Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Vandaag geopend tot 17.30 uur
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Lid ANVR en SGR Volledig ontzorgd op reis Reizigersbeoordeling 9,2

Camper huren Cuba

Informatie en tips

Camperhuur Cuba

In Cuba rondreizen met een camper, kan dit? Jazeker! Cuba leent zich erg goed voor een fly drive, niet alleen met een huurauto maar ook zeker met een camper. Van het westen tot en met het midden van Cuba zijn er officiële camper-parkeergelegenheden en campings met alle benodigde faciliteiten voor een camper.

Een campervakantie geeft je veel vrijheid en onafhankelijkheid. Je hebt je eigen huisje op wielen al mee, dus je kunt ter plekke beslissen of je ergens langer of korter verblijft. Een zeer ontspannen manier van reizen, ook omdat je niet telkens je koffer opnieuw hoeft in te pakken! 

Waarom een camper huren met 333travel?

  • Het zijn moderne campers, gemaakt in Italië
  • Makkelijk vouchersysteem om de campings te boeken
  • Persoonlijke service van een Cuba specialist
  • Hulp bij je route plannen indien nodig

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over camperhuur? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Camper verhuurmaatschappijen

Veelgestelde vragen

Vragen over camperhuur in Cuba? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden over een camper huren op een rijtje gezet.

Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Waar moet ik aan voldoen om een camper te huren?
  • Een creditcard, op naam van de hoofdbestuurder voor de borg. Let op: het wordt aangeraden om voldoende contant geld voor de borg mee te nemen, mocht het creditcard systeem niet werken. Het mag ook geen credit card van een Amerikaanse bank zijn
  • Minimaal twee jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B)
  • Een Nederlandse rijbewijs is verplicht. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden
  • Minimum leeftijd om een camper te mogen besturen is 21 jaar
  • Minimale verhuurperiode: geen minimale verhuurperiode
  • Een hotelovernachting vooraf aan de camperhuur is niet verplicht maar raden wij ten zeerste aan
Hoe lang van tevoren kan ik het beste een camper reserveren?

Er is maar één campermaatschappij in Cuba. Het is nog niet de populairste manier van reizen in Cuba, maar in het hoogseizoen is er dus ook niet een grote beschikbaarheid. Voor een goede beschikbaarheid van de campers, vooral in het hoogseizoen, is het dus zaak om zo vroeg mogelijk te boeken.

Welke afstand kan ik per dag afleggen met een camper?

Met een camper rijd je minder hard dan met een auto. Bovendien zijn de wegen in Cuba niet overal van even goede kwaliteit en je rijdt niet over snelwegen zoals we die in Nederland kennen. Je zult dus langer over afstanden doen en bovendien wil je ook genoeg tijd hebben om leuke stops onderweg te maken.

Een goed gemiddelde om aan te houden is 250 kilometer per dag. Hier doe je circa 4-5 uur over. Natuurlijk zul je op sommige dagen een langere afstand afleggen om van A naar B te komen, maar je kunt de dag(en) erna dan meer rust inbouwen om de omgeving te verkennen.

Moet ik de campings vooraf reserveren?

Nee. Bij het ophalen van de camper ontvang je vouchers voor elke nacht van je camperreis. Deze gebruik je bij de officiële parkeergelegenheden en campings als betaalmiddel voor de overnachtingen. De vaste prijs per camper per nacht bedraagt USD 30. Bij aankomst en vertrek moet het voucher afgetekend worden door een medewerker van de locatie. Alle vouchers bewaar je en lever je in bij het inleveren van de camper op de laatste dag. Je rekent deze daar vervolgens af met je borg of met contant geld.

Welke camper is geschikt voor mijn gezelschap?

In Cuba zijn er slechts twee campertypes. Beide zijn even groot, maar verschillen qua indeling. De ene is geschikt voor maximaal 4 personen en de andere geschikt voor maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen.

Je kunt niet zelf het campertype kiezen. De campermaatschappij werkt op basis van Run of Fleet, wat wil zeggen dat zij een camper aan je toewijzen. Hierbij wordt met name naar de grootte van je reisgezelschap gekeken.

Let op dat de bagageruimte in de camper beperkt is. Daarom wordt geadviseerd om te reizen met zachte koffers of liever nog met weekendtassen of backpacks. Deze zijn makkelijker op te bergen dan harde koffers.

Is het moeilijk om een camper te besturen?

Een camper is ondanks zijn grootte gemakkelijk te besturen. Je rijdt met een automatische versnelling, dus je hoeft echt alleen op de weg te letten. In de grote steden is het wat drukker op de weg, maar Cubanen doen het rustig aan in het verkeer, dus pas je daarop gewoon aan. Buiten de grote steden is het niet druk op de weg en je hebt dus alle tijd en ruimte om in je eigen tempo te rijden.

In Cuba rijden ze aan de rechterkant van de weg. Rijd alleen overdag, omdat de wegen niet verlicht zijn ’s nachts en de bewegwijzering is vrij slecht. Je kunt bovendien van alles tegenkomen op de weg, van fietsers tot paard en wagen maar natuurlijk ook dieren, dus wees alert en rijd voorzichtig.

Een camper is een stuk hoger dan een auto. Let hier ook extra op bij bijvoorbeeld lage uitstekende takken langs de weg.

Benzinestations bevinden zich met name in de grote steden en bij toeristische plaatsen. Vertrek daarom altijd met een volle tank en probeer altijd voldoende brandstof in je tank over te houden, zodat je niet zonder brandstof komt te zitten. In kleinere plaatsjes zijn soms ook benzinestations, maar hier moet je vaak of lang wachten of het kan voorkomen dat er geen brandstof beschikbaar is.

Is een campervakantie voordeliger dan een autovakantie?

Een veelgehoorde vraag is of een campervakantie voordeliger is dan een vakantie met een huurauto. Dat hangt van een aantal factoren af maar meestal ontloopt het elkaar niet veel.

Vooraf lijkt een campervakantie vaak voordeliger dan een autovakantie. Je betaalt op dat moment de vlucht, aankomstovernachting, camperhuur en eventuele extra's. Ter plaatse komen er echter ook nog kosten bij, omdat je nog voor de campings en brandstof betaalt. De kosten van brandstof zijn bij een camper hoger dan bij een auto, aangezien een camper niet zuinig rijdt. Daar staat wel tegenover dat je zelf kunt koken om kosten te besparen.

Onderaan de streep zullen de kosten voor beide vakantietypes waarschijnlijk redelijk gelijk uitkomen en kun je beter een keuze maken o.b.v. wat beter bij je past.  Een groot verschil is bijvoorbeeld dat bij een autovakantie alle accommodaties al vastliggen terwijl je bij een campervakantie meer vrijheid hebt om ter plaatse je dagen en route in te vullen. Momenteel zijn er in het oostelijke deel van Cuba nog geen officiële camperplaatsen en mag je nog niet verder oostelijk dan Trinidad reizen met een camper. Dus als je naar het oosten wilt reizen, is het beter om een autovakantie te boeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Om een camper te mogen besturen in Cuba, moet je minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een standaard autorijbewijs (B). Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Hoe oud moet je zijn om een camper te huren?

De minimum leeftijd om een camper te mogen huren en besturen is 21 jaar.

Is wildkamperen toegestaan in Cuba?

Wildkamperen is op bepaalde plekken toegestaan in Cuba. Je kunt bij de lokale bevolking informeren waar het in de buurt is toegestaan om te wildkamperen. In de praktijk blijkt het echter lastig om een geschikte plek te vinden en je moet natuurlijk al snel weer naar een officiële plaats om de camper aan te sluiten op het stroom en om je tanks te legen.  

Hoe zit het met eigen risico?

Het eigen risico is USD 500 per schadegeval. Je moet uiteraard voldoen aan de voorwaarden van de campermaatschappij en boetes en bepaalde andere zaken vallen niet onder je eigen risico. Lees daarom de camperverhuurvoorwaarden goed door als je de camper ophaalt.

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding