Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Ayutthaya tour
Vorige pagina

€60,-

per persoon vanaf

Tour: Ayutthaya Tour

(T-TH-0033)

Dagexcursie Ayutthaya vanuit Bangkok

Leuke pluspunten om te weten

  • Bezoek het koninklijke zomerpaleis Bang Pa-In
  • Zie de wereldberoemde tempelruïnes in het Historical Park
  • Vaar over de Chao Phraya rivier terug naar Bangkok, inclusief lunch
Ontdek waarom Ayutthaya in de 17de eeuw als de mooiste stad van heel Azië werd gezien! In de stad bevonden zich meer dan 1700 tempels en 4000 afbeeldingen van Boeddha. Na een 4 jaar durende oorlog met Myanmar is de stad in 1776 bijna volledig verwoest. De overgebleven ruïnes getuigen van een bijzonder en roemrijk verleden. Tijdens deze tour maak je kennis met het rijke verleden van deze stad, bezoek je diverse tempels, breng je een bezoek aan de paleistuinen én maak je een heerlijke cruisetocht op de terugweg!

Je vertrekt vroeg vanuit je hotel in Bangkok per bus met airconditioning naar Ayutthaya. Je rijdt de stad uit langs de groene rijstvelden afgewisseld met industriegebieden.

Net voor Ayutthaya bezoek je het Bang Pa-In paleis, het favoriete zomerverblijf van de Thaise koningen sinds de Ayutthaya periode. Je bezoekt diverse koninklijke verblijven en paviljoenen. Geniet van de fraaie paleistuinen met een grote variatie aan bloemen en planten!

Bij aankomst in Ayutthaya zie je de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagoden van vervlogen gloriedagen. Ons eerste bezoek is aan Wat Mahathat, een tempel van meer dan 600 jaar oud.

De Wat Nah Phra Mane is een goed voorbeeld van de architectuur uit de Ayutthaya periode. In het klooster bevindt zich een zeldzaam groen (stenen) Boeddhabeeld. Er zijn slechts enkele van deze bijzondere boeddhabeelden ter wereld. Je bezoekt ook Wat Lokayasutharam, een tempel waarbij over de oorsprong maar weinig bekend is. In deze tempel bevindt zich een grote, liggende boeddha.

Na deze tempelbezoeken is het tijd voor een mooie boottocht. Je vaart over de machtige Chao Phaya rivier per airconditioned cruiser, met diverse terrassen en ligstoelen, terug naar Bangkok. Geniet van het uitzicht over de weelderige plantages, waar mango's, papaja’s, doerian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Aan boord word je een uitgebreide buffetlunch aangeboden. Wanneer je Bangkok binnenvaart, vaar je langs de majestueuze Wat Arun en het beroemde Grand Palace.

In de namiddag ben je weer terug in Bangkok. Vanaf de pier volgt een transfer naar je hotel in Bangkok.
zomerpaleis Hua Hin Thailand
Belangrijk!
Deze excursie wordt in een internationale groep (Seat in Coach) uitgevoerd.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel