Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen Tanzania

Algemene informatie

Reisbeperkingen Tanzania en Zanzibar

De grenzen van Tanzania en Zanzibar zijn open voor toeristen. Er gelden slechts enkele inreisregels. Zo moet je negatieve RT-PCR testresultaten kunnen laten zien die niet ouder zijn dan 72 uur op het moment van inchecken voor je vlucht naar Tanzania of Zanzibar. Dit is geldig voor iedereen van 5 jaar en ouder. Binnen 24 uur vóór aankomst moet je een online gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dan een code die je bij de officials moet laten zien bij aankomst. Bij aankomst wordt er een sneltest afgenomen. De kosten hiervoor bedragen USD 25 per persoon. Tenslotte mag je in de 14 dagen vóór aankomst niet in India geweest zijn, anders moet je in quarantaine.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Tanzania open?

De grenzen van Tanzania zijn geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Zanzibar is oranje. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden.

Tanzania kent geen verplichte quarantaine bij aankomst, zolang je een negatieve RT-PCR test en de code van je gezondheidsverklaring kunt laten zien en bij aankomst de sneltest laat afnemen. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Welk code reisadvies krijgt Tanzania?

Tanzania heeft van de overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies. De keuze om op vakantie naar Tanzania te gaan is aan jezelf. Bereid je reis daarom goed voor.

Terugkeer naar Nederland
Als je terugreist naar Nederland, heb je een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien.
 • Een testbewijs. Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

Kinderen t/m 11 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

Welke maatregelen gelden er in Tanzania?
Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in alle openbare ruimtes
Mondkapjes kinderen Vanaf 5 jaar verplicht in openbare ruimtes.

PCR test verplicht?  Alle reizigers van 5 jaar en ouder (ook als je volledig gevaccineerd bent) dienen een negatieve RT-PCR test te kunnen laten zien. Deze test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn, dienen dit te bewijzen door hun vaccinatie-certificaat mee te nemen en deze te laten zien. Bij aankomst wordt er een sneltest afgenomen. De kosten hiervoor bedragen USD 25 per persoon.

Vrijstelling PCR test

Niet van toepassing. Bij terugkomst in Nederland moet iedereen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Binnen 24 uur vóór aankomst moet je een online gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dan een code die je bij de officials moet laten zien bij aankomst.

Is een negatieve PCR-test vereist om Tanzania binnen te komen?

Ja, alle reizigers van 5 jaar en ouder dienen een negatieve RT-PCR test te kunnen laten zien, ook als men al volledig gevaccineerd is. Deze test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Sneltesten zijn niet toegestaan.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondrnemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daaom altijd met je eigen gezelschap, met zoveel mogelijk privé vervoer

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Tanzania en Zanzibar? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Tanzania specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE tanzania

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Denise 333travel
Onze experts Denise Expert-Tanzania
Anne 333travel
Onze experts Anne Expert-Tanzania

Populaire reizen naar Tanzania en Zanzibar

Bekijk meer >
Safari Rondreis Tanzania
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Safari Discover Tanzania Privé rondreis Tanzania
 • De krater van Ngorongoro en prachtig Tarangire National Park
 • Oneindige savannes en de Big Five in de Serengeti
 • Inclusief strandvakantie op het tropische eiland Zanzibar
Jachtluipaard met jonkies in de Serengeti in Tanzania
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Safari Discover Tanzania Deluxe Privé rondreis Tanzania
 • Het dierenrijk in de Ngorongoro krater en de Big Five in de Serengeti
 • Kijk omhoog om leeuwen te spotten in Lake Manyara National Park
 • Verblijf in deluxe lodges en luxe strandverblijf op Zanzibar
Leeuwen op rots in de Serengeti in Tanzania
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Ultiem Safari & Strand Tanzania Privé rondreis Tanzania
 • Het dierenrijk in de krater van Ngorongoro
 • Oneindige savannes en de Big Five in de Serengeti
 • Heerlijke strandvakantie op het bountystrand van Zanzibar

Meer over ons

333travel
Hoe wij werken

In 6 stappen naar jouw droomreis

Veelgestelde vragen 333travel
Veelgestelde vragen

Snel antwoord op je vraag

reviews 333travel
Reviews

Wat onze reizigers over ons zeggen

  

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding