Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home » Reisinformatie » Landinformatie » Dubai

Landinformatie Dubai en de Emiraten


De Verenigde Arabische Emiraten, kortweg de VAE, bestaan uit 7 onafhankelijke staten in het Midden-Oosten, die grenzend in het zuiden aan Saoedi-Arabië en in het oosten aan het koninkrijk van Oman. De staten van de Emiraten zijn rijk door de aanwezigheid van olie en door de ligging aan de Perzische Golf vormen zij een belangrijke handelspost.

VAE als land omvat 7 sjeikdommen: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al Khaimah en Fujairah. Van alle 7 Verenigde Arabische Emiraten, is Dubai wel het meest bekende staatje, maar ook Abu Dhabi is de laatste jaren bezig met een opmars qua toerisme. De overige staten zijn een stuk minder bekend en ontvangen minder toeristen.

Iedere emiraat heeft zijn eigen sjeik als staatshoofd, die gezamenlijk de regering van het land voeren. Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahayan van Abu Dhabi is echter de President van alle Emiraten. Naar hem is dan ook het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, vernoemd.

Dubai
Dubai is een stad van uitersten, waar u op de ene hoek van de straat een traditionele souk bezoekt en even verderop het hoogste gebouw ter wereld aanschouwt. Het is één van 's werelds beste citytrips, maar tegelijkertijd kunt u er ook aan het uitgestrekte zandstrand vertoeven. Dubai staat voor alles wat modern is en de woestijnstaat heeft de toerist dan ook veel te bieden.
Het boegbeeld van Dubai is ongetwijfeld de Burj Al Arab (toren van de Arabieren). Gebouwd in zee is dit hotel met zijn opmerkelijke uiterlijk, in de vorm van een zeil, even herkenbaar voor Dubai als de Eiffeltoren voor Parijs. Met een hoogte van 321 m is het het hoogste hotel ter wereld.

Abu Dhabi
Abu Dhabi zelf is een cosmopolitische stad met een imposante skyline, die beslist indruk op u zal maken. Op het gebied van moderne architectuur kunt u uw hart ophalen, maar ook de traditionele architectuur is goed vertegenwoordigd in de vele moskeeën in de stad. De Sjeik Zayed Moskee is de 7e grootste moskee ter wereld en met maar liefst 57 koepels en 4 minaretten beslist een schouwspel.

Abu Dhabi als staat is veel traditioneler dan Dubai, aangezien het door hun eigen olie nooit nodig was om inkomsten van buitenaf aan te trekken. De mensen zijn vriendelijk, maar een stuk conservatiever dan in bijvoorbeeld Dubai. De afgelopen jaren is de staat echter begonnen met het verbreden van hun horizon en om zich meer open te stellen voor internationale toeristen. Hiermee komen er steeds meer invloeden van buitenaf in Abu Dhabi, welke een bijzondere mengelmoes van oud en nieuw, traditioneel en modern creëren.

Andere strandbestemmingen in VAE
Van de overige Emiraten zijn er 2 waar u als toerist heerlijk aan het strand kunt vertoeven. Dit zijn Ras al Khaimah en Fujairah.

Het strand van Fujairah ligt aan de Golf van Oman i.p.v. aan de Perzische golf zoals bij de andere Emiraten. Nog een verschil met de andere Emiraten is dat Fujairah bijna volledig door bergen wordt gevormd, dus niet door woestijn zoals bij de andere staten. Dit resulteert in een iets gematigder klimaat qua temperaturen en meer regen van oktober t/m maart. Het toerisme in Fujairah staat nog in de kinderschoenen, echter hier hoopt men in rap tempo verandering in aan te brengen.

Ras al Khaimah is qua toerisme al iets verder ontwikkelt en ligt in het meest noordelijke puntje van de Emiraten. Het landschap wordt verdeeld tussen woestijn in het westen en de bergen van het Hajar gebergte, dat helemaal tot in Oman doorloopt. Het strand is aan de westelijke kant, aan de Perzische Golf te vinden. Naast dit prachtige strand heeft Ras al Khaimah ook een indrukwekkende culturele schat. Van archeologische sites vanuit de Bronstijd tot forten in de woestijn uit de 18e eeuw, er is van alles te vinden.

Hoofdstad: Abu Dhabi
Aantal inwoners: 2,3 miljoen
Oppervlakte: 4.100 km²
Taal: Arabisch
Klimaat: Woestijnklimaat
Religie: Islam
Tijdsverschil: + 3 uur in onze wintertijd en + 2 uur in onze zomertijd
Regeringsvorm: Federatie van Emiraten
Munteenheid: De UAE Dirham (1 AED is ca. € 0,20)
Elektriciteit: 220/240 volt

Ramadan
Tijdens de Ramadan maand zijn de regels scherper en gelden er strengere regels m.b.t. eten en drinken in het openbaar. Zo kan het voor komen dat lokale restaurants gesloten zijn of alleen na zonsondergang eten en drinken serveren. Voor de hotels gelden minder strenge regels, echter ook hier kan het voorkomen dat er in mindere mate eten en (alcoholische) drankjes worden geserveerd.

Foto's


© 2016 333TRAVEL