Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€77,-

per persoon vanaf

Tour: Gouden Cirkel van IJsland

(T-US-7082)

Dagtour IJsland

Leuke pluspunten om te weten

  • Heetwaterbronnen van Geysir
  • De Gouden Gullfoss Waterval
  • Nationale Park Thingvellir
  • Beroemdste bezienswaardigheden van IJsland
Dag tour vanuit Reykjavik naar de beroemdste plekjes van IJsland, ook wel bekent als de Gouden Cirkel.

Je bezoekt de prachtige "gouden" waterval Gullfoss. De waterval dankt zijn naam aan het neerstortende water in diepe kloof die vrijwel altijd zorgt voor een grote hoeveelheid stuifwater. Als de zon er dan vervolgens op schijnt er prachtige regenbogen verschijnen.

Een klein stukje verder ligt al het volgende hoogtepunt; de heetwaterbronnen van Geysir. De Geysir ligt in een geothermisch zeer actief gebied in het Haukadalur dal in het zuidwesten van IJsland. Geysir is afgeleid van het IJslandse werkwoord spuiten. In de nabijheid liggen meerdere fel blauw gekleurde heetwaterbronnen. Je lijkt regelrecht in een sprookjesachtige omgeving te zijn gestapt. De Geysir multimedia show is inclusief.

Ten slotte naar het meest historische gebied van IJsland; Nationale Park Thingvellir. In de geschiedenis was dit het gebied waar belangrijke beslissingen werden genomen door de lokale bevolking over strafzaken, geloofskwesties en eigendommen.
Zeer bijzonder detail is dat dit gebied de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse (ten noordwesten van de kloof) en het Europese continent vormt via de tektonische platen!

Een prachtige tour om een indruk te krijgen van de indrukwekkende natuur van IJsland, die altijd in beweging lijkt te zijn.

Deze dag tour duurt 8 uur.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel