Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Seminyak
Vorige pagina

Reisinformatie Seminyak
De wijk Seminyak ligt ten noorden van Legian, aan de zuidwestkust van Bali.
Het gebied rond Seminyak bestond tot voor kort voornamelijk uit rijstvelden. Hotels en restaurants waren in geen velden of wegen te bekennen. Nu is het echter ‘the place to be’ op Bali. U vindt hier uitstekende hotels, stijlvolle restaurants aan het strand, trendy cocktailbars, nachtclubs en aantrekkelijke winkels.
Het strand is net zo mooi als dat van Kuta, maar een stuk rustiger. De beroemde tempel Tanah Lot bevindt zich op 18 kilometer ten noorden van Seminyak.

Winkelen
In Seminyak vindt u een flink aantal winkels met meubilair, kunst en prachtig handgemaakte souvenirs. Daarnaast zijn er vele kleding en souvenir winkels.

Stranden
Seminyak beschikt over brede, rustige zandstranden. Vanwege de vulkanen op het eiland is het zand niet wit. De zee kan zeer ruw zijn, dus voorzichtigheid is geboden.

Eten en drinken
Er verschijnen steeds meer restaurant in deze wijk. U vindt hier goedkope warungs met lokale gerechten maar ook uitstekende luxe restaurants met internationale keukens. Aan Jalan Dhyana Pura vindt u de meest trendy restaurants en bars. Uiteraard beschikken ook de hotels over goede restaurants.

Vervoer
Een makkelijke en leuke manier om uzelf te verplaatsen hier is te voet. Zo kunt u in alle rust de omgeving verkennen. Wilt u grotere afstanden verlengen, dan is de taxi waarschijnlijk de meest comfortabele manier. Let wel op of de chauffeur de meter aanzet. Wil hij dat niet, of is de meter ‘stuk’, spreek dan in ieder geval een prijs af.

Nyepi day
Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Ontwikkeling in Seminyak
Bali als klein eiland is een grootse toeristische bestemming en jaarlijks bezoeken vele mensen het eiland om er te genieten van de prachtige natuur, hindoeïstische cultuur en natuurlijk de heerlijke stranden. Om aan de vraag te blijven voldoen, worden er momenteel in Seminyak in snel tempo nieuwe hotels en andere faciliteiten bijgebouwd. De huidige hotels functioneren zoals normaal en bieden nog steeds hun optimale service. Waarschijnlijk zult u weinig overlast ondervinden, maar u kunt de werkzaamheden uiteraard wel waarnemen.

Hotels in Seminyak
Klik hier voor de hotels in Seminyak : Seminyak hotels
Klik hier voor de bouwsteen reizen naar Seminyak & Bali : Bali bouwstenen

Bekijk alle rondreizen naar Bali

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel