Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Reisinformatie Thailand
Thailand is zonder twijfel een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Uren shoppen in de bruisende hoofdstad Bangkok, jungletrekkings in de nationale parken, slapen bij bergstammen, ongerepte tropische stranden, comfortabele accommodaties, de heerlijke Thaise keuken, prachtige boeddhistische tempels en bovenal de vriendelijkheid van de Thai zelf. Niet voor niets wordt Thailand ook het ‘land van de glimlach’ genoemd. We hebben een uitgebreid en zeer gevarieerd aanbod aan Thailand rondreizen voor jou om Thailand optimaal te beleven.

Thailand is geografisch opgedeeld in zes gebieden. Het land grenst aan de landen Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië. Het noorden is bergachtig en grotendeels begroeid met oude regenwouden. De centrale vlakte wordt doorkruist door rivieren, waaronder Thailands belangrijkste rivier, de Chao Phraya. In dit gebied, waar ook de hoofdstad Bangkok ligt, vindt de meeste rijstbouw plaats en bevindt zich Thailands industriële hart. Tevens liggen hier enkele heerlijke strandbestemmingen. Het westen is vergelijkbaar met het noorden, met zijn vele bergen overdekt met oerwoud. Het oosten kent als belangrijkste karakteristieken de rivier de Chao Phraya, het golvende gebergte en de kuststreek met de vele schiereilanden en eilandjes. Het zuiden is één lang schiereiland met van noord tot zuid een langgerekte bergketen, overdekt met tropisch regenwoud. Aan de westkant van het schiereiland ligt de Andaman Zee en aan de oostkant de Golf van Thailand. Langs het schiereiland liggen vele eilandjes.

Het Theravada-boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand. Boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die erop gericht is het lijden van de mens te beëindigen door het verlangen te overwinnen. Tot op de dag van vandaag is het boeddhisme een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Thailand.

Hoofdstad: Bangkok
Aantal inwoners: 67.400.000
Oppervlakte: 513.113 km²
Taal: Thai
Klimaat: Tropisch moessonklimaat
Religie: Boeddhisme (95%)
Zomertijd: 5 uur later
Wintertijd: 6 uur later
Buurlanden: Cambodja, Laos, Maleisië en Myanmar
Geldeenheid: Thaise Baht
Elektriciteit: 220 volt met 2 polen

Hier vind je een overzicht van ons aanbod rondreizen in Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel