Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Sri Lanka

Algemene informatie

Reisbeperkingen Sri Lanka

De grenzen van Sri Lanka zijn geopend voor toerisme. Alle reizigers moeten voor vertrek naar Sri Lanka een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien, die maximaal 72 uur oud is op het moment van vertrek naar Sri Lanka. Dit geldt ook voor gevaccineerde reizigers. Ben je volledig gevaccineerd? Dan hoef je geen PCR-test te doen bij aankomst in Sri Lanka.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Sri Lanka open?

De grenzen van Sri Lanka zijn geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Sri Lanka is oranje. Reizigers uit Nederland worden toegelaten maar moeten zich aan de regels houden.

 • Iedereen (vanaf 2 jaar) moet bij aankomst een negatieve PCR-testuitslag tonen, ook de volledig gevaccineerde reizigers. Ben je volledig gevaccineerd dan hoef je geen PCR-test te doen bij aankomst. 
  Reis je met het gezin en ben je als ouders wel gevaccineerd maar de kinderen tussen 12 en 18 jaar nog niet, dan dienen zij wel een PCR-test te doen bij aankomst.*

* (Kinderen van 12-18 jaar die twee weken na het verkrijgen van ten minste een enkele dosis Pfizer-vaccin vertrekken, worden als volledig gevaccineerd beschouwd)

Welk code reisadvies krijgt Sri Lanka?

Sri Lanka heeft van de Nederlandse overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies. De keuze om op vakantie naar Sri Lanka te gaan is aan jezelf.

Vanuit de overheid van Sri Lanka zijn er geen bezwaren om Nederlandse toeristen te ontvangen. Uiteraard moeten alle toeristen zich aan de regels houden. Sri Lanka kent geen verplichte quarantaine bij aankomst.

Terugkeer naar Nederland 
Als je terugreist naar Nederland, heb je een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je het volgende moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). (Let op: een luchtvaartmaatschappij kan hier alsnog wel om vragen).

Welke maatregelen gelden er in Sri Lanka?
Social Distancing Afstand 1,5 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in situaties waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op de luchthaven, winkels, zowel binnen als buiten.
PCR test verplicht?  Ja, dat is verplicht voor iedereen en de PCR test mag niet ouder dan 72 uur zijn voor vertrek. Ben je volledig gevaccineerd dan hoef je geen PCR-test te doen bij aankomst. 


Reis je met het gezin en ben je als ouders wel gevaccineerd maar de kinderen tussen 12 en 18 jaar nog niet, dan dienen zij wel een PCR-test te doen bij aankomst. De kosten hiervoor bedragen USD 40.  

Vrijstelling PCR test

Nee, iedereen moet een PCR-test doen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

Is een negatieve PCR-test vereist om Sri Lanka binnen te komen?

Ja, iedereen (vanaf 2 jaar) moet bij aankomst een negatieve PCR-testuitslag tonen, ook de volledig gevaccineerde reizigers. Ben je volledig gevaccineerd dan hoef je geen PCR-test te doen bij aankomst. 

Reis je met het gezin en ben je als ouders wel gevaccineerd maar de kinderen tussen 12 en 18 jaar nog niet, dan dienen zij wel een PCR-test te doen bij aankomst.*

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondernemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daarom altijd met je eigen gezelschap, zoveel mogelijk met privé-vervoer.

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Sri Lanka? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Sri Lanka specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE SRI LANKA

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Sri Lanka
Marieke
Onze experts Marieke Expert-Sri Lanka
Anne 333travel
Onze experts Anne Expert-Sri Lanka

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding