokes. Dit het vulkanische gebied van het Katmai National Park. Zeker ook de moeite waard.

Wanneer je Katmai National Park bezoekt tijdens jouw rondreis door Alaska, zal dit zeker één van de hoogtepunten zijn van uw reis!

Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Janette
Onze experts Janette Expert-Amerika
Nina 333travel
Onze experts Nina Expert-Amerika
Dagmar
Onze experts Dagmar Expert-Amerika

Reizen naar Alaska

Alle Amerika reizen >
Grizzly beer in Alaska
  • Rondreis
  • Aantal dagen: 13
Wild Alaska Fly drive rondreis
  • De wildernis van Denali National Park
  • Fairbanks 'Gateway to the Artic’
  • Kenai Fjords National Park
Gebergte in Alaska
  • Tour
  • Aantal dagen: 12
Wild Alaska Autorondreis Amerika
  • De wildernis van Denali National Park
  • Fairbanks 'Gateway to the Artic’ 
  • Kenai Fjords National Park

Ook naar Amerika?

Kies uit ons uitgebreide aanbod:

Amerika
Alles
Alle periodes

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding