Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Manado
Vorige pagina

Reisinformatie Manado
Manado is de hoofdstad van Noord-Sulawesi en is na Makassar de belangrijkste stad. Er wonen ongeveer 500.000 mensen in een vrijwel geheel christelijke gemeenschap. Manado wist tijdens de vroege koloniale periode een belangrijke stad te worden. De stad zou later uitgroeien tot het centrum van de Minahassers. Dat de bevolking voornamelijk christelijk is, wordt duidelijk uit de ruim 250 kerken die de stad telt. Op zondag is het een drukte van jewelste door de vele trouwe kerkgangers.

In Manado zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die voornamelijk verband houden met het verleden. Sommige daarvan zijn gewijd aan religies, andere dienen vooral om de heldendaden van de Indonesische verzetsstrijders uit het koloniale verleden te eren.

Winkelen
In Manado zijn er voldoende mogelijkheden om te gaan winkelen. Er zijn een aantal grote warenhuizen en winkelcentra waar u vast wel iets interessants kunt vinden. Er zijn ook talloze souvenirwinkeltjes in de stad en zaakjes waar men maatkleding kan laten maken. Aangezien de beroemde koraalriffen van Bunaken op korte afstand van Manado liggen, zijn er ook talloze winkeltjes waar u duikartikelen kunt kopen.

Voor een meer lokale benadering van winkelen kunt u naar een van de dagelijkse markten, pasars genaamd. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat u door te onderhandelen met de verkoper de eindprijs van het product bepaald.

Eten en drinken
In Manado heeft u volop keuze qua eten. Er zijn talloze eetgelegenheden waar u maaltijden uit de Javaanse, Sumatraanse en Chinese keuken kunt nuttigen. Er zijn ook tentjes waar u westerse snacks als hamburgers en donuts kunt eten als u niet zo van Aziatisch eten houdt. De specialiteit van de stad is de bubur manado, een groentesoep van rijst, maïs, cassave, pompoen en waterspinazie.

Vervoer In Manado kunt u het beste per taxi op de gewenste plek van bestemming komen. De taxi's zijn goed en betrouwbaar en de meeste zijn voorzien van een meter. Voor minder geld kunt kiezen uit de mikrolets en oplets, de busjes die vaste routes rijden in de stad. U kunt in de busjes voor vaste prijzen meerijden, de oplets hebben een achteringang en de mikrolets zijn wat groter en hebben een zij-ingang. In Manado kunt u bij de havens en markten ook gebruik maken van de bendi's, paardenwagens waar maximaal twee personen in kunnen meerijden. Voordat u instapt moet u wel een prijs afspreken.

Rondreizen en bouwstenen naar Manado


Verborgen plekjes van Sulawesi

Inclusief vluchten. Sulawesi wordt nog niet veel aangedaan door toeristen, geheel onterecht, want je vindt er prachtige nog ongerepte natuur, de indrukwekkende dodencultuur van het Toraja Hoogland en ...

Bekijk reis
Vanaf €2318,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Verborgen plekjes van Noord-Sulawesi

Maak een ontspannen rondreis door het noorden van Sulawesi. Je start in havenstad Manado, waarna je het Minahasa hoogland met haar kleurrijke meren en slapende vulkanen in gaat. In Tangkoko National ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht
Vanaf € 706,- p.p.

Aantal dagen: 8
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel