Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Samui

Reisinformatie Koh Samui

Omgeving
Dit kleine eiland wordt ook wel het ‘kokosnoteneiland’ genoemd. Deze naam is vanwege de vorm (21 bij 25 kilometer breed) en omdat dit eiland de grootste leverancier van kokosnoten in Thailand is. Langs de prachtige witte zandstranden ziet u dan ook overal wuivende kokospalmen.

Op Koh Samui liegen de ansichtkaarten niet. De stranden ten noorden en ten oosten van het eiland zijn het beste om te verblijven. Chaweng Beach is het meest bekend vanwege het prachtige, brede strand en is het bruisende toeristische centrum van het eiland geworden. De stranden Lamai beach en Meanam Beach, ten zuiden en ten noorden van Chaweng Beach, zijn een stuk rustiger. Maar de restaurantjes aan het strand zijn nooit ver weg voor een heerlijke maaltijd.

Activiteiten
In het groene, bergachtige binnenland vindt u enkele spectaculaire watervallen. Het is dan ook een aanrader om een eens de jungle te gaan verkennen. Dit kan bijvoorbeeld met een excursie per jeep. Op Koh Samui bevinden zich verder diverse duikscholen waar u terecht kunt voor duik- en snorkelexcursies.

Uitgaansleven
Op Chaweng Beach kunt u ’s avonds zo de gezelligheid van de vele winkeltjes en barretjes opzoeken. De vele restaurantjes kijken uit over de prachtige azuurblauwe zee. Daarnaast is er 's avonds een avondmarkt met verschillende snuisterijen. In het noorden nabij Bophut ligt Fisherman's Village, waar u uitstekende visrestaurants vindt en wederom een gezellige, wat lokalere avondmarkt.

Bereikbaarheid
Koh Samui ligt ongeveer 400 kilometer onder Bangkok in de Golf van Thailand. Het eiland is vanuit Bangkok bereikbaar per vliegtuig. Vanuit Bangkok kunt u ook per nachttrein reizen naar Surat Thani en vandaar uit per veerboot in circa een uur en drie kwartier oversteken naar Koh Samui.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel