Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Mexico
Vorige pagina

Vliegtickets Mexico - Goedkope tickets Mexico Stad

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Mexico op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Mexico City is de hoofdstad van Mexico gelegen in de Vallei van Mexico. Mexico City ligt op 2240 meter hoogte en is oorspronkelijk een meer, welke de Spanjaarden hebben drooggelegd. Mexico City is een van de grootste steden ter wereld en het culturele-, politieke- en economische centrum van Mexico. De keuken van Mexico kenmerkt zich door vele Spaanse en Indiaanse tradities.

De laatste jaren zijn er tevens veel Aziatische invloeden in de keuken van Mexico City en is het Amerikaanse fastfood geïntroduceerd. Taco’s, tortilla’s, chilipepers en vele soorten fruit zijn traditioneel Mexicaans eten. Tequila is het alcoholische drankje van Mexico wat zeker het proberen waard is. De Mexicanen lunchen vanaf 14.00 uur en dineren na zonsondergang. In de stad is het gebruikelijk na een maaltijd fooi te geven.

In Mexico City kunt u goed winkelen. U kunt terecht in een van de winkelcentra, de markten verspreid over de stad of in de lange winkelstraten in het centrum van Mexico City. Houdt u meer van de bijzondere winkels, dan kunt u waarschijnlijk goed slagen in de creatieve wijk, Roma. Mexico City heeft een gematigd tot subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur overdag is 22 graden, ’s nachts kan het flink afkoelen naar 10 graden.

De beste periode om af te reizen naar Mexico City is oktober tot mei, het regenseizoen is namelijk van juni tot oktober. In Mexico City is het 7 uur vroeger dan in Nederland in de zomertijd, in de wintertijd is het 8 uur vroeger.

Bezienswaardigheden in Mexico City

Plaza de la Constitución
Het centrale plein in Mexico City is de Plaza de la Constituciön, de lokale inwoners noemen het de Zócalo. Aan het plein liggen een aantal bezienswaardigheden waaronder het Nationaal paleis, de Spaanse kathedraal en het Azteekse Templo Mayor. U kunt het Plaza de la Constitución niet missen wanneer u Mexico City bezoekt.

Basilica de Guadalupe
De Basilica de Guadalupe is gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Maria verscheen voor een Indiaan en vroeg op die plaats een basiliek te bouwen. Tegenwoordig is het bedevaartsoord van Mexico, de Basilica de Guadalupe Maria en na Rome het meest bezochte bedevaartsoord. De basiliek werd echter beschadigd door verzakkingen en aardbevingen maar is tegenwoordig nog wel te bezoeken.

Drijvende tuinen van Xochimilco
Xochimilco is een buurt gelegen in het zuiden van Mexico City. De Azteken hebben Mexico City geprobeerd bewoonbaar te maken door kanalen en kunstmatige eilanden aan te leggen. De drijvende tuinen zijn drijvende eilanden gemaakt van riet. Wanneer u van rust houdt, kunt u het beste doordeweeks met een boot varen door de prachtige stad. Op zondag gaan de Mexicanen het water op met kookboten en boten met muziek erop.

Mexico City tips

Tip 1: Nationaal Museum voor Antropologie
Het Nationaal Museum van Antropologie wordt vaak het beste museum van Mexico genoemd. In het museum maakt u kennis met de culturen die het grondgebied van Mexico hebben bewoont. Het museum beschikt over 23 zalen. De verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen zaal in het museum zoals de Azteken, Mixteken en de Maya’s. Een permanente voorstelling gaat over het hedendaagse leven van de Indiaanse bevolking in Mexico.

Tip 2: Mercado de la Merced
De grootste overdekte markt van Amerika is de Mercado de la Merced in Mexico City. U kunt op de markt van alles kopen, van vers etenswaar tot goedkope kleding. De specialiteiten van Mexico en vele Zuid-Amerikaanse producten vindt u op de Mercado de la Merced. Op de markt vindt u bijvoorbeeld hete pepers, guaven, witte kaas en de witte vanille uit Mexico. De standhouders laten u royaal proeven van de lekkernijen.

Tip 3: Wijk Coyoacan
De wijk waar Mexico City ooit gesticht is, is de kunstenaars wijk Coyoacan. In de wijk vindt u vele oude gebouwen, heerlijke restaurants en elk weekend de markt. Op de Mercada de Coyoacán zijn eettentjes, boeken, leren tassen, en vele handwerkproducten te koop. De wijk Coyoacan is een authentiek stukje Mexico City.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel