Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€113,-

per persoon vanaf

Tour: Pokhara aan het Phewa meer

(T-NP-0726)

Dagtour Nepal

Leuke pluspunten om te weten

  • Bezoek aan Devi Watervallen
  • Besneeuwde bergtoppen van de Himalaya
  • Boottocht op het Phewa Meer
Pokhara is na Kathmandu het populairste toeristenoord van Nepal. Het lieflijke plaatsje is gelegen aan het schitterende Phewa meer en wordt omringd door prachtige bergen, waarvan enkele tot de hoogste pieken ter wereld horen.

Tijdens deze dagtour bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Pokhara en zult u ontdekken dat de stad een combinatie van natuur en cultuur biedt.

Nabij Pokhara, aan de noordkant van het Phewa meer, ligt het bergdorpje Sarangkot. Hier maakt u een korte trekking en heeft u onderweg een indrukwekkend uitzicht op de vallei en de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Vervolgens bezoekt u de prachtige Devi Watervallen, ten zuiden van Pokhara. Het is spectaculair om te zien hoe het water van de rivier in de enorme grot verdwijnt. De omliggende natuur bestaat uit bougainvilles en cactussen.

Een ander natuurwonder in Pokhara is de Mahendra grot. Deze grote kalkstenen grot staat ook wel bekend als het ‘huis van vleermuizen’, al snel wordt u duidelijk waarom. De oude bazaar van Pokhara is kleurrijk met handelaren van diverse etnische afkomsten. Een labyrint van smalle straatjes, bezaaid met winkels waar producten variërend van eetwaren tot kleding en goud worden aangeboden. Het is een aangename en schaduwrijke plek om rond te wandelen. De oude Bazaar is ook de thuishaven van een van de belangrijkste heiligdommen van de stad; de Bindhyabasini Tempel, gewijd aan de godin Bhgwati.

U sluit de dag af met een boottocht op het Phewa meer. U wordt omringd door koninklijke bergen, de lucht is fris en het uitzicht is wederom weergaloos mooi.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel