Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Tour: Orang-oetans & Jungle (T-ID-4525)

3-daagse rivercruise Kalimantan- Indonesië

Leuke pluspunten om te weten

  • Wereldberoemde orang-oetan opvangcentra bij Camp Leakey
  • Verblijf middenin de uitgestrekte wildernis van Kalimantan
  • Overnachting op een traditionele Klotok boot
  • Grote kans op spotten van wilde orang-oetans, neusapen en andere bijzondere diersoorten
Ga op avontuur op het uitgestrekte eiland Kalimantan, oftewel het Indonesische deel van Borneo. Qua toerisme is dit deel van het eiland nog lang niet zo ontwikkeld als Maleisisch Borneo en u vindt er dan ook grote stukken ruige jungle vol met enorme bomen en de meest bijzondere plant- en diersoorten ter wereld.

Het Tanjung Puting National Park is het bekendste nationale park van Kalimantan, dat een totale oppervlakte van 400.000 hectare beslaat. In het park huist een enorme diversiteit aan flora en fauna. Zo vindt u hier mangrovemoerassen, tropisch regenwoud en is het de thuishaven van o.a. herten, makaken, diverse bijzondere vogel-, reptiel- en insectsoorten en de alleen op Borneo voorkomende neusaap. Maar het park geniet voornamelijk internationale bekendheid vanwege het wereldberoemde orang-oetan centrum Camp Leakey, opgericht door dr. Birute Galdikas. Het doel van Camp Leakey is om orang-oetans weer te leren in het wild te leven en het Tanjung Puting NP is hier de ideale omgeving voor.

Tijdens de tour zult u 2 van deze voederplaatsen midden in de jungle bezoeken. De enige manier om hier te komen is per boot, waar u kriskras door de ongerepte jungle vaart en onderweg allerlei wild langs de oevers kunt spotten. Zo leven er grote groepen neusapen en makaken, maar ook bijzondere vogel- en reptielsoorten langs de rivier. En als u heel veel geluk heeft, maakt u zelfs kans om wilde orang-oetans te spotten.

U verblijft aan boord van een traditionele Klotok, een soort platbodem boot die ideaal zijn om op de rivier te manoeuvreren. Uw overnachting aan boord is eenvoudig, maar het avontuur des te groter. En de ervaring om ’s ochtends, middenin de jungle, wakker te worden van de vele geluiden van de natuur, is werkelijk overweldigend.
Wat kunt u verwachten?- Reizen naar keuze op privé-basis of met een klein internationaal groepje
- Transfers per airconditioned auto/minibus
- Persoonlijk karakter
- Begeleiding van een ervaren en deskundige Engelssprekende gids
- Verblijf aan boord van een traditionele Klotok boot
- Entreegelden bij genoemde excursies inclusief

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel