Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Bevolking
Vorige pagina

Bevolking Kenia


De bevolking van Kenia bestaat uit circa 42 verschillende volkeren die van oorsprong uit verschillende delen van Afrika komen. De Kikuyu is met 22% het grootste volk in Kenia. Zij waren van oorsprong boeren maar tegenwoordig wonen zij voornamelijk in de steden en veel mensen in hoge posities zijn Kikuyu. Andere grotere volkeren zijn de Luhya (14%), Luo (13%), Kalenjin (12%), Kamba (11%), Kisii (6%) en Meru (6%). Vele volkeren spreken nog hun eigen taal of dialect. De Maasai vormt 1,5% van de bevolking. De van oorsprong Europeanen, Aziaten en Arabieren vormen tezamen slechts circa 1% van de bevolking.

Deze verschillende volkeren zijn op te delen in 3 taalfamilies. De grootste taalfamilie, de Bantoetalen, vind je met name in het midden en zuidoosten van Kenia, de Nilotische talen vind je met name in het westen en de Koesjitische talen vind je met name in het noordoosten. Deze laatste is de kleinste groep.

Hoewel Kenia ongeveer 47 miljoen inwoners telt, woont ca. 70% in het zuidelijke deel van Kenia. Het noordelijke deel is dan ook dunbevolkt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel