Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Egypte

Algemene informatie

Reisbeperkingen Egypte

Ben je volledig gevaccineerd? Als je een vaccinatiebewijs hebt waaruit blijkt dat je minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 dan hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Dit vaccinatiebewijs moet de volgende gegevens bevatten: je personalia, data van de vaccinaties en naam van het vaccin. Ook moet op het vaccinatiebewijs een QR-code staan zodat de Egyptische autoriteiten het vaccinatiebewijs kunnen controleren.

Een digitaal vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld op de telefoon, wordt niet geaccepteerd.

Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je bij aankomst in Egypte een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 72 uur oud is. Zorg dat je een uitgeprint vaccinatiebewijs (met QR-code) of testresultaat kunt laten zien. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen negatieve PCR test te overleggen. Daarnaast moeten alle reizigers een speciaal declaratieformulier invullen, dat je ook uitgeprint moet kunnen overhandigen bij check-in op Schiphol en bij de douane in Egypte. Dit formulier is verkrijgbaar bij 333travel.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Egypte open?

De grenzen van Egypte zijn geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Egypte is oranje. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de regels houden.

Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan moet je bij aankomst in Egypte een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 72 uur oud is. Egypte kent geen verplichte quarantaine bij aankomst. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Welk code reisadvies krijgt Egypte?

Egypte heeft van de Nederlandse overheid kleurcode oranje gekregen. Reizen is mogelijk, maar wordt afgeraden. Dit betreft een advies. De keuze om op vakantie naar Egypte te gaan is aan jou.

Vanuit de Egyptische overheid zijn er geen bezwaren om Nederlandse toeristen te ontvangen. Uiteraard moeten alle toeristen zich aan de regels houden. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Egypte kent verder geen verplichte quarantaine bij aankomst. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Terugkeer naar Nederland
Als je terugreist naar Nederland, heb je een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien.
 • Een testbewijs. Je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud bij aankomst in Nederland.
 • Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

Kinderen t/m 11 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

 

Welke maatregelen gelden er in Egypte?
Social Distancing Afstand 1 meter
Mondkapjes volwassenen Aangeraden in situaties waar het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op de markt, winkels, etc. Op de luchthaven zijn mondkapjes wel verplicht.
Mondkapjes kinderen Niet verplicht, maar wel aangeraden
PCR test verplicht?  Alleen voor niet volledig gevaccineerde reizigers. Testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur bij aankomst in Egypte.
Vrijstelling PCR test

Niet van toepassing. Bij terugkomst in Nederland moet iedereen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

Is een negatieve PCR-test vereist om Egypte binnen te komen?

Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Egypte kent verder geen verplichte quarantaine bij aankomst, dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondernemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daarom altijd met je eigen gezelschap, zoveel mogelijk met privé-vervoer.

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Egypte? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Egypte specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE EGYPTE

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Egypte
Arnold
Onze experts Arnold Expert-Egypte
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Egypte

Populaire reizen naar Egypte

Bekijk meer >
Egypte Cairo Piramides Sfinx van Gizeh
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 8
Best Deal Egypte’s tempels en piramides Individuele rondreis
 • Piramides en Sfinx van Gizeh
 • Tempels van Karnak en Luxor
 • Strandvakantie bij Hurghada
egypte-cairo-sound-piramides-van-gizeh-uitzicht-met-sfinx
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
De Schat van de Farao Familierondreis Egypte
 • De Piramides en Sfinx van Gizeh
 • Verken de rijkdom van het oude Thebe
 • Strandvakantie bij Hurghada
egypte-aswan-vrouw-in-abu-simble-tempel
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 15
Verborgen plekjes van Egypte Individuele rondreis
 • Piramides en oude dodensteden
 • Abu Simbel en de rijkdom van het oude Thebe
 • Slapen in de woestijn en op de Nijl

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding