Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Lovina
Vorige pagina

Reisinformatie LovinaAan de noordkust van Bali, op zo’n 3.5 uur rijden van het drukkere zuiden, vindt u het gemoedelijke Lovina. Al sinds het begin van het toerisme op Bali is Lovina dé badplaats aan de noordkust, echter to nu toe is de plaats nooit groots ontdekt en heeft haar oorspronkelijke karakter redelijk weten te behouden.

In tegenstelling tot de stranden in het zuiden van Bali, bestaat het strand van Lovina niet uit wit koraalzand, maar uit zwart lavazand. Wat wel gelijk is, is dat u er heerlijk aan het strand kunt vertoeven. De vredige atmosfeer, de kalme zee, de zwarte zandstranden en de palmbomen van Lovina maken dat dit een heerlijke plaats is om een paar dagen te spenderen.

Activiteiten in de omgeving


Lovina is vooral bekend vanwege de grote dolfijnenpopulatie die gedurende het hele jaar voor de kust hun maaltje bij elkaar vissen. Bij uw hotel kunt u eenvoudig een dolfijnensafari boeken. Of wanneer u aan het strand loopt, zal het nooit lang duren voordat u wordt aangesproken door één van de lokale vissers die u graag de dieren laten zien. De tocht start al vroeg, nog vóór zonsopkomst wordt u aan het strand verwacht waar u aan boord van een lokale vissersboot de zee op gaat. Hoewel u nooit 100% zekerheid heeft, is de kans om de dieren te zien bij Lovina enorm groot.

Aan het strand van Lovina kunt u ook een prachtige zonsopkomst verwachten en wanneer u, bij helder weer, een vroege wandeling langs het strand gaat maken, heeft u er zelfs kans om de vulkanen op Java aan de horizon te zien.

Het achterland van Lovina is nog traditioneel en u vindt er prachtige ongerepte natuur en slapende dorpjes om te ontdekken. U kunt gemakkelijk een fiets huren en er op uitgaan om dit zelf te ontdekken. Een auto is ook gemakkelijk te regelen en brengt u bijvoorbeeld naar het boeddhistische Brahmavira Arama klooster met een miniatuur Borobudur. U kunt ook naar de natuurlijke bron bij Banjar, waar u heerlijk kunt poedelen in het warme water en kunt genieten van de prachtige natuur rondom de bron. Of ga wandelen bji de bekende Git Git waterval of één van de minder bekende watervallen in de omgeving.

Nyepi day


Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Rondreizen en bouwstenen naar Lovina


Verborgen plekjes van Bali

Inclusief vluchten. Ervaar een andere kant van het beroemde Bali en ga op ontdekkingstocht naar het traditionele en oorspronkelijke karakter van dit prachtige eiland. Tijdens deze individuele ...

Bekijk reis
Vanaf €1534,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Bali’s dieren, natuur en stranden

Inclusief vluchten. Bali is de ideale bestemming voor een reis met kinderen van alle leeftijden. Er is veel te ontdekken, heeft prachtige natuur waar je doorheen kunt wandelen, fietsen of raften en ...

Bekijk reis
Vanaf €1565,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Dolfijnen spotten bij Lovina

Deze tour brengt je naar het het plaatsje Lovina, in het noorden van Bali, waar je nog het unieke karakter en de immense natuur van Bali kunt ontdekken. Inclusief privé-transfers, ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Actief
Vanaf € 113,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Indonesië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel