Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€338,-

per persoon vanaf

Tour: Onontdekte Westkust, Cederbergen en Rooibos

(T-ZA-7526)

5-daagse tour Zuid-Afrika

Dag 1: Kaapstad –- West Coast National Park - Paternoster (circa. 190 km)
Vanuit Kaapstad neem je de N7 die helemaal naar Namibië leidt. Onderweg zie je regelmatig leuke ‘padstallen’, een soort kruising van een café en een winkeltje, te vinden. Deze zijn perfect om te stoppen voor koffie of lunch.

Na 120 km bereik je de West Coast National Park. Het gebied bestaat uit 31.000 hectare wetlands en omsluit de lagune van Langebaan. Het is de natuurlijke habitat van vele vogel soorten, zoals wadvogels en kolonies broedende zeevogels. In augustus t/m oktober zijn de eindeloze velden met kleurige wilde bloemen een uniek gezicht. De Zeehonden kun je heerlijk zien zonnebaden op de rotsen. Het park is ook beroemd, omdat hier de ‘voetstap van Eva’, de oudste menselijke voetafdruk, is gevonden.

Je overnacht in een leuk bed & breakfast in Paternoster. Een sprookjesachtig vissersdorp, met een prachtig strand. Hier kun je eindeloos wandelen, schelpen zoeken en overheerlijk eten in een van de paar strandtentjes. Met een beetje geluk kun je vanaf het strand dolfijnen en zelfs walvissen in de baai zien springen.

Dag 2: Paternoster
Vrije dag om te genieten van het prachtige strand in Paternoster en de omgeving. Ook leuk om te bezoeken is de fotogenieke winkel Oep ve Koep.
Vanaf een terras kunt je genieten van de zonsondergang met een goed glas wijn.

Dag 3: Paternoster – Clan William
Dan zet je koers naar de Cederbergen. Steile en ruige bergen, watervallen, grotten en vreemde zandsteenformaties vormen het decor. In deze regio is het prachtig wandelen. Maak bijvoorbeeld een wandeltocht naar de rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de San. Sommige van deze rotstekeningen zijn meer dan 10.000 jaar oud.

Er worden regelmatig ook wilde dieren in Cederberg gespot waaronder de klipspringers, grijze reebokken en bavianen. In de Cederberg lopen er ook luipaarden rond, maar door hun schuwe karakter niet eenvoudig te spotten. In het voorjaar (onze herfst) verandert het droge en woeste landschap in één grote bloemenzee van fynbos dat in bloei staat.

Je overnacht in het slaperige plaatsje Clan William in een liefelijk guesthouse. Clan William is ook het centrum van de rooibos thee. Deze plant groeit alleen in de Cederberg regio. Je kunt ook een rondleiding krijgen in de rooibos fabriek.

Dag 4: Clan William - Montagu
Ten slotte reis je via een adembenemende route naar de andere kant van de regio en arriveert u in Montagu. Dit prachtige plaatsje ligt aan de beroemde Route 62. Hier word je omringd door wijngaarden van een van de beste wijnen van Zuid-Afrika.

Dag 5: Montagu einde tour
Na het ontbijt eindigt de tour. Deze tour is goed te combineren met Route 62, Stellenbosch of Kaapstad.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel