Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.
Tot voor kort heette dit park “Greater St Lucia Wetland Park, maar de naam is onlangs veranderd om het verband met de omgeving beter aan te geven. Het heet nu iSimangaliso Wetland Park. Het woord iSimangaliso heeft een geschiedenis. Ujeqe was de insila (iemand die alle geheimen van de Koning kent en tegelijk met de Koning begraven wordt wanneer deze gestorven is) van Koning Shaka.
Na uShaka’s dood vluchtte hij om aan deze rituele begrafenis te ontsnappen. Tijdens zijn zwerftocht kwam hij in Thongaland (nu Maputaland) en keerde terug, zeggende: “Ik zag wonderbaarlijke dingen in het vlakke land en de meren van Thonga”. Hieruit is het gezegde ontstaan in de Zulu taal dat als men een wonder heeft gezien, men heeft gezien wat uJeqe zag: “Ubone isimanga esabonwa uJeqe kwelama Thonga”. uJeqe zou wel eens de eerste toerist kunnen zijn geweest die een bezoek bracht aan wat nu iSimangaliso Wetland Park heet.
Dit park, dat World Heritage status verworven heeft, strekt zich uit over een lengte van 280 km en beslaat een oppervlakte van 38.000ha ten oosten van Hluhluwe. Het belangrijkste gebied van het park bevindt zich aan de zuidkant en heet Saint Lucia Resort. Het beslaat de riviermonding, het wildreservaat, het woud, het met lelies bedekte bekken, de lagune, de hoge duinen en natuurlijk de zee. Hier ziet men de zeldzame en bedreigde zandschildpad. Tevens leven er duizenden nijlpaarden en krokodillen in het water. Ook vogelliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Visarend, flamingo en pelikaan zijn alom vertegenwoordigd.
Een boottocht op het meer van St. Lucia mag dan ook beslist niet gemist worden. Het toeristenbureau is in Main Street in Hluhluwe en in het Sint Lucia Resort. In dit gebied komen malariamuggen voor, neem dus voorzorgsmaatregelen.
Het dorp St. Lucia biedt thuis aan zo’n 500 inwoners en is vandaag de dag een bekende toeristische bestemming voor zowel lokale als internationale reizigers. Door het vele water wat St. Lucia lijkt het soms net een eiland met aan de westkant van het dorp de St. Lucia zeearm en aan de oostkant de Indische oceaan. De zeearm biedt een thuis aan nijlpaarden welke ’s nachts nog wel eens door het dorp willen rondstruinen en aan krokodillen die gespot kunnen worden terwijl ze genieten van de zon. Tussen juni en november kunnen er langs de kust ook walvissen gespot worden, deze zijn hier om te paren. Ook komen de leather back schildpadden hier aan land om hun eieren te leggen.
Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.
Contact Offerteof bel ons op: 0348 - 44 19 51
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.