Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Grand tour vietnam deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

22 Dagen, vanaf

€ 2902,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3163,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Vietnam Deluxe

(R-0667)

22-daagse privé rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi, wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 3: Hanoi-Lao Cai
U begint uw verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan ziet u waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vindt u de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag gaat u naar de Oude Wijk om deze wandelend te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maakt u een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoekt u de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor uw avondtrein naar het noorden.

Dag 4: Lao Cai-Sapa
Uw trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier wordt u opgehaald door uw gids die u naar Sapa zal brengen, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zult u steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maakt u een wandeling naar een bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met u oefenen.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan wijkt het programma af en bezoekt u een kleurrijke, lokale markt. Hier vindt u allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen.

In de middag wordt u naar Sapa gebracht.

Dag 5: Sapa
Wederom een schitterende wandeling vandaag. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandelt u door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. U wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en u kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereikt u nog een lokaal dorpje, waar u meer leert over de Black Hmong en de Red Dao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. U leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar u ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling wordt u per auto weer teruggebracht naar Sapa.

Dag 6: Sapa-Lao Cai-Hanoi
Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als het zaterdag is, vindt u in Sapa de wekelijkste markt waar u kunt rondstruinen. Hier vindt u vele lokale producten, van versproducten tot allerlei huishoudelijke artikelen. Verschillende bergvolkeren, te herkennen aan hun kleurrijke kleding, komen hier om artikelen te kopen of verkopen. Op de andere dagen kunt u Sapa gaan verkennen en wandelen in de omgeving. Aan het einde van de middag wordt u naar Lao Cai gebracht, waar u de avondtrein terug naar Hanoi neemt.

Dag 7: Hanoi-Halong Bay
In de vroege ochtend arriveert u weer in Hanoi. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht om te ontbijten. Dan is het tijd om naar Halong Bay te gaan, een route die u deels door een landelijke regio voert.

Bij aankomst gaat u aan boord van uw boot, waarop u vannacht ook zult overnachten. Al snel laat u de pier achter u en bent u omringd door de meer dan 3000 kalkstenen rotsen die uit het water omhoog steken en voor een uniek landschap zorgen. Ontspan en geniet van een heerlijke lunch, waarna er voldoende tijd is om foto's te nemen van dit pittoreske landschap. U bezoekt een grot en er is tijd om te zwemmen. Na het diner kunt u genieten van de rust onder de sterrenhemel.

Dag 8: Halong Bay-Hanoi-Hue
Vanochtend heeft u nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tegen het middaguur gaat u weer aan land en wordt u terug naar Hanoi gebracht. U heeft wat vrije tijd om te winkelen of bezienswaardigheden te bezichtigen in Hanoi, voordat u naar het treinstation wordt gebracht voor uw nachttrein naar Hue.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om niet de nachttrein naar Hue te nemen maar een vlucht. U wordt dan vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hue. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en u heeft vanavond dus een extra nacht in Hue.

Dag 9: Hue
In de ochtend wordt u opgehaald bij het treinstation van Hue en naar uw hotel of naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt ontbijten. Dan gaat u op pad om het icoon van Hue te bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Uw gids kan u alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto's geven u een goed beeld van die tijd. U eindigt de ochtendexcursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen.

Dag 10: Hue-Danang-Hoi An
Via de kustweg en de panoramische Wolkenpas rijdt u naar Hoi An, waar u in de middag zal aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven.
U heeft de middag vrij om in uw eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 11: Hoi An
Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar u zich heerlijk kunt ontspannen. Het is aan te raden om alvast wat eten en drinken in te slaan voor uw treinrit van morgen.

Optioneel kunt u de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 12: Hoi An-Nha Trang
U wordt na het ontbijt naar het treinstation van Danang gebracht voor uw dagtrein naar de badplaats Nha Trang. Geniet onderweg van uitzichten over de oceaan, de bergen en uitgestrekte rijstvelden. Ook ziet u hoe het lokale leven zijn dagelijkse gang gaat op het platteland. In de avond arriveert u in Nha Trang. U wordt bij het station opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Wilt u liever wat langer van de badplaats Nha Trang genieten, dan kunt u tegen een toeslag ook van Danang naar Nha Trang vliegen.

Dag 13: Nha Trang
Nha Trang wordt aan de ene kant begrensd door bergen en aan de andere kant door een uitgestrekt strand. U kunt vandaag heerlijk aan het strand doorbrengen, of de omgeving gaan verkennen. Zo kunt u een uitstapje naar de nabijgelegen eilandjes maken, of het enorme witte boeddhabeeld gaan bezoeken dat bovenop een heuvel ligt. Het plaatsje kent enkele interessante musea en in de buurt vindt u de Cham ruïnes van Po Nagar.

Optioneel kunt u de excursie Eilanden van Nha Trang bijboeken. Bij deze excursie wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van een houten boot. U bezoekt allereerst het Tri Nguyen Aquarium op Mieu eiland. Hier vindt u een verzameling van zeedieren die voorkomen in de provincies Nha Trang/Khanh Hoa. Dan vaart u naar Mun eiland, het beste eiland om te snorkelen: u ziet hier kleurrijk pallet aan koraal en vissen. Vervolgens bezoekt u een vissersdorp en geniet u van een verse lunch op het eiland. Op de terugweg zult u grotten zien waar de zeezwaluwen hun nest maken.

Dag 14: Nha Trang-Ho Chi Minh Stad
Vandaag vliegt u naar Ho Chi Minh Stad, de grootste stad van het land. Uiteraard mag een verkenningstocht hier niet ontbreken. Zo bezoekt u het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Dag 15: Cu Chi tunnels
In de ochtend bezoekt u de Cu Chi tunnels, stille getuigen van de Vietnamoorlog. Verschillende tunnelstelsels lopen onder elkaar. Hier wist de Vietcong zich gedurende de oorlog verborgen te houden voor de Amerikanen, om zo op strategische punten en momenten aanvallen te kunnen uitvoeren. De nauwe tunnels moesten dus over alle basisvoorzieningen beschikken, inclusief complete keukens! Indien u wilt, kunt u ook een stukje door een Cu Chi tunnel lopen.

De middag heeft u ter vrije besteding in Ho Chi Minh Stad.

Dag 16: Ho Chi Minh Stad-Can Tho
U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Ben Tre stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt. U vaart vervolgens over smallere zijriviertjes naar een dorpje, waar u de inwoners in hun eigen bedrijfjes aan het werk ziet. Proef hier ook enkele verse seizoensvruchten. Per motortaxi maakt u een ritje door de landelijke omgeving.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt. Het laatste stukje naar Can Tho legt u af per auto.

Dag 17: Can Tho-Ho Chi Minh Stad
Na het ontbijt wordt u in een roeibootje over kleine zijriviertjes gevaren, wat prachtige foto's oplevert. U ziet de grote, kleurrijke drijvende markt van Cai Rang, waar in de ochtend de lokale bevolking allerlei producten kopen en verkopen. Al varend ziet u bovendien het lokale leven aan de oevers van de Mekong rivier. Helaas is het dan weer tijd om deze oase te verlaten en terug te gaan naar Ho Chi Minh Stad, waar u aan het einde van de middag arriveert.

Dag 18: Ho Chi Minh Stad-Mui Ne
U wordt naar Mui Ne gebracht, op circa 4,5 uur rijden van Ho Chi Minh Stad. Hier kunt u 3 dagen lang van een heerlijke strandvakantie genieten.

Dag 19-20: Strandvakantie Mui Ne
Deze dagen kunt u uitrusten aan het strand en volledig ontspannen. Wilt u toch nog een uitstapje maken, dan kunt u het nabijgelegen vissersplaatsje Phan Thiet bezoeken of een excursie naar de zandduinen van Mui Ne maken.

Dag 21: Mui Ne-Vertrek Ho Chi Minh Stad
Helaas komt er alweer een einde aan uw vakantie in Vietnam. In de ochtend wordt u in Mui Ne opgehaald en naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad gebracht voor uw vlucht naar Nederland.

Dag 22: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Stadhuis van Saigon

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel