Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€790,-

per persoon vanaf

Tour: Zuid-Afrika en Lesotho - Het koninkrijk in de Wolken

(T-ZA-7507)

15-daagse Individuele autorondreis Zuid-Afrika

Leuke pluspunten om te weten

  • Mountain Zebra National park en Golden Gate National Park
  • Lesotho; Koninkrijk in de wolken
  • Struisvogel hoofdstad Oudtshoorn
  • Addo National Park en Tuinroute
  • Overnachting op een schapenfarm
  • 1 overnachting in luxe safari tent
  • Wijnregio en Stellenbosch
Met deze individuele autorondreis combineert u twee uitersten; onontdekt Lesotho en de bijzondere schoonheid van Zuid-Afrika.

De reis begint in Johannesburg, waar vandaan u slechts in een paar uur rijden al bij een wonderbaarlijk natuurfenomeen arriveert; Golden Gate National park, wat deel uit maakt van de Drakensbergen. Gedurende de zonsondergang ontdekt u hoe het park aan zijn naam komt.

U reist verder naar het diep tussen de bergen verscholen ministaatje Lesotho. Het prachtige kleine koninkrijk wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en wordt beschermd door de steile omringende bergtoppen. Daar het ruim duizend meter boven de zeespiegel ligt, heeft Lesotho de toepasselijk bijnaam ‘Kingdom of the Sky’. De Basotho herders rijden op hun pony’s over bergpaden en dragen hun kenmerkende dekens als poncho's om hun heen. De natuur is immens en u ervaart de kracht van stilte. U kunt hier een onvergetelijke pony tocht maken of schitterende wandelingen.

Vanuit Lesotho arriveert u in het Mountain Zebra National park, de habitat van de zeldzame bergzebra’s. Vervolgens reist u door naar het Addo Elephant National Park, hier maakt u kans om de big 5 te zien! De route brengt u verder naar de Tuinroute aan de kust. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden en sfeervolle kustplaatsjes als Plettenberg Bay en Knysna zijn kenmerkend voor deze regio. U kunt hier een fantastische canopy walk maken.

Vanuit de Tuinroute reist u naar De Kleine Karoo, een prachtig overgangsgebied tussen de groene tuinroute en de Kalahari woestijn. U overnacht op een mooie schapenboerderij. De volgende stop tijdens uw reis is dé struisvogel hoofdstad van de wereld Oudtshoorn. Via Route 62 arriveert u in de glooiende wijngaarden van de West kaap met zijn fraaie Kaap-Hollandse bouwstijl en het historische Stellenbosch.

Ten slotte reist u door naar een van de mooiste steden ter wereld; Kaapstad. Hier kunt u zelf bepalen hoelang u er wilt verblijven.

Tijdens uw privé rondreis verblijft u in sfeervolle kleinschalige accommodatie die uw beleving van uw reis versterken.
Uitzicht over de Drakensbergen, Lesotho
WAT KUNT U VERWACHTEN?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Verblijf in goede kleinschallige hotels en guesthouses
- 1 Overnachting in luxe safari tent

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel