Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Eten en drinken
Vorige pagina

Eten en drinken in Kenia


Kenia staat niet bekend om de lokale keuken. Als toerist eet je vaak in de hotels en lodges, vooral tijdens een safari, en daar is het eten aangepast aan de internationale toerist. Toch vind je ook hier nog wel eens lokale gerechten. Een echt Keniaans gerecht is ‘ugali’. Dit is een soort pap bestaande uit mais, vlees en groenten. Welke vlees en groeten is afhankelijk van het seizoen. Andere hoofdbestanddelen van Keniaanse gerechten zijn cassave, zoete aardappel, granen, pompoen, banaan en vis. De populairste vis van Kenia is de tilapia. In de buurt van Lake Victoria zul je de nijlbaars veel op het menu terugvinden.

Je vindt ook buitenlandse invloeden terug in de Keniaanse keuken, met name Britse en Indiase invloeden. Zo vind je Britse invloeden veel in de vleesgerechten terug en Indiase invloeden onder andere als je een vegetarisch gerecht bestelt. Ook kun je vaak Indiase curries bestellen.

In Kenia kun je geen water uit de kraan drinken. Drink altijd mineraalwater uit flessen en als je water in een restaurant bestelt, controleer dan dat je het water in een afgesloten fles krijgt. Gebruik bij het tandenpoetsen ook liever water uit flesjes en niet uit de kraan. IJsblokjes in je drinken is nog steeds geen goed idee in Kenia, ook niet in de betere restaurants of hotels. Verder kun je overal de bekendere frisdranken krijgen.

Ben je gek op koffie en thee, dan kom je in Kenia aan je trekken. In Kenia wordt erg goede koffie en thee geproduceerd op de eigen plantages. Kenianen zijn hier erg trots op, dus je hoeft dan ook niet bang te zijn voor een slecht bakje koffie bij je ontbijt.

Alcohol kun je op de meeste plekken verkrijgen, behalve in bepaalde steden waar de islam de overheersende religie is of in een supermarkt met een islamitische eigenaar. Het bekendste bier van Kenia is Tusker en deze vind je dan ook overal. Wijnen, likeuren en sterke dranken zijn ook volop verkrijgbaar. In de regio van Lake Naivasha wordt zelfs wijn geproduceerd. Leuk om te proeven als je in die regio reist.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel