Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Wieis333travel > Duurzaam toerisme
Vorige pagina

333travel en duurzaam toerisme


Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en op de bestemming rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in voor de generaties na ons ook nog goed mogelijk is.

333travel zet zich actief in voor duurzaam toeristisch ondernemen (DTO). DTO betekent dat ondernemingen naast het streven naar winst en continuïteit, rekening houden met de effecten van hun activiteiten op het milieu en de menselijke aspecten in de breedste zin.

Toerisme is voor vele (ontwikkelings)landen een sector die een belangrijke bijdrage levert aan de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen en kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu.

333travel houdt zich aan de ANVR gestelde voorwaarden met betrekking tot DTO. Wij streven er naar bij de samenstelling van ons reisprogramma de negatieve effecten tot een minimum te beperken en de positieve effecten juist te stimuleren, zonder dat dit ten koste gaat van uw reisplezier.

333travel is sinds 2010 in het bezit van een geldig Travelife certificaat. Daarvoor hebben wij een DTO coördinator aangesteld die de DTO-training succesvol heeft afgesloten met een examen. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een actieplan opgesteld. Om in het bezit te blijven van het Travelife certificaat, rapporteert 333travel dit tweejaarlijks aan de ANVR.

In oktober 2016 heeft de DTO'er binnen 333travel met succes het examen behaald en zijn wij ook voor de komende jaren volledig certificeert als organisatie.

Door uw reis te boeken bij een touroperator in het bezit van een Travelife certificaat, levert u als klant tevens een positieve bijdrage aan duurzame ontwikkelingen.

Bestrijding kindersekstoerisme
333travel steunt actief het werk van ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden.
In november 2011 tekende 333travel de Child Protection Code (een gedragscode voor de reisindustrie) en werkt nauw samen met ECPAT in het vergroten van de bewustwording over kindersekstoerisme.

Wij roepen onze klanten op om alert te zijn en vermoedens van kindersekstoerisme te melden bij 333travel en bij www.meldkindersekstoerisme.nl.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel