Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Zuid afrika > In de voetsporen van nelson mandela > Dag tot dag
Vorige pagina

€284,-

per persoon vanaf

Tour: In de voetsporen van Nelson Mandela

(T-ZA-7530)

5-daagse tour Zuid-Afrika

Dag 1: Durban - Oribi Gorge
Op circa 120 km ten zuiden van Durban ligt Oribi Gorge ook wel de Zuid-Afrikaanse Grand Canyon genoemd. In het reservaat tref je ook een aantal zeldzame planten en dieren en meer dan 250 vogelsoorten. De regio leent zich voor prachtige wandelingen, mountainbike tochten en in de periode november tot april wild water raften. Oribi Gorge claimt ook de hoogste abseilen ter wereld te hebben. Je overnacht in Oribi Gorge.

Dag 2: Oribi Gorge - Mthatha
Vanuit de indrukwekkende natuur van Oribi Gorge zet je koers naar Mhtatha. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het prachtige Shelly Beach aan de Wild Coast

Mthatha (voorheen bekend als Umtata) was de hoofdstad van het voormalige thuisland Transkei. Deze stad ligt 700 meter boven zeespiegel. De naam stamt af van de Nieshout (mthatha) bomen die vroeger in grote hoeveelheden langs de rivier stonden

Mthatha is een hectische stad en vooral bekend om het beroemde Nelson Mandela museum. Wij hebben de entree kaarten al voor je geregeld. Het museum is het eerste museum ooit, dat gewijd is aan een nog levende persoon. Het is gehuisvest in het voormalige Bhunga gebouw, wat meer dan een halve eeuw als parlementsgebouw heeft gediend. De tentoonstellingen geven inzicht in het leven van Nelson Mandela en de strijd tegen de apartheid die hij, samen met anderen, jarenlang gevoerd heeft.

Op circa 30 kilometer ten zuidwesten van Mthatha ligt het plaatsje Qunu, de plaats waar Nelson Mandela een groot deel van zijn jeugd doorbracht. In een ander nabij gelegen dorpje, Mvezu, is Nelson Mandela geboren. Hij is een afstammeling van de Koninklijke Thembu stam. Je overnacht in Mthatha.

Dag 3: Mthatha - Grahamstown
Na het ontbijt rijd je naar het Engels aandoende Grahamstown. De plaats is bekend om het jaarlijkse culturele festival dat jaarlijks begin juli wordt gehouden, het is het oudste en grootste kunstfestival ter wereld. Het is een spektakel van kunst, film, theater en veel muziek.

Grahamstown is ook bekend om haar vele kerken en heeft dan ook als bijnaam 'City of Saints' gekregen. Wandel door de historische straat Somerset Street en breng een bezoek aan de prachtige boerenmarkt met lokale producten. Je kunt ook een safari maken in het nabijgelegen schitterende Amakhala Game reserve. Je maakt hier kans om de big 5 te spotten. Je overnacht in een homestay in Grahamtown. Een bijzondere ervaring om bij de hartelijke en gastvrije Xhosa moeder te overnachten en hun leven te ervaren.

Mocht je dit niet willen dan kunnen wij uiteraard met toeslag ook een hotel voor je regelen.

Dag 4: Grahamstown – Port Elizabeth
Vanuit Grahamstown rijd je door naar Port Elizabeth. Port Elizabeth heeft de bijnaam 'The Friendly City' en wordt vaak afgekort met PE. De badplaats heeft vrijwel het hele jaar een aangenaam klimaat en heeft langgerekte stranden.

Na aankomst in je mooie guesthouse, kun je een bezoek brengen aan het strand of het historische centrum. In de namiddag word je bij uw accommodatie opgehaald voor een interessante Township tour in PE Shebeen, inclusief lokaal diner.

Dag 5: Port Elizabeth – einde tour
Na het ontbijt eindigt de tour en kun je de reis voortzetten richting bijvoorbeeld het nabijgelegen Addo National park of de tuinroute.


Leeuw ligt in het gras

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel