Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Wieis333travel > Reisinformatie
Vorige pagina

Reisinformatie

Visum
Voor sommige landen heeft u een geldig visum nodig. Dit dient u zelf, uiterlijk 2 weken voor vertrek geregeld te hebben bij de ambassade van het desbetreffende land. Desgewenst assisteert 333travel u hierbij graag. Het kan voorkomen dat iemand met een buitenlandse nationaliteit zelfs een visum nodig heeft in geval een tussenlanding wordt gemaakt (met name het Midden-Oosten). Reizigers met een niet-Nederlandse nationaliteit dienen dit zelf te controleren bij het consulaat of de ambassade van het land waar de tussenlanding wordt gemaakt. Indien u een visum nodig heeft, dan is het raadzaam om dit tijdig aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Visum.

Tijdig aanwezig zijn op Schiphol
Wij raden u aan om minimaal drie uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. De afstanden tussen de check-in balie en uw gate kunnen aanzienlijk zijn. Afhalers raden wij altijd aan om vooraf de juiste aankomsttijden van de betreffende vlucht te controleren op www.schiphol.nl.

Verzekeren
Goed verzekerd op reis gaan is van groot belang. Dokters- en ziekenhuiskosten kunnen in bepaalde landen hoog uitvallen. 333travel verwacht van alle deelnemers dat zij een deugdelijke reisverzekering hebben afgesloten. Controleer ook uw eigen ziektekostenverzekering nauwkeurig en zorg ervoor voldoende en correct verzekerd te zijn. Niet alle standaard ziektekostenverzekeringen hebben een dekking voor het buitenland! Uiteraard kunt u zich via ons verzekeren bij Allianz Global Assistance, informeer hiernaar. Indien u elders een reisverzekering heeft afgesloten dient u bij de boeking naam en polisnummer van de desbetreffende maatschappij aan ons op te geven.

Actieve vakantie
Indien u een jungle tour of trekking heeft geboekt dient u rekening te houden met onverwachte situaties. U moet hierbij denken aan gladde en zanderige paden of aan een vermoeiende klim. U dient uiteraard zelf te zorgen voor kleding (schoenen, broek). U moet bij het boeken van een trekking of jungle tour rekening houden met inspanningen onder hoge temperaturen en zelf te beoordelen of uw conditie/ gezondheid op niveau is om zware inspanningen te verrichten. Als u tijdens een tour op een bijzondere locatie slaapt dient u rekening te houden met hardere of kleinere bedden dan in een luxe hotel.

Hotels
De meeste hotels die 333travel aanbied hebben een incheck om 12.00 uur.
Indien u de eerste dag (bij aankomst) een vroege vlucht heeft bestaat de mogelijkheid dat het hotel geen kamers beschikbaar heeft (voor 12.00 uur). Het hotel zal zijn uiterste best doen om u voor 12.00 te plaatsen maar is dit echter niet verplicht. Er bestaat de mogelijkheid dat u hierop (enige uren) moet wachten. 333travel gaat er bij haar boekingen vanuit dat u uw kamer eerder kunt betreden dan 12.00 uur. Wilt u het wachten voorkomen dan dient u 1 nacht eerder te boeken. (U gebruikt dan van de 24 uur betaalde uren echter maar een paar uur).

Verlies en diefstal
Helaas komt het wel eens voor dat u te maken krijgt met verlies en diefstal. Laat waardevolle spullen nooit onbeheerd achter. Maak, indien aanwezig, zoveel mogelijk gebruik van een kluis in het hotel. Bij verlies of diefstal dient voor de verzekeringsmaatschappij altijd een politierapport te worden opgemaakt in de stad waar het voorval zich heeft voorgedaan.

Persoonlijke gegevens
De reisvoorwaarden vereisen de verstrekking van persoonlijke gegevens die voor de uitvoering van de reis, voor de reiziger zelf of voor de groep als geheel van belang kunnen zijn.

Medicijnen
Wanneer u medicijnen gebruikt, neemt u deze dan altijd mee in uw handbagage. Neem eveneens een verklaring van de arts mee, waarop de ziekte of aandoening en/of de medicijnen in het Engels (het liefst in het Latijn) staan vermeld; merknamen van medicijnen verschillen namelijk per land.
De verandering van klimaat kan uw maag en darmen behoorlijk in de war brengen. Neem middelen mee tegen maag- en darmstoornissen zoals Norit, Diacure en Chefarine.

Vaccinaties
Wie reist loopt gezondheidsrisico's. Ander voedsel en andere hygiënische omstandigheden kunnen uw gestel van slag brengen. U kunt in contact komen met bacteriën en virussen die infectieziekten veroorzaken, waartegen wij in Nederland geen weerstand hebben opgebouwd. U kunt de meest gangbare infectieziekten voorkomen door vaccinaties. Soms worden bepaalde vaccinaties aangeraden zoals tyfus, DTP en hepatitis A. Soms is ook malaria profylaxe van groot belang. Informeer altijd bij uw huisarts en/of GGD.

Gezondheidstips bij zon en hitte
Draag een zonnebril en beschermende kleding.
Gebruik veelvuldig zonnecrème met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor (15+).
Vermijd direct zonlicht tussen 11.00 uur en 14.30 uur.
Drink voldoende water, maar alleen uit een fles die u zelf heeft geopend.
Drink koud water niet te snel en met kleine slokken.
Wees terughoudend in het gebruik van alcohol en cafeïnehoudende dranken.
Neem bij maaltijden meer zout dan gewoonlijk om uitdroging te voorkomen.

Insecten (bescherming tegen malariamuggen)
Draag bedekkende kleding. (lange mouwen, lange broek, sokken en gesloten schoenen)
Gebruik muggenwerende crème zoals Autan of Deet op onbedekte lichaamsdelen.
Slaap, indien mogelijk, onder een klamboe.

Eten en drinken
In veel landen buiten Nederland is leidingwater niet altijd veilig, drink alleen gebotteld water uit een zelf geopende fles. Kook leidingwater gedurende 10 minuten alvorens het te gebruiken voor voedselbereiding.
Drink geen ongepasteuriseerde melk.
Gebruik geen ijsblokjes.
Gebruik voor het tandenpoetsen ook water uit een fles.
Let op dat voedsel goed gekookt of goed doorbakken is. (Met name vlees en vis)
Eet geen rauwe schaal/schelpdieren.
Eet alleen fruit en groente dat door u zelf gewassen en geschild is.
Eet geen onverpakt ijs.
Zorg voor de noodzakelijke inentingen.
Zwem niet in stilstaand of langzaam stromend (zoet) water.
Denk aan een goed gevulde EHBO-kit.

Algemeen
Alle individuele rondreizen, starterspakketten, fly drives en strandvakanties die worden aangeboden door 333travel zijn op basis van 2 personen, tenzij anders vermeld. De tarieven van tours, rondreizen, strandvakanties en vliegtickets worden vermeld per persoon.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel