Verre reizen. Voor iedereen uniek.
Mijn favorieten

Een reis of hotel kun je bewaren zodat je deze op een later moment makkelijk terugvindt. Dit doe je door te klikken op het ‘hartje’ bij ons productaanbod. Vervolgens kun je voor één of meer favorieten vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen door hieronder op de knop offerte te klikken.

...
Maandag: 9.00 - 17.30
Dinsdag: 9.00 - 17.30
Woensdag: 9.00 - 17.30
Donderdag: 9.00 - 17.30
Vrijdag: 9.00 - 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Geld retour garantie Verzekerd van repatriëring Coronaproof op reis

Corona maatregelen in Egypte

Algemene informatie

Reisbeperkingen Egypte

Ben je volledig gevaccineerd? Als je een vaccinatiebewijs hebt waaruit blijkt dat je minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 dan hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien. Dit vaccinatiebewijs moet de volgende gegevens bevatten: je personalia, data van de vaccinaties en naam van het vaccin. Ook moet op het vaccinatiebewijs een QR-code staan zodat de Egyptische autoriteiten het vaccinatiebewijs kunnen controleren.

Een digitaal vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld op de telefoon, wordt niet geaccepteerd.

Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je bij aankomst in Egypte een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 72 uur oud is. Zorg dat je een uitgeprint vaccinatiebewijs (met QR-code) of testresultaat kunt laten zien. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen negatieve PCR test te overleggen.


Veelgestelde vragen

Zijn de grenzen van Egypte open?

De grenzen van Egypte zijn geopend voor toeristen, echter de kleurcode vanuit de Nederlandse overheid voor Egypte is geel. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de regels houden.

Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Ben je niet volledig gevaccineerd? Dan moet je bij aankomst in Egypte een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 72 uur oud is. Egypte kent geen verplichte quarantaine bij aankomst. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Welk code reisadvies krijgt Egypte?

Egypte heeft van de Nederlandse overheid kleurcode geel gekregen. Reizen is mogelijk, maar er gelden mogelijke veiligheids- of gezondheidsrisico's. Bereid je reis daarom goed voor.

Vanuit de Egyptische overheid zijn er geen bezwaren om Nederlandse toeristen te ontvangen. Uiteraard moeten alle toeristen zich aan de regels houden. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Egypte kent verder geen verplichte quarantaine bij aankomst. Dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

Terugkeer naar Nederland
Vanaf woensdag 23 maart hoeven gevaccineerde reizigers die naar Nederland (terug)komen, geen PCR-test meer te doen.

Welke maatregelen gelden er in Egypte?
Social Distancing Afstand 1 meter
Mondkapjes volwassenen Aangeraden in situaties waar het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, op de markt, winkels, etc. Op de luchthaven zijn mondkapjes wel verplicht.
Mondkapjes kinderen Niet verplicht, maar wel aangeraden
PCR test verplicht?  Alleen voor niet volledig gevaccineerde reizigers. Testresultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur bij aankomst in Egypte.
Vrijstelling PCR test

Niet van toepassing. Bij terugkomst in Nederland moet iedereen van 12 jaar en ouder een negatieve PCR test kunnen overleggen.

Gezondheidsverklaring

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis.

Is een negatieve PCR-test vereist om Egypte binnen te komen?

Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar Egypte reizen. Egypte kent verder geen verplichte quarantaine bij aankomst, dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde reizigers.

  

Reizen na Corona

Uiteraard zetten wij jouw gezondheid en veiligheid voorop wanneer je op reis gaat. Daarom hebben wij met onze lokale partners duidelijke afspraken gemaakt om je te informeren over de regels omtrent Corona in het land waar je reist. Wij blijven tijdens de reis in contact met jou en in geval van wijzigingen van regels of situaties zal er actie worden ondernemen. Zo kun je zorgeloos van jouw reis genieten.

Onze reizen zijn op individuele basis en je reist daarom altijd met je eigen gezelschap, zoveel mogelijk met privé-vervoer.

Wil jij meer informatie of heb je vragen over de reismogelijkheden in Egypte? Of wil je weten hoe het zit met de regels ontstaan door Corona? Neem vrijblijvend contact op met één van onze Egypte specialisten. Wij helpen je graag verder!

VAKANTIE EGYPTE

Coronaproof op reis met 333travel

 • Gratis repatriëring bij calamiteiten zoals covid19.
 • Uitsluitend individuele reizen (geen groepsreizen)
 • Ontdek de mooiste verborgen plekjes, geen massa toerisme.
 • Waar mogelijk verblijf in kleinschalige hotels.
 • 100% zorgeloos genieten, alles is tot in de puntjes geregeld
 • Vooraf, tijdens en na uw vakantie persoonlijk contact en 24/7 service.
 • Complete privé rondreizen met eigen huurauto/minibus  met chauffeur/gids. 
Hulp nodig? Onze experts helpen je graag

Reisadvies op maat? Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met mij op.

Contact Offerte

of bel ons op: 0348 - 44 19 51

Monique 333travel
Onze experts Monique Expert-Egypte
Janette
Onze experts Janette Expert-Egypte
Annelies 333travel
Onze experts Annelies Expert-Egypte
Arnold
Onze experts Arnold Expert-Egypte
MArtijn 333travel
Onze experts Martijn Expert-Egypte

Populaire reizen naar Egypte

Bekijk meer >
Egypte rondreis
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Highlights van het Oude Egypte Individuele rondreis
 • Piramides en Sfinx van Gizeh
 • Sfeervolle Nijlcruise
 • Strandvakantie bij Hurghada
Piramides van Gizeh in Egypte
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 8
Best Deal Egypte’s tempels en piramides Individuele rondreis
 • Piramides en Sfinx van Gizeh
 • Tempels van Karnak en Luxor
 • Strandvakantie bij Hurghada
Rondreis Egypte met Nijlcruise Luxor Aswan Cairo
 • Rondreis
 • Aantal dagen: 10
Highlights van het Oude Egypte Deluxe Individuele rondreis
 • Piramides en Sfinx van Gizeh
 • Sfeervolle Nijlcruise
 • Strandvakantie bij Hurghada

Mis niets!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste reisinspiratie en speciale aanbiedingen.

Bedankt voor jouw aanmelding