Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Rondreis: Fly drive Grand Tour West-Canada (R-8006)

20-daagse fly drive Canada

Leuke pluspunten om te weten

  • Reis langs de grote parken van West-Canada
  • Scherpe pieken van de Rockies, watervallen en meren
  • Verblijf in sfeervol skioord Whistler
  • Wildlife spotten, waaronder beren en walvissen
Deze fly drive rondreis door het westen van Canada, geeft u veel vrijheid om met uw eigen huurauto de uitgestrekte natuur van dit prachtige land te gaan verkennen.

De reis start in Calgary, stad van het schaatsen, de Winterspelen en voor locals bekend als Cowtown, door de sfeer van het oude westen die er nog hangt.

Vanaf Calgary is het maar een kort ritje, de enorme bergen van de Rocky Mountains in. U start uw reis in het oudste natuurpark van Canada, Banff. Dit is een prima uitgangspunt om met uw huurauto de prachtige natuur in Banff en omringende parken te gaan ontdekken. U vindt er een afwisselend landschap van scherpe berg pieken, uitgestrekte gletsjers en bossen, prairie achtige vlaktes en diepblauw of groen gekleurde meertjes. Let onderweg goed op, want u weet maar nooit wat u onderweg spot. Een beer, wapiti of berggeit langs de kant van de weg, is niet uitzonderlijk in Canada.

Via de bekende Icefield Parkway, rijdt u naar Jasper dwars door de bergen en langs het ijs van de enorme Atabasca gletsjer. Behalve prachtige natuur, vergeet in Jasper niet ’s avonds omhoog te kijken. Jasper heeft namelijk de 2e donkerste hemel van de wereld, zodat het de perfecte plaats is om op een heldere avond miljoenen sterren en soms zelfs het noorderlicht te zien.

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt naar het Wells Gray Provincial Park, ook wel het park van de watervallen genoemd. Daarna gaat de route verder naar het westen naar het beroemde skioord Whistler. U zult merken dat de natuur hier heel anders, maar net zo mooi is.

Na Whistler verlaat u het vasteland van Canada en maakt uitgebreid kennis met de schoonheid en ruigheid van Vancouver Island. Ongeveer net zo groot als de hele Benelux is Vancouver Island een walhalla voor natuurliefhebbers. U kunt er eindeloos wandelen en als u geluk heeft onderweg beren, herten, poema’s en wolven spotten. Daarnaast is de zee rondom Vancouver Island ook zeer rijk aan leven. U kunt er vrijwel de hele zomer diverse walvissen spotten, waaronder bultruggen, de grijze walvis en natuurlijk de bekendste, orka’s.

Uw fly drive eindigt in het gemoedelijke Vancouver. U levert uw huurauto in en heeft nog even tijd heeft om de stad te verkennen.
WAT KUNT U VERWACHTEN?
- Gegarandeerd vertrek
- Veel vrijheid
- Verblijf in middenklasse hotels
- Inclusief Alamo autohuur

Dagelijks vertrek mogelijk
Dagelijks verlengen mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel